Close share layer

Share this page on...

Kontakt za medije

Sonja Nušinović Popovac 

Tel.: 01 6105 005

 sonja.nusinovic@siemens.com

Organizacija

Komunikacije

Siemens Press Award 2017


SIM(P)ATIC PLC radionica


Novosti


14. lipnja 2017.

Siemens nagrađuje najbolje novinarske radove iz jedanaest zemalja

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog natječaja, novinarska nagrada Siemens CEE Press Award ulazi u sljedeću fazu. Ove godine Siemens nagrađuje najbolje novinarske radove na temu „Digitalizacija / Industrija 4.0“. Natječaj se provodi u deset zemalja središnje i jugoistočne Europe (Slovačka, Rumunjska, Mađarska, Bugarska, Ukrajina, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Srbija i Austrija) te Izraelu.

9. lipnja 2017.

Otvoren najmoderniji laboratorij za automatizaciju i mjerenje u ovom dijelu Europe

Danas je na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu svečano otvoren novo opremljeni laboratoriji za automatiku i mjerenja čija djelatnost obuhvaća istraživanje i razvoj na području modeliranja, mjerenja, dijagnostike te vođenja procesa.

2. lipnja 2017.

Studenti Zagrebačkog FER-a pobijedili na regionalnom natjecanju SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2017

Regionalno studentsko natjecanje, održano na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Beogradu, označilo je završetak projekta SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2017. Ovaj projekt, koji je inicirala studentska udruga EESTEC, a podržali fakulteti elektrotehnike u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji te Siemens, mladim i perspektivnim budućim inženjerima pruža detaljniji uvid u problematiku s kojom se inženjeri inače susreću u industrijskoj automatizaciji u svrhu što bolje pripreme za rad u stvarnoj okolini.

3. svibnja 2017.

Siemens Hrvatska predstavio je svoj portfelj proizvoda iz područja nafte i plina

Siemens Hrvatska predstavio je svoj portfelj proizvoda iz područja nafte i plina na  32. Skupu stručnjaka za plin u Opatiji čiji smo glavni pokrovitelj već dugi niz godina. Kao najveći skup ove vrste u ovom dijelu Europe, okupio je više od 600 sudionika iz 20 zemalja.