Новини


25 юни 2019 г.

Интелигентен вентил от Siemens: самооптимизиращ се и свързан с облака

Интелигентният вентил е първият самооптимизиращ се динамичен вентил за отоплителни групи и климатични камери на направление Сградни продукти на Siemens, който може да бъде свързан към облачно пространство. Устройството управлява дебита, измерва температурата и автоматично настройва вентила. Вентилът може да бъде пуснат в експлоатация бързо и надеждно чрез безжична LAN мрежа посредством приложението на Siemens ABT Go. Благодарение на гъвкавите възможности за монтаж, вентилът може да бъде поставен на подходящо място според наличното пространство и отделно могат да бъдат инсталирани сензори за дебита, вентила и кутията на контролера.

12 юни 2019 г.

Контролери RDF870 от Siemens осигуряват здравословен и продуктивен климат в помещенията

Значението и влиянието на замърсения с фини прахови частици  въздух (PM2.5) в помещенията, става все по-важна и популярна тема за големите градове в целия свят. Редица компании се стремят да предложат на своите служители безопасни работни условия и здравословен вътрешен климат. По същия начин търговците на недвижими имоти се стремят да увеличат стойността на имотите или на наемите.Това създава необходимост от наблюдение и контрол на фините прахови частици както в търговските, така и в жилищните сгради.

12 юни 2019 г.

Сигурна KNX комуникация през IP от Siemens

Направление Сградни продукти на Siemens разширява Gamma instabus портфолиото си с нови IP рутери и IP интерфейси, които поддържат най-новия стандарт KNX IP Secure. Това разширение на KNXnet / IP протокола дава възможност за пълно криптирано предаване на данни. По този начин се осигурява сигурна и надеждна комуникация между KNX IP рутерите в една мрежа.

24 април 2019 г.

Приложението Comfy бе представено в централата на Siemens в гр. Цуг, Швейцария

В края на юни 2018 г.  Siemens обяви разширяването на дигиталното си портфолио с придобиването на Building Robotics Inc. Седем месеца по-късно в новопостроената централа на Siemens в Цуг бе демонстрирано и имплементираното workplace приложението Comfy.

23 април 2019 г.

Siemens с разширено портфолио от сирени и сигнални устройства за пожароизвестителни системи

Siemens пуска на пазара нови сирени за монтаж на таван и стена. Разширеното портфолио включва звукови (акустични) и светлинни (оптични) сирени в съответствие с Европейските стандарти EN 54-3 / EN 54-23 и EN 54-17. Акцент при нововъденията са сирените с вградени гласови съобщения, които подобряват времето за реакция при сигнал за тревога.

12 април 2019 г.

Томбола с награди “Smart is understanding your needs”

Спечелете iPad или iPad mini 4 с интелигентния термостат RDS 110 на SiemensТова, което отличава интелигентния термостат RDS 110 на Siemens,  е уникалната комбинация от предимства както за професионалните инсталатори, така и за крайните потребители. Стайната температура може да бъде управлявана с лекота чрез мобилно приложение, което помага и за намаляване на разходите. Интелигентният термостат следи показателите за влажност и качество на въздуха и въз основа на тези данни индикира кога е необходимо да бъде отворен прозорец, като същевременно  може да изпълнява и функцията на обезвлажнител. Научете повече за продукта  тук.

08 март 2019 г.

Siemens представя цялостно иновативно портфолио за интелигентни сгради на предстоящото изложение ISH 2019 във Франкфурт, Германия

Направление Сградни технологии на Siemens ще представи редица иновации от продуктовото си и системно портфолио, както и нови дигитални услуги на ISH 2019. Международното търговско изложение, което ще се проведе от 11 до 15 март във Франкфурт, Германия, е водещо в областта на сградите, възобновяемите енергии, енергийните и климатични технологии.

07 март 2019 г.

Арт Деко хотел „Монтана“ в Люцерн, Швейцария

Перфектното място за почивка Обявен за „Хотел на годината в Швейцария 2018/2019”, хотел Арт Деко „Монтана“ е открит през 1910 г. и е разположен малко по-нависоко в Люцерн. До него се стига с кабинковия лифт на хотела, който предлага невероятна панорамна гледка към езерото Люцерн.

20 февруари 2019 г.

Направление Сградни технологии на Siemens представи иновативни решения на Lounges 2019 в Карлсруе

Направление  Сградни технологии на Siemens представи интегрирани решения за по-сигурни, ефективни  и чисти стаи*  по време на Lounges 2019. Международният търговски панаир се проведе в периода 5-7 февруари в гр. Карлсруе, Германия и събра компании с доказана експертиза в различни области на индустрията.

11 декември 2018 г.

Siemens откри нов кампус в Цуг

Siemens AG откри нов кампус в швейцарския град Цуг, където е разположена международната централа на направление Сградни технологии. Кампусът разполага с модерна офис сграда с 1000 работни места и новопостроено производствено съоръжение. Обемът на инвестицията възлиза на над 250 млн. швейцарски франка. Като референтен проект на Siemens,  кампусът разполага със сградни технологии от последно поколение.

26 ноември 2018 г.

Направление Сградни технологии на BUILDINGSTYLE 2018, гр. Банско

Направление Сградни технологии на Siemens България взе участие в 16-ото издание на архитектурно-строителния форум BUILDINGSTYLE 2018 в гр. Банско. Форумът се проведе от 22-ри до 25-и ноември, като на него присъстваха над 250 гости - архитекти, проектанти, строителни предприемачи, инвеститори, представители на водещи технологични компании и др.

30 октомври 2018 г.

Дигиталната трансформация на индустриите – основен акцент на конференцията DigitAll България 2018

Глобалните процеси на цифровизация и тяхното отражение върху дигиталната трансформация на индустриите бяха темите на еднодневната международна конференция DigitAll Bulgaria 2018, организирана от Siemens България. В откриването на форума участваха европейският комисар за цифровата икономика и цифрово общество г-жа Мария Габриел и кметът на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова.

16 октомври 2018 г.

Нов KNX стаен термостат RDF600KN/S на Siemens

За да отговори на нарастващия интерес към стайни термостати с допълнителни функции за управление на осветление и щори, Siemens представя новия KNX комуникативен термостат RDF600/KN.

16 октомври 2018 г.

Нов универсален димер на Siemens за всички видове осветление

Направление Сградни технологии на Siemens  актуализира продуктовата си линия GAMMA instabus с новия мощен универсален димер N 554. Базиран на KNX комуникация, този продукт може да се използва за управление на LED и други видове осветление с мощност до общо 1000 VA, което го прави изключително подходящ за модерни осветителни решения в кина, театри, опери, музеи и хотели. Устройството е с непрекъснато димиране, а последователността на димирането може да бъде приспособявано към действието на отделните лампи. Възможността за ръчното тестване на осветителната инсталация от вградения панел спестява значително време.

12 октомври 2018 г.

Направление Сградни технологии на Siemens разшири портфолиото си с нови VR Mullion четци

Направление Сградни технологии на Siemens разширява портфолиото си с нови VR Mullion четци, производство на партньорската компания Vanderbilt.  Една от новите им характеристики е насочена към естетиката и дизайна – светлинният панел може да бъде настроен в цвят, който кореспондира с интериора на сградата или в корпоративните цветове на компанията, когато е в режим „Stand-by“.

10 октомври 2018 г.

Бутиков хотел Stadhalle - нулев енергиен баланс и пет-звездна устойчивост с решенията на Siemens

Преди близо 10 години във Виена е открит първият градски хотел в света с нулев енергиен баланс. Историята започва през 2007 г., когато собственичката  и мениджър Михаела Рейтерер (Michaela Reitterer) решава да реновира и разшири хотела със 140 -годишна история. Няколко години по-рано тя купува семейния бизнес от родителите си и след планираното разширение капацитетът  на сградата се удвоява от 42 на 80 стаи. Определят се и нови стандарти - да се създаде сграда, която да генерира сама цялата необходима енергия.

08 октомври 2018 г.

Направление Сградни технологии на Siemens представи нови технологични решения за дейта центрове на Building Innovation Forum 2018

Кои са най-важните предизвикателства пред дейта центровете, какви са ключовите мерки, с които този тип сгради може да бъдат защитени от пожари и други инциденти, както и какви са иновативните  решения, които Siemens предлага в отговор на тези изисквания. Това бяха основните акценти в презентацията на Клаус Тинахер, мениджър направление Data Center за Siemens - Източна Европа, представена по време на Building Innovation Forum 2018.

23 юли 2018 г.

Дистанционно отчитане и енергиен мониторинг - новите функционалности на платформата Synco IC на Siemens

Направление Сградни технологии на Siemens  добавя нови функционалности към облачно-базираната платформа за дистанционно управление на ОВК системи - Synco ICTM. От юли 2018 г. Synco IC  включва дистанционно отчитане на потреблението на енергия и на ключовите индикатори за енергийна ефективност (KPIs), както  и дистанционна намеса за намаляване на енергийното потребление.Synco ICтм  е облачно базирана и ценово  ефективна система за  управление на ОВК инсталации в малки и средни сгради,  лансирана на пазара през 2015 г.

18 юли 2018 г.

Перфектното място е там, където бизнесът е свободен да се развива

Дубай може да бъде описан  като амбициозен, грандиозен или проспериращ. Хората, които живеят там, го асоциират и с щастие. Щастието е национална политика в Обединените арабски емирства,  върху която се основават също и просперитет, амбиция и визия. Свободната зона на летището в Дубай (Dubai Airport Free zone) е олицетворение на всичко, което създава перфектни условия за щастие и успех с помощта на услугите и решенията на Siemens.

03 юли 2018 г.

Siemens разширява дигиталното си портфолио с придобиването на Building Robotics Inc.

"Comfy успешно преформулира начина, по който хората взаимодействат с работните си места”, споделя Андрю Криуков, изпълнителен директор и съосновател на Building Robotics Inc. - С присъединяването си към Siemens - световен лидер в цялостните сградни решения, откриваме по-големи възможности за ускоряване разработването на нови функционалности, за разрастване на отворената протоколна екосистема и за достигане до повече хора по целия свят."

29 май 2018 г.

Siemens оптимизира енергийната ефективност и надеждността на центровете за данни

Матиас Ребелиус - главен изпълнителен директор на направление Сградни технологии, посочва: “С цел подобряване на ефективността на сградите Siemens работи с мениджъри на дейта центрове в цял свят. Това се осъществява посредством широк спектър от мерки и услуги за подобряване  на съоръженията - като например Demand Flow за оптимизация на охладителните инсталации. Партньорството ни с Vigilent представлява сериозна предпоставка за подобряване на тези възможности и е отличен пример за ангажимента ни към цифровизацията в строителната индустрия".

23 май 2018 г.

Нов универсален димер N 554D31 от Siemens

Siemens GAMMA instabus разширява своята продуктова гама за управление на осветлението с универсален димер N 554D31. Продуктът е с нов дизайн и се монтира на DIN шина. Разполага с четири независими канала за регулиране на осветлението чрез димиращи LED лампи и всички останали димиращи осветителни тела, без минимално натоварване.

21 май 2018 г.

Premium Office – сградни технологии за съвременни офис сгради

Siemens въвежда модулно решение за сградни технологии и услуги за офис сгради - Premium Office. Чрез цифровизацията на сградните технологии, новият продукт  трансформира обектите в интелигентни, високоефективни офисни среди. Premium Office предлага на мениджъри, собственици на сгради и инвеститори, конкурентно предимство на офис пазара и предоставя привлекателно място за работа.

26 април 2018 г.

Siemens се присъединява към организацията на BIM buildingSMART International като стратегически участник

През март 2018г.,  направление Сградни технологии на Siemens се присъедини към съюза buildingSMART International (bSI) като член на Стратегическия консултативен съвет и на няколко Национални представителства. Siemens е първият доставчик на сградни технологии, който става част от тази международна организация с нестопанска цел. Създаден от bSI, форматът за данни "openBIM" дефинира отворени, независими от доставчиците международни стандарти за BIM (Building Information Modeling). Тези стандарти са от съществено значение за подпомагането на процесите около активното  дигитализиране в сградния сектор.

26 април 2018 г.

Сграден мениджмънт Desigo Control Point – лесно наблюдение и управление на сградата от Siemens

Направление Сградни технологии на Siemens разширява богатото си Desigo портфолио с лесната за употреба система за сграден мениджмънт Desigo Control Point. Desigo Control Point  включва разнообразие от нови уеб сървъри и сензорни екрани, които предоставят разширени възможности за работа и отдалечен достъп до системата на операторите и потребителите в една сграда.

24 април 2018 г.

Съвместен семинар на Направление Сградни технологии на Siemens България, Протех АД, Геце Гмбх и 3М България ЕООД

По инициатива на компания Протех АД направление Сградни технологии на Siemens България съвместно с Геце Гмбх и 3М България ЕООД организира семинар на тема „Газови пожарогасителни системи, пожароизвестяване и димоотвеждане”. Събитието се проведе на 12 април в София и беше в партньорство и с представители на регионалната КИИП секция.

04 април 2018 г.

Холистичният подход на Siemens носи по-големи ползи за клиентите

Търговският магазин  Jelmoli избра Siemens Schweiz AG за партньор, за да оптимизира техническите системи в универсалния си магазин на Bahnhofstrasse в град Цюрих. Siemens подхожда холистично, което допринася  за по-ниски разходи, свързани със системите за осветление, вентилация и охлаждане на сградата и  и увеличава ползите за клиента. В основата на проекта е изцяло обновената концепция за осветление.

04 април 2018 г.

Siedegas - най-доброто решение за паркинги и гаражи - откриване на CO, NO2 и експлозивни газове с една система

Направление Сградни технологии на Siemens разшири портфолиото си от газдетекторни системи. Налична е нова версия на STANDGAS PRO LCD самостоятелен детектор за токсични и експлозивни газове с RS485 комуникация. Той е адресируем и съвместим с контролните панели SIEDEGAS (софтуерна версия v04).

01 март 2018 г.

Нов сензор за фини прахови частици от Siemens

През януари 2018 г. направление Сградни технологии на Siemens пусна  на пазара  нов сензор за фини прахови частици за сгради. С това компанията  допълва  продуктовото си портфолио от устройства, гарантиращи здравословен климат в помещенията. Сензорът се използва за наблюдение и визуализация на замърсяването на въздуха и е лесен за интегриране в системите  за управление на сгради.

28 февруари 2018 г.

BT Partner Meeting 2018 събра в Скопие над 100 партньори и клиенти на Siemens

Направление Сградни технологии на Siemens България събра над 100 партньори и клиенти от България, Македония, Албания и Косово на традиционната си партньорска среща. Тази година събитието се проведе на 22-23 февруари в македонската столица Скопие под мотото „Creating Perfect Places”.Презентаторите включваха експерти от българския екип на Siemens, както и представители от централата на направлението в Швейцария и от други държави от региона. Специален гост на събитието бе главният изпълнителен директор на Siemens България д-р инж. Боряна Манолова.

12 февруари 2018 г.

Направление Сградни технологии на Siemens ще участва в международното изложение Light + Building 2018 във Франкфурт, Германия

Между 18 и 23 март във Франкфурт, Германия,  ще се проведе най-голямото световно изложение за осветление и инженерни услуги в строителството  Light + Building 2018. В Light + Building ще участват повече от 2 600 изложители, които ще представят своите иновативни продукти в областта на осветлението, електроинженерството, както и решения за автоматизацията на дома и сградите.

07 февруари 2018 г.

Нови контролери на Siemens за комлексни ОВК инсталации

С новите модели Climatix C600 направление Сградни технологии на Siemens разширява своето портфолио от контролери за отопление, вентилация и климатизация (ОВК). Те са създадени за комплексни инсталации, обхващащи до 8000 обекта, като например вентилация с интегриран чилър. Контролерите разполагат с по-бърз процесор, повече памет, повишена свързаност и вградени драйвери за управление на вентили на директно изпарение за контрол на охлаждането.

30 януари 2018 г.

Промоция на нови стайни термостати за отопление от Siemens

Промоция на нови стайни термостати за отопление от Siemens:RDS110, RDH100, RDH100RF/SET, RDJ100, RDJ100RF/SET. Сега на специална цена до изчерпване на количествата!

30 януари 2018 г.

Направление Сградни технологии на Siemens ще участва в международното изложение Mostra Convegno Expocomfort 2018

Направление Сградни технологии на Siemens  ще представи своето ОЕМ/ОВК портфолио на  изложението Mostra Convegno Expocomfort (MCE). Глобалното събитие ще се проведе във Фиера Милано, Италия, от 13 до 16 март 2018г. МСЕ е уникално международно събитие, на което компаниите от секторите за отопление, вентилация, климатизация и енергийната ефективност демонстрират най-новите технологии, решения и системи за интелигентни сгради.

29 януари 2018 г.

Воден ресурс, управляван от Desigo CC на Siemens

Луксозен хотел от световна класа отвори врати на връх Бургеншток (Bürgenstock) в швейцарския кантон Нидвалден (Nidwalden), на 1100 метра над морското равнище. Целта на Bürgenstock Resort е да привлича гости от цял свят. Най-голямото хотелско съоръжение в Швейцария се отоплява и охлажда с енергия от езерото Люцерн, като около 300 м³ вода се изпомпват на час към планината. Използването на водния ресурс се осъществява чрез платформата за управление на сградата Desigo CC на от Siemens.

23 януари 2018 г.

Метеоролигични станции AP 257/51-61 на Siemens - енергийно-ефективен контрол на слънчевата защита

GAMMA Instabus разширява продуктовата си гама KNX с новите метеорологични станции GPS AP 257/61 и AP 257/51. Тези продукти записват температура, сила и скорост на вятъра. Метеорологичната станция GPS AP 257/61 включва също сензор за дъжд и вграден GPS модул за енергийно-ефективно управление на слънчевата защита.

15 декември 2017 г.

Надеждна система за пожарна защита на Siemens създава безопасна и сигурна среда

Хотел InterContinental Sydney (Сидни, Австралия) е красиво реставрирана сграда от 1851 г. В продължение на дълъг период от време хотелът получава фалшиви алармени сигнали в резултат на различни измамни явления. Системата за пожароизвестяване е остаряла и вече не работи правилно. InterContinental се нуждае от система, която надеждно да открива истински пожари и е защитена срещу фалшиви сработваня в много висока степен. Съществуващото окабеляване също е трябвало да се запази, за да се сведат до минимум разходите, въздействието върху гостите и прекъсването на работата на оперативно ниво на хотела.

15 декември 2017 г.

Перфектен баланс между сигурност и достъпност - SiPass Integrated MP2.7 на Siemens

С въвеждането на актуализираната система за контрол на достъпа SiPass Siemens предоставя решение за настоящoто пазарно търсене на сигурна и лесна за употреба система. Интегрираната система SiPass улеснява използването и намалява разходите за обучение чрез новия си уеб-базиран потребителски интерфейс. Новите възможности за съвместяване на дейността със системи от трети производители като Keytego и Salto позволяват гъвкави решения.

15 декември 2017 г.

Съвместен семинар на Направление Сградни технологии на Siemens и Алукьонигщал ЕООД

Направление Сградни технологии на Siemens България и Алукьонигщал ЕООД организираха съвместен учебен семинар за проектанти и строителни специалисти. Тема на събитието, състояло се в началото на декември  в Центъра за знания за енергийно-ефективни сгради с ВЕИ в УАСГ,  беше  „Сградната автоматизация и нейната роля за енергийната ефективност на сградите”.

20 ноември 2017 г.

Siemens пуска на пазара нов термостат

Направление Сградни технологии на Siemens лансира на пазара нов смарт термостат за управление на жилищно отопление. Инсталацията на термостата RDS110 отнема само няколко минути, като той може да бъде управляван чрез приложение за мобилни телефони. Също така:

07 ноември 2017 г.

Онлайн бизнес кампании за BT CPS

На разположение вече са три нови уеб страници, част от платформата Newton – изпълняващи роля на входна точка за всички специализирани кампании на Siemens Building Technologies. Тези страници ще се актуализират редовно с информация за съвместни референтни проекти и лансиране на нови продукти. Те ще бъдат източник на различни информационни материали (видео материали, white papers и др.), свързани с продуктовото портфолио на направление Сградни технологии.

03 ноември 2017 г.

Спестяване на енергия чрез комбивентили (PICVs) от Siemens

Чрез динамичното балансиране на водните системи за отопление и охлаждане може да се постигне  до 30% икономия от разхода за енергия. Комбивентилите (PICVs) съчетават комфорт и редуциране на разход, като същевременно поддържат оптимална температура. PICV са ефективни, защото използват динамично балансиране, за да се справят с колебанията на налягането в хидравличната система на сградата.

03 ноември 2017 г.

Противопожарна защита за сървърни помещения от Siemens

Защитата на "сърцето" на една компания - нейните данни, е от най-голямо значение за бизнеса. Това важи и за малките,  и за средно големите  предприятия. Компаниите трябва да защитават данните си не само от виртуални заплахи, но и от опасности като пожар и въздействието на звука и водата върху твърдите дискове и електрониката.

02 ноември 2017 г.

Финландски търговски център се превръща в цифров

С повече от 170 магазина, мултиплекс кино и 24 милиона посетители всяка година, търговският център Sello в Хелзинкския метрополис е оценен от потребителите като един от най-добрите и най-зелените. В продължение на десет години Sello работи със Siemens върху иновативни проекти за сградна автоматизация и енергиен мениджмънт, които повишават устойчивостта и допринасят за перфектното изживяване от пазаруването.

11 октомври 2017 г.

Нови KNX устройства от Siemens

Направление Сградни Технологии на Siemens актуализира продуктовата си линия GAMMA Instabus с нови KNX превключващи устройства, като по този начин разширява продуктите си за контрол на осветлението.

10 октомври 2017 г.

Siemens разширява портфолиото си от изпълнителни механизми

Направление Сградни технологии на Siemens България разширява гамата си от Open Air изпълнителни механизми за ОВК (отопление, вентилация и климатизация) приложения с нови модели с 4 Nm въртящ момент. В същото време добавя нови характеристики към изпълнителните механизми с 2 Nm въртящ момент.Новите задвижки на направление Сградни технологии могат да управляват въздушните клапи по-фино, като по този начин постигат по-висока икономия на енергия и подобряват комфорта.

09 октомври 2017 г.

Направление Сградни технологии на Siemens България представи иновативни решения за хотели на Building Innovation Forum 2017

Направление Сградни технологии на Siemens България представи иновативни и интегрирани решения за съвременни хотелски сградина Building Innovation Forum 2017. Организатор на събитието беше „Градът Медия Груп”.Водещи професионалисти акцентираха върху  тенденциите при планирането, проектирането, строителството и управлението на мащабни инвестиционни проекти. Направление Сградни  технологии на Siemens България бе представено от инж. Антоанета Котева, мениджър "Ключови клиенти".По думите на инж. Котева операторите и собствениците на хотели се сблъскват с множество различни предизвикателства, свързани с гарантиране на комфорта на гостите, енергийната ефективност, пожарната безопасност, сигурността, управлението на разходите. Въз основа на специфичните изисквания на всеки клиент Siemens предлага решения, кoито осигуряват изключителен комфорт, оптимизирана пожарна безопасност, пълна сигурност, максимална енергийна ефективност и по-ниски разходи, посочи тя.

03 октомври 2017 г.

Siemens превръща Dubai Opera в умно пространство за концерти

Dubai Opera е едно от най-„умните” и енергийно ефективни пространства за събития в света, благодарение на изключително надеждната платформа за сграден мениджмънт на Siemens. Сградата, имаща формата на арабски плавателен съд – доу, е многофункционален арт център, който може да побере до 2,000 зрители.

18 юли 2017 г.

Новият М-bus уеб сървър на Siemens

През юни 2017 г. Siemens представи новият M-bus уеб сървър WTV676-HB6035, който може да интегрира до 250 жични и до 2500 безжични измерващи устройства. За радио отчет е нужен и RF конвертор  WTX660-E05060, който излиза на пазара  заедно с новия уеб сървър. Предишната му версия - M-bus WTV534-0B4022, се спира от продажба.

11 юли 2017 г.

Сградна автоматизация от ново поколение

„Облакът” променя всичко

11 юли 2017 г.

Направление Сградни технологии на Siemens България и СИНХРОН-С представиха последните новости в системите за пожарна безопасност

Направление Сградни технологии на Siemens България и компания Синхрон-С -  дългогодишен партньор в областта на системите за пожарна безопасност и сигурност, организираха втори съвместен семинар на тема „Съвременни тенденции при проектиране и изпълнение на системи за пожароизвестяване, пожарогасене и интегрирани решения”. Събитието се проведе през юни в Плевен, Варна и Бургас, като бе организирано в партньорство и с представителите на трите регионални КИИП секции.

11 юли 2017 г.

Новата подобрена версия на приложението Cerberus Application Manager (CAM) е вече активна

Интерактивното приложение Cerberus Application Manager (CAM) помага на проектанти и партньори за избора на правилния детектор за специфични приложения и осигурява информация за неговите настройки, като същевременно предоставя каталожна и техническа документация. Приложението предлага информация за цялото портфолио на Cerberus PRO, за възможните параметри при настройка на детекторите, както и допълнителни маркетингови материали. Новата версия на САМ  е актуализирана в области като продуктово портфолио, фокус към определени пазарни вертикали, гаранция срещу лъжливи сработвания, опция за принтиране, както и възможно използване чрез Android, iPad и Windows PC.

26 май 2017 г.

Нови стайни модули RDJ100 и RDH100 на Siemens

През последните 10 години Siemens се наложи успешно на пазара със своите стайни модули RDJ/RDH първо поколение. Те се използват предимно за управление на отопление, а лесният начин на ползване и разчитане на данните им осигури сериозен пазарен дял. За да утвърди и подобри пазарните си позиции на технологичен лидер, както и да въведе новите, „зелени” норми (ErP class 4), Siemens лансира ново поколение стайни модули RDH100/RDJ100.

26 май 2017 г.

Технологиите на Siemens в „умно” решение за управление на централизирано топлоснабдяване съкращават разстоянията

Докато Франкфурт  работи, за да привлича хиляди финансисти, строителни предприемачи в града завършиха първата фаза на нови луксозни апартаменти, за която използваха иновативна и единствена по рода си технология за пестене на енергия. За да го постигнат, са използвани и технологии на направление Сградни технологии на Siemens.

26 май 2017 г.

Сградна автоматизация за 5-звезден комфорт

За 5-звездния Hyatt Regency Thessaloniki, смятан за най-луксозния хотел в северна Гърция,  качеството е на първо място. Огромен принос за комфорта в него се дължи и на най-новата технология на Siemens в областта на сградните технологии -  системата за сграден мениджмънт Desigo.

09 май 2017 г.

Направление Сградни технологии на Siemens България представи платформата Desigo CC на Building Innovation Forum

Направление Сградни технологии на Siemens България взе участие в третата годишна конференция „Инвестиции и строителство на офис и корпоративни сгради”, част от Building Innovation Forum Series 2017. Събитието се проведе в края на април в София, като негов организатор беше Градът Медиа Груп.

26 април 2017 г.

Desigo CC на Siemens с нови възможности за по-висока продуктивност, ефективност и прозрачност при работа

Направление Сградни технологии на Siemens добави нови инструменти и  функции за поддръжка на допълнителни апликации към своята отворена  модулна платформа за сграден мениджмънт Desigo CC. Тя е приложима както за обикновени системи така и за  напълно интегрирани сгради. За пръв път новата версия на Desigo беше представена на тазгодишното ISH изложение във Франкфурт, Германия, състояло се през месец март.

26 април 2017 г.

Направление Сградни технологии на Siemens България представи за пръв път своята иновативна пожарозащитна технология ASA

Направление Сградни технологии на Siemens България участва в осмата международна научна конференция „Гражданската безопасност 2017”. Събитието се проведе през април в Академията на МВР в град София.

24 април 2017 г.

Направление Сградни технологии на Siemens България участва в международна конференция на Мрежата за устойчиви обществени поръчки в Габрово

Направление Сградни технологии на Siemens България участва в международна конференция на тема „Устойчиви енергийни политики: възможности и добри практики”. Събитието се проведе в началото на април в Габрово, а негов организатор беше Мрежата за устойчиви обществени поръчки.

24 април 2017 г.

Нова ценова листа за ОВК продукти и системи на Siemens

Портфолиото за ОВК продукти и системи на направление Сградни технологии на Siemens България е с актуализирана ценова листа.  Обновената версия разполага с предлаганите устройства  и включва:

28 март 2017 г.

Специализирани решения за дистанционно управление на климатични камери

По  време на тазгодишното ISH изложение във Франкфурт, Германия направление Сградни технологии на Siemens представи новите Modbus - решения, специално за ОЕМ, сред които новите контролери Climatix C600, . Новите продукти улесняват разработването на мрежовите климатични камери, позволявайки на ОЕМ да пестят време и да намаляват разходите.

28 март 2017 г.

Siemens България с първи по рода си специализиран семинар за проектанти

Първи по своя формат специализиран семинар за проектанти на тема  „Съвременни решения за защита, електроразпределение и автоматизация на сгради. Инструменти за ефективно планиране”  проведе Siemens България.  Той бе организиран съвместно от три от направленията на компанията – Сградни технологии, Дигитализирано производство&  Процесни индустрии и Задвижвания и Енергиен мениджмънт.

14 март 2017 г.

Направление Сградни технологии на Siemens подобрява енергийната ефективност на най-големия музей в Южното полукълбо

Направление Сградни технологии на Siemens, което е доказан технологичен лидер в сферата на сградните автоматизация и инсталации, спечели поръчка за цялостна модернизация на осветителната, охладителната и водоснабдителната система на музея „Виктория“ в австралийския щат Виктория. Стойността на инвестицията е в размер на 4.2 млн. евро, като се очаква тя да се възвърне за срок до 7 години.

28 февруари 2017 г.

Направление Сградни технологии на Siemens предлага BIM информация за 1200 свои продуктa

·         До средата на годината броят на продуктите с BIM ще достигне 2000

22 февруари 2017 г.

ISH 2017 “Създаване на перфектни пространства”: Иновации за безопасни и енергийно ефективни сгради

По време на водещото международно изложение на сградни, енергийно ефективни и климатични технологии и възобновяема енергия, което предстои  през март 2017 г. във Франкфурт, Германия, Siemens ще представи  актуалното си портфолио от продукти, системи и решения за енергйно ефективни помещения и сгради, както и своите отоплителни, вентилационни и климатични (ОВК) технологии.

21 февруари 2017 г.

Шестпътен сферичен вентил за отопление и охлаждане на тавани Аcvatix на Siemens

Със специалния си дизайн новите шестпътни регулиращи сферични вентили на направление Сградни технологии на Siemens са предназначени да заменят четири конвенционални вентила, включително задвижващите им механизми в четиритръбни отоплителни/охладителни контури.

10 февруари 2017 г.

В търсене на надеждни пожарни детектори

Благодарение на високотехнологичните проучвания, които  направление Сградни технологии на Siemens провежда  в новата си лаборатория FireLab в швейцарския гр. Цуг, и където се разработват и тестват иновативни системи за пожароизвестяване и  пожарнидетектори, компанията осигурява надеждна защита за хора и сгради. На 28-ми октомври 2016 в най-стария английски хотел “Роял Кларънс” в гр. Ексетър избухва  пожар. 120 пожарникари се включват в потушаването му, но въпреки усилията им  резултатът е  неуспешен. Хотел “Роял Кларънс”, както и много от сградите около него, изгарят до основи. Тъжно, но и   често срещано събитие. Статистиката показва, че в световен мащаб всеки дванайсти хотел е засегнат от пожар. Само във Великобритания всеки месец пожари разрушават поне седем исторически сгради, сред които и исторически хотели като “Роял Кларънс”.

31 януари 2017 г.

Интелигентни сградни решения на Siemens в един от най-големите урбанистични проекти в Европа - Асперн

Siemens достави пакет от „умни“сградни технологии за един от най-големите урбанистични развойни проекти в Европа – “Асперн – градът край езерото”.

20 януари 2017 г.

Безшумно пожарогасене от Siemens

Експертът по пожарогасене Андреас Хаас и дюзата, която гаси пожари по-безшумно

19 януари 2017 г.

Направление Сградни технологии на Siemens България с награда за „Най-добър референтен проект”

Проект на направление Сградни технологии на Siemens България бе отличен на ежегодната партньорска среща във Виена.

12 декември 2016 г.

Общински проект с участието на Siemens в Полша оптимизира разходите на училища и детски градини

Сосновец е индустриален град в областта Силезия в Южна Полша с население от над 200 000 човека, в който има 87 училища и детски градини. „При мониторинг на условията на обучение е установено, че температурата в класните стаи в повечето случаи е твърде висока и пречи на учениците да се концентрират. Затова общинските власти в Сосновец вземат решение да създадат оптимални условия за обучение и в същото време да намалят високите разходи за енергия чрез цялостен ремонт на отоплителните системи на учебните заведения.

12 декември 2016 г.

Най-високо ниво на сигурност и безопасност в най-новия хотел от веригата Four Seasons в Сеул със Siemens

Един от луксозните хотелски брандове в световен мащаб - Four Seasons Hotels & Resorts, управлява 98 имота по целия свят. Новият хотел на веригата в Сеул, Южна Корея, ще разполага с 317 стаи, разпределени на 25 етажа. С него Siemens получава поредната отлична референция в хотелиерската индустрия за внедряването на модерна система за управление на достъпа в сградата, която далеч надминава 5-звездния международен стандарт.

12 декември 2016 г.

Нови модели и функции в серията изпълнителни механизми за въздух OpenAir на Siemens

Серията OpenAir е разработена на базата на многогодишния опит нанаправление Сградни технологии  на Siemens  в производството и приложението на изпълнителни механизми. Тя е оптимизирана на основата на богатия практически опит и интензивните тестове в лабораториите на компанията. Новите модели от серията задвижващи механизми за въздушни клапи и сферични вентили имат въртящ момент -  съответно 5 и 10 Nm, и поддържат комуникация по Modbus RTU. При тях окабеляването е улеснено, което пести време и средства при пускането им в експлоатация,  и осигурява бързо интегриране в системите за сградна автоматизация.

19 октомври 2016 г.

Направление Сградни технологии представи иновативни решения за енергийна ефективност и комфорт на Building Innovation Forum

Направление Сградни технологии на Siemens България представи визията си за повишаване на енергийната ефективност и комфорта в училищата чрез внедряване на иновативни технологии за сградна автоматизация.

18 октомври 2016 г.

Siemens: Информационното моделиране на сгради (BIM) е отговор на днешните предизвикателства в строителството

В същността си информационното моделиране на сградите е еквивалент на дигитализация на строителната индустрия. BIM (Building Information Modeling) е цифровизиран процес на проектиране, изграждане и експлоатация на сгради, който съществено увеличава производителността в строителния бранш. Той обединява цялата информация за една сграда – архитектурна, конструктивна, технологична и финансова, като проследява всички взаимовръзки и зависимости, а също така позволява разглеждането на сградата като един цялостен обект.

14 октомври 2016 г.

Siemens България и „Енерджи Ефект“ представиха пилотен проект за енергийна ефективност в столичното 119-то СУ

С официално събитие и практическа демонстрация беше представен пилотен проект за интелигентна система за автоматизация на класна стая в столичното 119-то СУ „Акад. Михаил Арнаудов”. Той е реализиран безвъзмездно от компаниите Siemens България и „Енерджи Ефект“ ЕАД.

14 октомври 2016 г.

Siemens България представи визията си за „умните” градове

Глобализацията, урбанизацията, климатичните промени и цифровизацията са глобалните тенденции, които налагат необходимостта от изграждане на „умни градове”. Това беше основната теза в презентацията на Александър Стоянов, ръководител направление Сградни технологии в Siemens България, който представи визията на компанията за бъдещето на традиционния Зелен форум, организиран от сп. “Мениджър”. Събитието се състоя на 29 септември в София и беше повод за обмяна на експертно мнение и добри практики по темата за новите очаквания към градовете.

14 октомври 2016 г.

Siemens България отбелязва 200 години от рождението на Вернер фон Сименс

“Понякога в хода на човешката история се раждат хора, чиито гений е в състояние да промени самата история на човечеството. Такъв човек е Вернер фон Сименс”. Това заяви д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България, по време на откриването на мобилна експозиция в Националния политехнически музей (НПТМ), посветена на 200-годишнината от рождението на изобретателя, предприемача и основател на Siemens AG Вернер фон Сименс.

27 септември 2016 г.

Система за детекция на пожар и пожароизвестяване на Siemens работи в най - високоефективната газова централа в света - „Fortuna“ в Дюселдорф

Електроцентралата „Fortuna“ е с комбиниран цикъл и газова турбина (КЦГТ). Изградена е от Siemens в партньорство със Stadtwerke Düsseldorf. Максималната й електрическа мощност е 604 MW, а електрическата ефективност - приблизително 61.5%. До 300 MW топлинна мощност от нея се пренасочват към топлофикационната система на Дюселдорф. Процесът увеличава крайната горивна ефективност на природния газ до рекордните 85%. Благодарение на тези си показатели газовата електроцентрала е най-ефективната в света за момента. За безопасна и непрекъсната експлоатация  ТЕЦ  „Fortuna“ използва система за детекция на пожари и пожароизвестяване на направление Сградни технологии на Siemens.

19 септември 2016 г.

Пожарна безопасност за малки обекти с пожаро-известителната централа Cerberus FIT FC360 на Siemens

Напрвление Сградни Технологии на Siemens обяви пускането на пазара на FC360 – едноконтурна адресируема пожаро-известителна централа. FC360 е част от Cerberus FIT, система за пожароизвестяване, разработена специално за използване в по-малки сгради и обекти.Чрез FC360 Siemens се насочва към бързо развиващия се пазар на по-малки системи за пожарна безопасност, които са лесни за инсталиране и работа, като по този начин се оптимизира общата цена на инсталацията. Към FC360 могат да се свързват до 126 C-NET детектора и други периферни устройства, включително високо надеждните детектори от серията Cerberus Pro с патентованата ASA технология, която не позволява измамни явления и предотвратява  фалшиви аларми. Детекторите и периферните устройства са свързани посредством контурна структура, която намалява окабеляването и значително подобрява надеждността на цялата инсталация благодарение на съкратените трасета за комуникация.

07 септември 2016 г.

Siemens представи новия си високопроизводителен универсален димер

Направление Сградни технологии на Siemens добави нов универсален димер към серията си Gamma Instabus. В допълнение към стандартните димируеми лампи високопроизводителният KNX димер e в състояние да управлява димируеми светодиодни лампи, включително и след ретрофит. Димируемите LED лампи могат да осветяват строителни площадки с различна интензивност. Възможността за контрол на различни осветителни сценарии, интегрирана в новия Universal Dimmer от Siemens, позволява нивата на яркост, използвани в определени ситуации, да бъдат запаметени и повторно използвани.

02 септември 2016 г.

Втората по височина офис сграда в света още по-енергийно ефективна с платформата Navigator на Siemens

Направление Сградни технологии на Siemens ще направи втората по височина офис сграда в света още по-„зелена”. Това ще се случи благодарение на меморандума за сътрудничество, подписан наскоро между компанията и Taipei 101. Благодарение на него е проправен пътят за внедряване в небостъргача на Siemens Navigator - облачно-базираната технология за енергиен и устойчив мениджмънт на сгради.

11 август 2016 г.

Технология на Siemens управлява първата офис сграда в света, построена от 3D принтер

В Дубай отвори врати първата в света офис сграда, произведена от 3D принтер. В близост до кулите Емирейтс, върху площ от 250 квадратни метра, "Офисът на бъдещето"  с височина 6 метра, дължина 36 метра и ширина 12 метра е построен с помощта на 3D принтер. Сградната технология със системи за контрол на достъпа и видеонаблюдение, е предоставена от Siemens и е интегрирана в системата за управление на сградата. Тя осигурява ниски експлоатационни разходи и намалена консумация на енергия.

29 юли 2016 г.

Siemens изгради системи за контрол и пожарна безопасност в най-дългия тунел в света - Готард в Швейцария

В началото на юни 2016 г. в Швейцария официално бе открит най-дългият железопътен тунел в света. „На първи юни по трасето с внушителната дължина от 57 kм, минаващо под швейцарските Алпи и свързващо Северна и Южна Европа, премина първият пътнически влак. Участието на Siemens в този амбициозен транспортен проект е в доставката на системите за контрол и пожарна безопасност на уникалното съоръжение. Тази усъвършенствана системаза безопасност обхваща над 200 000 сензора и осигурява висока надеждност по отношение на логистиката, събирането и обработката на данни”, съобщиха за Инженер.bg от направление Сградни Технологии на Siemens,.

01 юли 2016 г.

Направление Сградни технологии на Siemens България организира за своите партньори първо търговско обучение за иновативната платформа Desigo CC

В края на май  т.г. екипът на Сградни технологии на Siemens България организира търговско обучение за своите партньори. То се проведе в офиса на компанията и в него се включиха 12 души – представители на партньорски фирми, с които екипът работи.

30 май 2016 г.

Комби вентили Acvatix – по-малко усилие, по-голяма ефективност

Комби вентилите Acvatix (PICV) спомагат за намаляване консумацията на енергия в сградите, което води до значително редуциране на енергийните разходи. Те осигуряват висока ефективност, като предпазват от свръхпотребление  крайния потребител. При прецизно управление на температурата комби вентилите  подобрявят  нивото на комфорт в сградата. Те са лесни за монтаж и въвеждане в експлоатация. Широкият обхват  на стойностите за дебити и диференциално налягане прави гамата изключително гъвкава за проектиране. Комбинацията от вентил за регулиране на дебита и диференциалното налягане съдейства за лесното и ефективно хидравлично балансиране на инсталацията и за бързото и лесно въвеждане в експлоатация.

30 май 2016 г.

Направление Сградни технологии на Siemens България представя решенията си за жилищни сгради

Направление Сградни технологии на Siemens България  представя актуалните си решения за жилищни сгради. Портфолиото от продукти е обобщено в презентация, която е достъпна на страницата на направлението siemens.bg/bt

03 май 2016 г.

Siemens България представи бъдещето на сградния мениджмънт – Desigo CC

„Разходите за строителство на една сграда са само 20% от целия жизнен цикъл, а останалите 80% се генерират по време на нейното функциониране. И това не е всичко. Изискванията към сградите ще продължат да се увеличават и в бъдеще и ще изправят пред нови предизвикателства инвеститорите, мениджърите и операторите на сгради”. Това заяви инж. Димитър Крушовски от направление Сградни технологии на Siemens България по време на Втората годишна конференция „Инвестиции в офис и  корпоративни сгради”.

26 април 2016 г.

За общото между вентилите и футболните топки – направление Сградни технологии на Siemens на изложението MCE 2016 в Милано

По време на търговските изложения компаниите използват креативни и нестандартни идеи, за да привлекат вниманието на своите клиенти. Разбира се, за това са задължителни и висококачествени  продукти и решения, атрактивни и впечатляващи щандове, както и мотивиран екип. В същото време е необходимо и нещо допълнително, което да ги обедини. В дните на изложението Mostra Convegno Expocomfort 2016 в Милано това креативно нещо на щанда на направление Сградни технологии на Siemens бе футболната топка.

26 април 2016 г.

Проектиране чрез сградно информационно моделиране - по-бързо, по-ефективно, по-евтино

Създаването на сграден информационен модел или BIM (Building Information Modeling) е нова тенденция в областта на сградните технологии. Модерната методика на проектиране е на път да направи революция в строителната индустрия. Но дали BIM означава, че бъдещето вече е тук? В статията ще прочетете мнението на доказани специалисти, техните аргументи и доводи.

26 април 2016 г.

СИНХРОН-С и направление Сградни технологии на Siemens България представиха последните новости в системите за пожарна безопасност

„Съвременни тенденции при проектиране и изпълнение на системи за пожароизвестяване, пожарогасене и интегрирани решения“ беше темата на проведения на 19 април семинар, организиран съвместно от направление Сградни технологии на Siemens България  и СИНХРОН-С.

01 април 2016 г.

Нова ценова листа за ОВК продукти и системи

Портфолиото за ОВК продукти и системи на направление Сградни технологии на Siemens България вече е с нова ценова листа със снимки на продуктите. По традиция обновената версия разполага с пълната гама от предлаганите устройства  и включва:

29 март 2016 г.

Siemens и IBM – партньори в развоя на облачно базирани решения за енергиен мениджмънт от най-ново поколение

Направление Сградни технологии на Siemens и IBM обявиха намерението си за съвместна разработка на облачно базирани решения, които ще съчетаят професионалния опит на Siemens в сградните системи и възможностите на IBM в областта на компютърните мрежи на физически обекти IoT (Internet of Things). Целта е да се използва максимално потенциалът на сградите, а чрез данните от тяхната експлоатация да се постигне енергийна ефективност във всички аспекти от използването им.

29 март 2016 г.

Системата за цялостна автоматизация на помещения Desigo TRA на Siemens вече има нови компоненти и функции

Участието на Siemens в тазгодишното издание на специализираното изложение “Light + Building 2016“ във Франкфурт премина под мотото "Make your building more livable”. Събитието бе тематично насочено към технически решения, благодарение на които административни и обществени сгради могат да бъдат комфортни и същевременно енергийно ефективни. Сред акцентите в представянето бе и системата за цялостна автоматизация на помещения Desigo Total Room Automation (TRA).

29 март 2016 г.

Ново поколение измервателни уреди на топлинна енергия в портфолиото на Siemens

В началото на 2016 г. направление Сградни технологии на Siemens лансира на пазара ново поколение разпределители на топлинна енергия, които изцяло ще заменят предходните версии. Новите устройства притежават функцията едновременно да предават AMR и Walk-by радио телеграми. Също така, използвайки софтуера ACT50-HCA, параметрите им ще могат да се препрограмират, позволявайки преминаването от комуникационен режим S към комуникационен режим C, според OMS стандарта. По този начин едно и също устройство ще може да се използва както за дистанционен walk-by отчет, така и за дистанционен AMR отчет.

29 февруари 2016 г.

Направление Сградни технологии на Siemens България проведе традиционната среща със своите партньори

Направление Сградни технологии на Siemens България  проведе  ежегодната си среща със своите партньори. Събитието, което се провежда за 3-та поредна година,  се състоя във Велинград на 18 и 19 февруари 2016 г. и в него се включиха над 60 представители на партньорски компании.

29 февруари 2016 г.

Siemens ще анонсира нова версия на платформата за сградна автоматизация Desigo CC на изложението Light + Building 2016

Под мотото "Make your building more livable" Siemens ще постави акцент върху възможностите административни, обществени и търговски сгради да осигурят много по-голям комфорт и икономична експлоатация. Сред новостите на щанда на компанията на предстоящото специализирано изложение “Light + Building” 2016 (13 до 18 март във Франкфурт) ще бъде новата версия на платформата за сградна автоматизация Desigo CC. Със своите усъвършенствани интерфейси и комуникационни протоколи, Desigo CC може да интегрира и да управлява още повече приложения, като прави сградните технологии по-прозрачни и ефективни.

02 февруари 2016 г.

Synco IC от Semens отвежда системите за сградна автоматизация в облачните технологии

Направление Сградни Технологии на Siemens обяви пазарния дебют на Synco IC, облачно базирана система за отдалечен контрол и мониторинг на ОВК инсталации. Synco IC е една от първите системи за сградна автоматизация, проектирани специално за използване в малки и средни сгради. Преди разработването на Synco IC не беше икономически целесъобразно да се използват системи за сградна автоматизация в имоти с такива размери.

29 януари 2016 г.

Шестпътни регулиращи сферични вентили на Siemens предлагат прецизен контрол

Със специалния си дизайн, новите шестпътни регулиращи сферични вентили на направление Сградни технологии на Siemens са предназначени да заменят четири конвенционални вентила, включително задвижващите им механизми в четиритръбни отоплителни/охладителни контури. Използването им е свързано с лесна инсталация, окабеляване и въвеждане в експлоатация. Малките им габарити разширяват областта им на приложение, редуцирайки заводските разходи.