Технологии на Siemens дебютираха на Тур дьо Франс

20 юли 2017 г.

Когато застанат на старта на поредния етап на Тур дьо Франс, колоездачите са оборудвани с най-модерните възможни технологии. Каските са задължителен елемент от безопасността на всеки участник, но също така играят и ключова роля в състезание, в което всяка секунда е от значение. Новите модели, лансирани от италианския производител на каски МЕТ за тазгодишния Тур, бяха разработени с помощта на технология от Siemens и са пример в това отношение.

MET създадоха нов висококачествен модел каска - Trenta 3K Carbon, който е с 20% по-лек, а и по-аеродинамичен, благодарение на по-високото съдържание на въглерод и иновативния си дизайн. Отборите на Dimension Data и UAE Team Emirates тестваха Trenta 3K Carbon за пръв път на тазгодишния Тур дьо Франс.

Разработването и проектирането на сложни аеродинамични конструкции за каски като тази е начинание, което изисква детайлност и отнема доста време. МЕТ реши да дигитализира по-голямата част от този процес на ранен етап, използвайки технология на Siemens. В резултат на това времето за разработка и излизане на пазара бе намалено значително.

Благодарение на NX - PLM софтуера за дигитален 3D дизайн и симулация на Siemens, МЕТ вече може да разработва нови продукти за 6 до 8 месеца, а не както бе досега - за 12-14 месеца. Доскоро всеки нов ръчно изработен дизайн означаваше моделиране, тестване и подобряване на набор от прототипи на сложната структура на каската с множество извивки, отвори и повърхности. Днес почти цялата работа се извършва на екрана.

„Високото ниво на прецизност, което сега постигаме с дигиталните 3D модели, означава, че можем да помогнем на нашите колеги, които създават матриците, да намерят най-добрите настройки за пресите”, споделя инженерът на МЕТ Матео Тени.Внедряването на NX доведе до значителни плюсове по отношение на продуктивността за МЕТ, като отделът за разработки вече може да предлага по един допълнителен модел всяка година.


За повече информация 

 rumyana.parusheva@siemens.com