Ciljevi programa

Siemens, kao lider na polju inovacija, kroz ovakve događaje i takmičenja ima za cilj da promoviše i afirmiše izvrsnost u pisanju, izvještavanju i istraživačkom pristupu novinara, nagrađujući njihove vrline.

Fokusiranost novinara i njihov doprinos stručnom i kvalitetnom izvještavanju je od velikog značaja za nas, kao kompaniju koja nastoji da kroz svoje projekte ponudi najefikasnija rješenja u oblastima elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije.

Predstavnici medija koji su specijalizovani za navedene oblasti, naši su partneri u aktivnom rješavanju izazova i problema u turbulentnom poslovnom okruženju, dok kroz ovo takmičenje nastojimo da im pružimo priliku da u svom radu odu korak dalje.

Cilj projekta Siemens Press Award jeste razvijanje, njegovanje i unaprjeđenje kvaliteta izvještavanja o temama koje spadaju u domen inteligentne infrastrukture.

Želimo da ohrabrimo novinare da se temeljno bave specifičnim pitanjima vezanim za ovu oblast kako bismo je u što većoj mjeri približili društvu.

Aktivno medijsko izvještavanje na ovu temu će nam, pored ostalog, pokazati kako tehnologija zaista može da koristi ljudima, da doprinese poboljšanju životnog standarda i postane pokretač ekonomskog rasta, kako u našoj zemlji, tako i u čitavom region.