Elektrifikacija, automatizacija i digitalizacija

Siemens je pozicioniran duž lanca vrijednosti elektrifikacije s velikim stručnim znanjem u automatizaciji i digitalizaciji kako bi pomogao svojim kupcima povećati učinkovitost i stvoriti vrijednost.

Brzi pogled na Siemens – Digitalizacija

Naš svijet postaje sve povezaniji. Milijarde pametnih uređaja i strojeva generiraju ogromne podatke, stvarajući vezu između realnog i virtualnog svijeta. Stvoriti vrijednost od te ogromne količine podataka ključ je uspjeha za Siemens.

Pogon za najveći kamion na svijetu

Najveći kamion za odvoz otpada na svijetu može prevesti preko 500 tona materijala - što odgovara sedam do vrha gorivom napunjenih i natovarenih aviona Airbus A320-200. Kamion je upogonjen Siemensovim 1,200 kW električnim motorom.

Montaža Siemensovih vjetroturbina

Siemens Hrvatska isporučio je tvrtki EKO d.o.o. 16 vjetroturbina za projekte VE Zadar 2 i VE Zadar 3. Ukupna snaga vjetroelektrana je 36,8 MW. Proizvode godišnje oko 120.000 MWh sati, što je dovoljno za opskrbu preko 30.000 kućanstava "zelenom energijom".

Proslava 125 godina Siemensa u Hrvatskoj

Tradicija i suvremenost, prošlost i budućnost, 125 godina, četiri elementa, saksofon i dva čela, dinamo… - sve su to bile dodirne točke i poveznice svečanosti kojom je obilježena 125. godišnjica Siemensa u Hrvatskoj u četvrtak, 15. prosinca 2011., u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Zeleni tjedan u Siemensu Hrvatska

Zeleni tjedan interni je projekt Siemensa Hrvatska kojemu je cilj poticati ekološku odgovornost i aktivno uključivanje zaposlenika u zaštitu okoliša. Tijekom pet dana Zelenog tjedna posebna pozornost posvećuje se pojedinim temama koje su ključne za zaštitu okoliša: hrani, energiji, kretanju, otpadu i vodi.

Siemens at BrauBeviale 2016 - Digitalization for the brewery industry