Tools

Bosnia and HerzegovinaBosnia and Herzegovina

Digitalni ID

"Public Key Infrastructure Disclosure Statement" (Izjava o objavljivanju infrastrukture javnog ključa)

Sljedeće temeljne dokumente infrastrukture javnog ključa kompanije Siemens (Public Key Infrastructure - "PKI") omogućava na zahtjev, kao što je potrebno i prikladno, kontakt ured naveden u dijelu „Izjava o objavljivanju infrastrukture javnog ključa“ ("Public Key Infrastructure Disclosure Statement"):

  • Izjava o provođenju certifikacije / Pravila o certifikatima ("CPS/CP") od: - Certifikacijskog(ih) organa kompanije Siemens ("CA(s)")

  • Uzorak Ugovora o korištenju certifikata i elektroničkoj transakciji s poznatim poslovnim partnerom za certifikate koje izdaje certifikacijski organ kompanije Siemens (uz odgovornosti krajnjeg(ih) korisnika svake strane, koji imaju Siemens certifikat ("Pretplatnik(ci)"), i oslanjaju se na Siemens Certifikat ("Pouzdana(e) strana(e)"))

  • Uzorak ugovora s pouzdanom stranom (uz odgovornosti krajnjeg(ih) korisnika, koji su samo pouzdana(e) strana(e) - ne pretplatnik(ci))


Ograničeno jamstvo i odricanje od odgovornosti / Ograničenje odgovornosti

Osim kao što je je izričito propisano u primjenjivom ugovoru s ovlaštenom pouzdanom stranom ili pretplatnikom, certifikacijski organ(i) kompanije Siemens izričito odbijaju sve izjave, jamstva (izričita ili implicirana) i odgovornost - osim namjernog pogrešnog ponašanja i grubog nemara - u odnosu na funkcionalnost, izdavanje, korištenje, valjanost ili tačnost Siemens certifikata, uključujući i identitet svake osobe koju imenuje Siemens certifikat ili njihov organ da djeluju u ime kompanije Siemens.

Certifikati certifikcijskog organa kompanije Siemens

Siemens je napravio Siemens CA(s) certifikate dostupne za preuzimanje. Osim vlastitog (internog) Root CA, Siemens vodi "Siemens Internet CA" certificiran od strane javnog "Baltimore CyberTrust Root" za uspostavljanje vanjskog povjerenja. Pregled strukture i različite CA certifikate možete pronaći u dijelu u Siemens PKI CA Hierarchy (PDF) (Siemens PKI CA hijerarhija (PDF).

Popis opozvanih certifikata

Siemens je stavio Popis opozvanih certifikata (CRL (e)) u nastavku za certifikate koje je izdao certifikacijski organ kompanije Siemens, na raspolaganje za preuzimanje.

Javni repozitorij certifikata

Siemens upravlja javno dostupnim repozitorijem certifikata. U Repozitorij certifikata se pohranjuju certifikati o PKI kompanije Siemens. Repozitorij certifikata je dostupan na internetu kako bi se omogućila razmjenu sigurne elektroničke pošte sa kompanijom Siemens.

Korištenje Siemens certifikata (uključujući preuzimanje iz Repozitorija certifikata) znači prihvatanje "Siemens Public Key Infrastructure Disclosure Statement" (Izjava o otkrivanju infrastrukture javnog ključa kompanije Siemens)

Repozitorij certifikata nudi online pretragu (Online Search) za certifikate kompanije Siemens. Za preuzimanje certifikata direktno iz Repozitorija certifikata, on mora biti postavljen i konfiguriran kao LDAP direktorij u odgovarajućem programu za šifriranje elektroničke pošte.

Pristup

Ime domene

IP adresa

Port

Baza pretrage

Siemens

cl.siemens.com

194.138.20.37

389

o=trustcenter

Provjera autentičnosti sa Siemens PKI

PGP certifikati u Repozitoriju certifikata:

Repozitorij certifikata također sadrži PGP certifikate kompanije Siemens. Mogu ga koristiti svi PGP klijenti koji podržavaju LDAP.

European Bridge CA

Siemens je član European Bridge CA.

European Bridge CA vodi virtualnu Uslugu direktorija katalog usluga (Directory Service). Cetrtifikati učesnika iz različitih kompanija mogu se pozvati putem ove usluge direktorija. Za ovo se LDAP-upiti Bridge-CA prosljeđuju repozitorijima povezanih organizacija. Repozitorij PKI certifikata kompanije Siemens se također može pozvati putem ove usluge.

European Bridge CA nudi online pretragu za certifikate (online search for certificates). Svi certifikati kompanije Siemens mogu se naći i ovdje, ako se dostavi ispravna mail-adresa. Za korištenje Bridge-CA repozitorija mora biti postavljen i konfiguriran enkripcijski program za elektroničku poštu kao LDAP direktorij:

Pristup

Ime domene

IP adresa

Port

Baza pretrage

EBCA

dir.ebca.de

92.51.158.6

389

o=ebca


13.04.2015. | Author: http://www.siemens.com/corp/en/index/digital_id.htm