Novosti


5. lipnja 2019.

Dodijeljena novinarska nagrada Siemens CEE Press Award za 2019.

Dodijeljene su nagrade za tri najbolja novinarska doprinosa iz jedanaest država sudionica na gala večeri održanoj u utorak 4. lipnja u Siemens Cityju u Beču. Stručni žiri iz svih država sudionica složio se da su Marina Pavlić iz Hrvatske, za članak objavljen u časopisu „Mreža“, Adrian Mihaltianu, za članak objavljen na rumunjskom portalu „pressone.ro“ te Christian Lenoble, za članak objavljen na austrijskom portalu „i-presse“, dobitnici novinarske nagrade CEE Press Award za 2019.

29. svibnja 2019.

Tim sa Zagrebačkog FER-a pobjedio na regionalnom natjecanju SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2019

Regionalno studentsko natjecanje, održano na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, označilo je završetak projekta SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2019.

28. svibnja 2019.

Raspisan natječaj za nagradu Werner von Siemens za studente FER-a u Zagrebu

Siemens d.d. Zagreb i Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva objavljuju natječaj za dodjelu godišnjih nagrada za najbolje studentske radove studenata FER-a s primjenom u područjima digitalizacije, elektrifikacije i automatizacije za akademsku godinu 2018./2019.

21. svibnja 2019.

Odabrana hrvatska finalistica prve faze novinarskog natjecanja Siemens CEE Press Award 2019

Prvi dio regionalnog novinarskog natjecanja Siemens CEE Press Award 2019 završen je odabirom najboljeg novinarskog rada na temu „Digitalna budućnost gradova, industrije i energetike“ u svakoj od deset država Središnje i Jugoistočne Europe koje sudjeluju u natjecanju (Slovačka, Rumunjska, Mađarska, Bugarska, Ukrajina, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Srbija i Austrija te Izrael).

26. ožujka 2019.

PA tour 2019

Srdačno Vas pozivamo da posjetite Siemens prezentacijsko vozilo procesne mjerne i regulacijske, te automatizacijske i komunikacijske opreme u Hrvatskoj.

22. ožujka 2019.

Četvrto izdanje projekta SIM(P)ATIC PLC+ Challenge buduće inženjere iz Hrvatske, Slovenije i Srbije priprema za rad u stvarnoj okolini

Četvrto izdanje natjecanja SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2018 koji je inicirala studentska udruga EESTEC, a podržali fakulteti elektrotehnike u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji te Siemens, započinje 3. travnja kada kreću prijave za studente elektrotehnike diljem regije. Ovaj projekt mladim i perspektivnim budućim inženjerima pruža detaljniji uvid u problematiku s kojom se inženjeri inače susreću u industrijskoj automatizaciji u svrhu što bolje pripreme za rad u stvarnoj okolini.

12. ožujka 2019.

Siemens je predvodnik u europskim patentnim prijavama

Siemens je 2018. godine podnio više patentnih prijava nego bilo koja druga tvrtka u Euopi, čime je zauzeo prvo mjesto na ljestvici prijava Europskog patentnog ureda.

5. veljače 2019.

FERIT, Siemens, Atos i ATO Inženjering potpisali sporazum o suradnji u području kibernetičke sigurnosti industrijskih sustava

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT), Siemens Hrvatska, Atos Convergence Creators i ATO Inženjering danas su u Osijeku sklopili Sporazum o suradnji na znanstvenim, istraživačkim, razvojnim, obrazovnim i komercijalnim projektima u području kibernetičke sigurnosti industrijskih sustava.

31. siječnja 2019.

Siemensova večer okrenuta budućnosti

Frontrunner 4.0 naziv je gala događanja koje je Siemens Hrvatska organizirao za svoje kupce, partnere i goste kako bi zajednički odgovorili na pitanja kakva nas budućnost očekuje te koju će ulogu u njoj imati digitalizacija, umjetna inteligencija (AI), računalna lingvistika te hoće li nas zaista zamijeniti roboti.

16. listopada 2018.

POTPISAN UGOVOR IZMEĐU HOPS I SIEMENS U SKLOPU PROJEKTA SINCRO.GRID

U sklopu implementacije europskog projekta naprednih mreža Sincro.Grid u Zagrebu je danas potpisan ugovor „Ugradnja regulacijske prigušnice 100MvAr u TS Mraclin“ između Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS-a) i Siemensa.

19. rujna 2018.

Odabrana hrvatska finalistica prve faze novinarskog natjecanja Siemens CEE Press Award 2018

Prvi dio regionalnog novinarskog natjecanja Siemens CEE Press Award 2018 je završen odabirom najboljeg novinarskog rada na temu „Digitalna budućnost gradova, industrije i energetike“ u svakoj od deset država središnje i jugoistočne Europe koje sudjeluju u natjecanju (Slovačka, Rumunjska, Mađarska, Bugarska, Ukrajina, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Srbija i Austrija te Izrael).

17. rujna 2018.

Digitalni trendovi Kiberneticka sigurnost

Siemens Hrvatska je organizirao prvo u nizu stručnih okupljanja kojim kompanija želi pokrenuti dijalog o trendovima, izazovima i perspektivi koje donosi digitalizacija i digitalno doba. Panel naziva „Digitalni trendovi – Kibernetička sigurnost“ pokrio je neizbježne posljedice digitalizacije – rizike od kibernetičkih napada te važnost kibernetičke sigurnosti ne samo za konvencionalne računalne sustave, već i za Industriju 4.0 te energetsku, prometnu i drugu ključnu infrastrukturu.

21. svibnja 2018.

Raspisan natječaj za nagradu Werner von Siemens za studente FER-a u Zagrebu

Siemens d.d. Zagreb i Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva objavljuju natječaj za dodjelu godišnjih nagrada za najbolje studentske radove studenata FER-a s primjenom u područjima digitalizacije, elektrifikacije i automatizacije za akademsku godinu 2017./2018.

21. svibnja 2018.

Novi pametni termostat Siemens

Siemensova divizija Building Technologies predstavlja novi pametni termostat za regulaciju grijanja stambenih zgrada. Pametni termostat RDS110 možete pripremiti za upotrebu u samo nekoliko minuta i može se kontrolirati preko aplikacije za mobilne telefone.

23. travnja 2018.

Siemens obilježio 20 godina suradnje s FER-om i 60 godina SIMATIC-a

Na Svečanoj akademiji održanoj u petak 20. travnja u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva obilježene su dvije važne obljetnice – 20 godina suradnje ove ugledne obrazovne institucije i kompanije Siemens Hrvatska te 60 godina Siemensovih automatizacijskih sustava SIMATIC.

5. travnja 2018.

Medeja Lončar nova predsjednica Uprave Siemensa Hrvatska

Medeja Lončar, predsjednica Uprave Siemensa Slovenija, postat će i predsjednica Uprave Siemensa  Hrvatska, uz zadržavanje postojeće funkcije. Poziciju preuzima 6. travnja 2018. od Mladena Fogeca koji je tvrtku uspješno vodio od 2009.

3. travnja 2018.

Siemens postavio najbrži Smart Grid u Hrvatskoj

Siemens Hrvatska postavio je prvu super-brzu samoobnavljajuću mrežu u Hrvatskoj kao pilot projekt HEP ODS-a u regiji Elektra Koprivnica.

6. ožujka 2018.

Treće izdanje projekta PLC+ Challenge buduće inženjere iz Hrvatske, Slovenije i Srbije priprema za rad u stvarnoj okolini

Treće izdanje natjecanja SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2018 koji je inicirala studentska udruga EESTEC, a podržali fakulteti elektrotehnike u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji te Siemens, započinje 5. ožujka kada kreću prijave za studente elektrotehnike diljem regije. Ovaj projekt mladim i perspektivnim budućim inženjerima pruža detaljniji uvid u problematiku s kojom se inženjeri inače susreću u industrijskoj automatizaciji u svrhu što bolje pripreme za rad u stvarnoj okolini.

5. ožujka 2018.

Nagrada Siemens CEE Press Award 2018: Siemens nagrađuje najbolje novinarske radove iz jedanaest zemalja

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog natječaja, novinarska nagrada Siemens CEE Press Award ulazi u sljedeću fazu. Ove godine Siemens nagrađuje najbolje novinarske radove na temu „Digitalna budućnost gradova, industrije i energetike“. Natječaj se provodi u jedanaest zemalja srednje i jugoistočne Europe (Slovačka, Rumunjska, Mađarska, Bugarska, Ukrajina, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Srbija i Austrija) te Izraelu.

26. veljače 2018.

Izazov automatizacije procesa za studente na 26. Mediteranskom znanstvenom skupu o upravljanju i automatizaciji

"Izazov automatizacije procesa" jedan je od triju industrijskih izazova organiziranih za studente u sklopu 26. Mediteranskog znanstvenog skupa o upravljanju i automatizaciji (MED 2018) koji će se održati u Zadru, u Hrvatskoj, od 19. do 22. lipnja 2018.

16. veljače 2018.

Potpisan sporazum o suradnji između Siemensa Hrvatska i Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije

Danas je na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu potpisan sporazum o suradnji između ove akademske ustanove i tvrtke Siemens Hrvatska.

12. veljače 2018.

Posjetite nas na našoj turneji “Siemens PI Truck Tour 2018”

I ove godine organiziramo naš tradicionalni “Siemens PI Truck Tour” - turneju prezentacijskog vozila procesne i mjerne regulacijske opreme te vas pozivamo da nam se pridružite.

20. rujna 2017.

Odabrana pobjednica prve faze novinarskog natjecanja Siemens CEE Press Award 2017

Prva faza jednog od najvećih i najznačajnijih regionalnih novinarskih natjecanja – Siemens CEE Press Award 2017 koje uključuje predstavnike medija iz deset zemalja središnje i istočne Europe – završena je proglašenjem najboljeg novinarskog rada s temom „Digitalizacija / Industrija 4.0“ u svakoj od država koje sudjeluju u natjecanju.

20. rujna 2017.

Konferencija Siemensa Hrvatska o digitalnoj budućnosti industrije: utjecaj digitalizacije na naše živote i poslovanje nije moguće izbjeć

Hrvatsko izdanje stručne konferencije Siemens Digitalization Road Show održano je danas u Zagrebu. Siemensovi stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva, ali i gosti s fakulteta-partnera te predstavnici domaćih uspješnih tvrtki predstavili su nove trendove i tehnologije u digitalizaciji industrije i proizvodnih procesa, dok je tema okruglog stola bila budućnost digitalizacije i tehnološkog razvoja.

14. lipnja 2017.

Siemens nagrađuje najbolje novinarske radove iz jedanaest zemalja

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog natječaja, novinarska nagrada Siemens CEE Press Award ulazi u sljedeću fazu. Ove godine Siemens nagrađuje najbolje novinarske radove na temu „Digitalizacija / Industrija 4.0“. Natječaj se provodi u deset zemalja središnje i jugoistočne Europe (Slovačka, Rumunjska, Mađarska, Bugarska, Ukrajina, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Srbija i Austrija) te Izraelu.

9. lipnja 2017.

Otvoren najmoderniji laboratorij za automatizaciju i mjerenje u ovom dijelu Europe

Danas je na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu svečano otvoren novo opremljeni laboratoriji za automatiku i mjerenja čija djelatnost obuhvaća istraživanje i razvoj na području modeliranja, mjerenja, dijagnostike te vođenja procesa.

2. lipnja 2017.

Studenti Zagrebačkog FER-a pobijedili na regionalnom natjecanju SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2017

Regionalno studentsko natjecanje, održano na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Beogradu, označilo je završetak projekta SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2017. Ovaj projekt, koji je inicirala studentska udruga EESTEC, a podržali fakulteti elektrotehnike u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji te Siemens, mladim i perspektivnim budućim inženjerima pruža detaljniji uvid u problematiku s kojom se inženjeri inače susreću u industrijskoj automatizaciji u svrhu što bolje pripreme za rad u stvarnoj okolini.

3. svibnja 2017.

Siemens Hrvatska predstavio je svoj portfelj proizvoda iz područja nafte i plina

Siemens Hrvatska predstavio je svoj portfelj proizvoda iz područja nafte i plina na  32. Skupu stručnjaka za plin u Opatiji čiji smo glavni pokrovitelj već dugi niz godina. Kao najveći skup ove vrste u ovom dijelu Europe, okupio je više od 600 sudionika iz 20 zemalja.

24. travnja 2017.

Suradnja Adidasa i Siemensa u digitalnoj proizvodnji sportskih proizvoda

Društva Adidas i Siemens danas su objavili da namjeravaju surađivati u digitalnoj proizvodnji sportskih proizvoda. U sklopu zajedničkog istraživačkog i razvojnog programa partneri će raditi na unaprjeđenju digitalizacije postrojenja SPEEDFACTORY društva Adidas kako bi se u njemu razvili uvjeti za brzu, vidljivu i individualiziranu proizvodnju.

3. travnja 2017.

Gubici u vodama - 2017

Preko 120 članova uprava, direktora i voditelja projekata javnih vodoprivrednih poduzeća sa područja Slovenije, Hratske i Bosne i  Hercegovine imalo je priliku po treći puta za redom prisustvovati na konferenciji čija je osnova tema gubici u vodama.

14. ožujka 2017.

Siemens i ove godine podržava organizaciju PLC+ radionica za studente elektrotehnike diljem regije

Siemens treću godinu zaredom, u ulozi generalnog sponzora, pruža podršku organizaciji regionalnog studentskog natjecanja SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2017.

22. prosinca 2016.

Siemens Hrvatska darivao djecu SOS Dječjeg sela Lekenik

Tvrtka Siemens Hrvatska, dugogodišnji donator SOS Dječjeg sela Hrvatska, i ovog je Božića pokazala veliko srce. Uz hvalevrijednu donaciju, koja pokriva godišnje režijske troškove jedne SOS obitelji, tvrtka je djeci iz SOS Dječjeg sela Lekenik priredila i malo iznenađenje.

29. rujna 2016.

Završen Siemens CEE Press Award 2016 – proglašeni autori triju najboljih novinarskih radova u središnjoj i istočnoj Europi

Najveće i najistaknutije regionalno novinarsko natjecanje - Siemens CEE Press Award 2016, u kojem su sudjelovali predstavnici medija iz zemalja središnje i istočne Europe, završeno je svečanom dodjelom nagrada u Siemens Cityju u Beču.

23. rujna 2016.

Siemens proslavio 130 godina u Hrvatskoj

Velikih 130 godina Siemensa u Hrvatskoj obilježeno je sinoć u Muzeju suvremene umjetnosti u društvu četiristotinjak poslovnih partnera i suradnika ovog predvodnika na području elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije.

21. rujna 2016.

Odabrani hrvatski finalisti novinarskog natjecanja Siemens CEE Press Award 2016

Prva faza jednog od najvećih i najznačajnijih regionalnih novinarskih natjecanja – Siemens CEE Press Award 2016 koje uključuje predstavnike medija iz deset zemalja Srednje i Istočne Europe – završena je proglašenjem najboljih novinarskih radova s temom „inteligentna infrastruktura“ u svakoj od država koje sudjeluju u natjecanju.  Na regionalnoj razini je bilo ukupno 147 prijavljenih novinarskih radova, a u Hrvatskoj njih 17.

19. kolovoza 2016.

Siemens CEE Press Award 2016. – produžen rok za prijavu radova

Rok za prijavu na ovogodišnje novinarsko natjecanje Siemens CEE Press Award 2016. produžen je do 12. rujna 2016. Predstavnici medija iz deset zemalja središnje i istočne Europe pozvani su da pošalju svoje autorske radove i postanu dio Siemensova natjecanja na kojem će regionalni stručni žiri proglasiti autora jednog od triju najboljih regionalnih novinarskih radova na temu “Inteligentna infrastruktura”.

13. lipnja 2016.

Siemens potpisao 2 ugovora o isporuci 13 CT uređaja s Ministarstvom zdravlja

Predstavnici Ministarstva zdravlja i Siemensa d.d. potpisli su ugovore za nabavu trinaest suvremenih uređaja za kompjutorsku tomografiju, od čega 4 CT i 9 MSCT uređaja, ukupne vrijednosti 67 milijuna kuna.

10. lipnja 2016.

Proglašeni pobjednici natjecanja SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2016 organiziranog za studente elektrotehnike diljem regije

Regionalno studentsko natjecanje, održano u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, označilo je završetak projekta SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2016.

8. travnja 2016.

Završen PI Truck Tour 2016. Siemensa Hrvatska

Siemens Hrvatska organizirao je obilazak prezentacijskog vozila procesne instrumentacije i analitike za industrijske primjene (PI-Process Instrumentation Truck) diljem Hrvatske.

16. ožujka 2016.

Predsjednik uprave Siemensa Hrvatska na konferenciji „Poslovna klima u Hrvatskoj – prilika ili izazov“

„Do kraja ove godine dodatno će se smanjiti parafiskalni nameti tvrtkama u visini 0,1 posto BDP-a ili za oko 330 milijuna kuna te će se uvesti zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra“, naglasio je predsjednik hrvatske Vlade Tihomir Orešković na konferenciji „Poslovna klima u Hrvatskoj – prilika ili izazov“, koju je organizirala  Hrvatska gospodarska komora danas u Vijećnici HGK.

13. studenog 2015.

Nagrađeni novinari posjetili Siemensove tvornice u Danskoj

Tvrtka Siemens organizirala je studijsko putovanje za najbolje novinarske radove na natjecanju za novinare Siemens Press Award 2015.

29. listopada 2015.

"Company Shuttle 2015" – Siemens ugostio studente tehničkih fakulteta

U okviru suradnje Siemensa d.d. i Hrvatske udruge za međunarodnu razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti (IAESTE Croatia), 29. listopada je održan Company Shuttle.

27. listopada 2015.

Proglašeni pobjednici Siemensovog natjecanja za novinare – Siemens Croatia Press Award 2015

Kompanija Siemens proglasila je najbolje novinarske radove na natjecanju za novinare Siemens Croatia Press Award 2015.

15. rujna 2015.

Predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska na okruglom stolu “Razvoj korporativnog upravljanja u Hrvatskoj”

Na okruglom stolu pod nazivom 'Razvoj korporativnog upravljanja u Hrvatskoj' raspravljali su profesori Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Hana Horak i Boris Tušek, predsjednica CID-a (Hrvatske udruge članova nadzornih i upravnih odbora) Ljiljana Katičić, potpredsjednik Atlantic grupe Neven Vranković, odvjetnik Saša Divjak, profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu Mladen Vedriš i Mladen Fogec iz Siemensa Hrvatska.

15. rujna 2015.

Otvorena izložba "Dobri stari zakoni - tradicija suzbijanja korupcije u Hrvatskoj"

"Dobri stari zakoni - tradicija suzbijanja korupcije u Hrvatskoj” naslov je izložbe koju je danas u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, otvorio premijer Zoran Milanović, a uzvanicima su se govorom obratili i autor izložbe Zorislav Antun Petrović, intendantica HNK Dubravka Vrgoč te predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska Mladen Fogec.

11. rujna 2015.

Regionalna konferencija SPEED

U Opatiji od 10. do 11. rujna 2015. održana je konferencija SPEED (Siemens Promoting Energy Efficiency Development)

11. rujna 2015.

Siemensov najsuvremeniji 3T MR uređaj svečano pušten u rad

Danas je u prostorima Hrvatskog instituta za istraživanje mozga (HIIM) održana svečanost puštanja u rad novog modela Siemensovog uređaja za magnetsku rezonanciju snage 3T – MAGNETOM Prisma fit.   

10. rujna 2015.

Rezultati prvog Siemensovog Istraživanja učinkovitosti resursa u industriji Adriatic regije

Praćenje trendova energetske učinkovitosti je istraživanje koje je naručila tvrtka Siemens kako bi se procijenili glavni trendovi u energetskoj učinkovitosti u industrijskoj proizvodnji u Adriatic regiji. To je prvo takvo istraživanje na regionalnoj razini s naglaskom na industrijsku proizvodnju.

7. rujna 2015.

Siemens potpisao ugovor za isporuku MR uređaja snage 3T

Pacijenti KBC-a Osijek će od siječnja 2016. godine na raspolaganju imati najmoderniji uređaj za magnetsku rezonanciju. Riječ je o uređaju MAGNETOM SKYRA proizvođača Siemens AG, prvom takvom uređaju snage 3T koji će biti postavljen u jedan od kliničkih bolničkih centara u Hrvatskoj

15. kolovoza 2015.

Jazz zvijezda Gregory Porter digao na noge brojnu publiku

U sklopu glazbenog programa 66. Dubrovačkih ljetnih igara i pod pokroviteljstvom Siemensa Hrvatska, američka jazz zvijezda Gregory Porter nastupio je sa svojim kvintetom i brojnoj publici na taraci tvrđave Revelin priredio večer za pamćenje.

3. srpnja 2015.

Siemens otvorio svoja vrata grupi mladih nezaposlenih Zagrepčana

Siemens Hrvatska otvorio je u okviru aktivnosti projekta „Želim posao!“ Centra za savjetovanje, edukaciju i osobni razvoj PsihoPLANET svoja vrata grupi mladih nezaposlenih iz grada Zagreba.

2. lipnja 2015.

Raspisan natječaj za studentsku nagradu Werner von Siemens

Siemens d.d. Zagreb i Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva objavljuju natječaj za dodjelu godišnje nagrade Werner von Siemens za najbolji studentski rad studenata FER-a s primjenom u područjima digitalizacije, elektrifikacije i automatizacije za godinu 2014/2015.

1. lipnja 2015.

Odjel za servisiranje vjetroelektrana (PS WP) Siemensa Hrvatska postigao najbolji EHS rezultat ikad postignut u Siemensu u svijetu

Siemens globalno provodi interne inspekcije svojih postavljenih vjetroelektrana kako bi provjerili stanje same vjetroelektrane, usklađenost s internim procedurama te kako se provode servisne aktivnosti.

30. svibnja 2015.

Održana šesta Proljetna škola fizike

U subotu, 30.svibnja održana je šesta Proljetna škola fizike u Lovačkoj kući, Stari Kunjevci kod Vinkovaca, u kojoj je sudjelovalo 60 učenika i 30 nastavnika osnovnih i srednjih škola Vukovarsko-srijemske županije.

28. svibnja 2015.

Siemens Automation Days 2015

Od 18. do 28. svibnja održan je niz prezentacija pod nazivom “Automation Days 2015”. U četiri grada diljem Hrvatske (Šibenik, Opatija, Vukovar, Zagreb) specijalisti iz Siemensa upoznali su klijente s aktualnim dostignućima iz područja automatizacije industrijskih postrojenja.

15. svibnja 2015.

Siemens nagrađuje novinarske radove na temu energije i učinkovitosti

Kompanija Siemens prvi puta u Hrvatskoj provodi natjecanje Siemens Croatia Press Award kojim nastoji skrenuti pozornost na novinare, njihov rad te važnost točnog i istinitog informiranja javnosti.

28. travnja 2015.

Predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska na predstavljanju rezultata istraživanja AHK

Njemačko-hrvatska industrijske i trgovinske komore (AHK) jučer je predstavila svoje istraživanje o izgledima poslovanja u tranzicijskoj regiji. Istraživanje je provedeno u 16 zemalja srednje i istočne Europe. Rezultati su u mnogočemu očekivani, budući da gospodarstvenici već godinama ukazuju na iste probleme.

22. travnja 2015.

Hrvatski projekt osvojio prvo mjesto na Danu projekata i kvalitete 2015

Više od 180 stručnjaka iz područja upravljanja projektima i kvalitetom iz Austrije i gostujućih zemalja sastali su se 22. travnja na Danu projekata i kvalitete 2015. u organizaciji Lead Country Austria.

21. travnja 2015.

Studenti INSA iz Strasbourga posjetili Siemens Hrvatska

Studenti INSA Strasbourg in Electrical Engineering bili su u posjeti Siemensa Hrvatska u sklopu koje su im predstavnici Siemensovih divizija predstavili poslovanje tvrtke.

25. ožujka 2015.

HR Kodeks u praksi - održan okrugli stol i potpisan sporazum sa ACG Lukapsom, Billom i Siemensom

Strukovna udruga djelatnika u upravljanju ljudskim resursima - HR Centar je u suradnji sa Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP) organizirala okrugli stol na temu „HR Kodeks u praksi“ te je potpisan sporazum sa tvrtkama koje su prve podržale i prihvatile provođenje načela HR Kodeksa.

23. ožujka 2015.

Siemens Hrvatska podržao studente FER-a u organizaciji PLC+ radionica koji žele steći konkretna znanja i vještine potrebne za radu u gospodarstvu

EESTEC LC Zagreb u suradnji sa Siemensom Hrvatska organizira „PLC+“ – stručnu elektrotehničku radionicu o industrijskoj automatizaciji. Radionica će se održavati od 23. ožujka do 19. travnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

23. ožujka 2015.

Predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska o budućnost dvojnog obrazovanja u Hrvatskoj

Na poziv veleposlanstava Austrije, Njemačke i Švicarske ministar rada i mirovinskog sustava prof. dr. Mirando Mrsić i ministar obrazovanja, znanosti i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar održali su predavanja o budućnosti dvojnog obrazovanja u Hrvatskoj.

19. ožujka 2015.

Siemens Hrvatska na Energy Investment Forumu

Siemens Hrvatska bio je jedan od pokovitelja Energy Investment Foruma, tradicionalne manifestacije posvećene problematici razvoja energetskih investicijskih projekata u Hrvatskoj i regiji.

19. veljače 2015.

Predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska na Zagreb Business Forumu 2015

Zagreb business forum održao se u Zagrebu s ciljem okupljanja vodećih ljudi iz područja biznisa i ekonomije te otvaranja dijaloga o izazovima gospodarskog razvoja Republike Hrvatske.

31. siječnja 2015.

Siemens Hrvatska sponzorirao 8. Robocup

Hrvatska zajednica tehničke kulture i OŠ Matije Gupca iz Zagreba organizirali su 8. Robokup koji je u subotu, 31. siječnja održan u OŠ Matije Gupca.

12. prosinca 2014.

Predsjednik Uprave Siemens Hrvatska, Mladen Fogec, sudjelovao na predstavljanju knjige Suzbijanje korupcije u Hrvatskoj u Srednjem vijeku

Nevladina udruga Kultura i etika obilježila je Međunarodni dan borbe protiv korupcije predstavljanjem knjige "Suzbijanje korupcije u Hrvatskoj u Srednjem vijeku".  Izdavanje i promoviranje knjige je dijelom pokrila tvrtka Siemens Hrvatska.

24. studenog 2014.

Dodijeljena nagrada Werner von Siemens na svečanoj proslavi dana FER-a

Na svečanoj proslavi Dana Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, u ime Siemensa Hrvatska gospodin Miran Slade-Šilović dodijelio je godišnju nagradu –„Werner von Siemens'' za najbolji studentski rad

12. studenog 2014.

Siemens Hrvatska donirao 35.000 kuna SOS Dječjem selu Hrvatska

Tvrtka Siemens Hrvatska nastavlja već šestu godinu zaredom suradnju sa SOS Dječjim selom Hrvatska putem programa donacije sredstava za režijske troškove jedne SOS obitelji. Tako je i ove godine Siemens Hrvatska donirao 35.000 kuna i pokrio troškove režija za godinu dana SOS obitelji u kući Neven.

30. rujna 2014.

Predsjednik Uprave Siemens Hrvatska, Mladen Fogec sudjelovao je na Okruglom stolu EIZ-a pod naslovom „Kako pobuditi rast hrvatskoga gospodarstva: odrednice konkurentnosti“

Ekonomski institut Zagreb organizirao je drugi po redu Okrugli stol pod naslovom „Kako pobuditi rast hrvatskoga gospodarstva: odrednice konkurentnosti“. Jedan od sudionika bio je i ministar financija Republike Hrvatske gospodin Boris Lalovac koji je komentirao najnovije mjere Vlade RH usmjerene na poticanje konkurentnosti gospodarstva.

29. rujna 2014.

Siemens Hrvatska osvojio nagradu Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu međunarodnog projekta „CSR for all“

U kategoriji velikih tvrtki za područje brige o zajednici, Siemens Hrvatska osvojio je nagradu s projektom donacije opreme novouređenom laboratoriju za automatizacijske sustave Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, u vrijednosti od 100 tisuća Eura

24. kolovoza 2014.

Jazz diva Nnenna Freelon očarala publiku na taraci Revelina

Dubrovnik, 24. kolovoza 2014. –  U sklopu glazbenog programa 65. Dubrovačkih ljetnih igara nastupila je svjetski poznata jazz diva Nnena Freelon. Koncert je održan 24. kolovoza na taraci tvrđave Revelin pod Siemensovim pokroviteljstvom.

5. lipnja 2014.

Mladen Fogec ponovno imenovan na mjesto predsjednika Uprave Siemensa d.d.

Na sjednici Nadzornog odbora Siemensa d.d. održanoj 21. svibnja 2014., Mladen Fogec ponovno je imenovan na funkciju predsjednika Uprave, a čelnu funkciju u kompaniji u novom mandatu obnaša od 1. lipnja 2014. godine.

17. svibnja 2014.

Održana peta Proljetna škola fizike

U subotu, 17.svibnja održana je peta Proljetna škola fizike u Lovačkoj kući, Stari Kunjevci kod Vinkovaca, u kojoj je sudjelovalo velik broj učenika i nastavnika osnovnih i srednjih škola. Svrha ovog skupa u kojima se učenicima prezentiraju znanstvena istraživanja i organiziraju radionice u kojima i sami sudjeluju uz mentorsko vođenje nastavnika,  je i poticanje da njihovo buduće znanje bude upravo u znanosti i tehnici.

15. svibnja 2014.

Na Međunarodni dan obitelji Siemens Hrvatska udruzi Hrabri telefon donirao sredstva namijenjena provedbi programa Elektroničkog savjetovanja

Tvrtka Siemens Hrvatska donirala je udruzi Hrabri telefon 20.000 kuna te na taj način podržala provođenje  programa elektroničkog  savjetovanja koje omogućava djeci i roditeljima pomoć i podršku putem novih tehnologija.  Donacija je provedena upravo na današnji dan, Međunarodni dan obitelji, proglašen rezolucijom Ujedinjenih naroda još 1993. Godine.

14. travnja 2014.

Siemens Hrvatska tehnološki partner na desetoj godišnjoj međunarodnoj konferenciji o hrvatskom tržištu nekretnina

Deseta godišnja međunarodna konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina održana je 9. i 10. travnja 2014. u hotelu Esplanade Zagreb. Na Konferenciji je bilo više od 550 sudionika, uključujući 102 hrvatska i međunarodna predavača. Održano je 19 zanimljivih panela, a glavne teme Konferencije bile su: Komercijalne nekretnine, Turizam, Stanovanje, Urbana regeneracija, Obnovljivi izvori energije, EU fondovi te Zelena gradnja i energetska učinkovitost.

1. travnja 2014.

Siemens Hrvatska donirao računala Osnovnoj školi Plitvička Jezera

Predstavnici Siemensa Hrvatska donirali su Osnovnoj školi Plitvička Jezera iz Plitvičkih Jezera, sela Mukinje, dva prijenosna računala namijenjena za e-dnevnike te dva stolna računala za potrebe kabineta informatike.

21. siječnja 2014.

Siemens Hrvatska dao donaciju Udruzi Krijesnica

Predstavnici Siemensa Hrvatska donirali su iznos od 30.000 kn Udruzi za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima "Krijesnica". Taj iznos predviđen je za pokrivanje troškova psihologa koji radi s djecom i roditeljima, pružajući im stručnu pomoć, olakšava teške trenutke koje svakodnevno proživljavaju.

6. prosinca 2013.

Siemens darovao besplatne vožnje Veselim božićnim tramvajem djeci Zagreba

Povodom dana Svetog Nikole, Siemens Hrvatska je  6. prosinca djeci Zagreba i njihovim roditeljima darovao besplatne vožnje Veselim božićnim tramvajem. Ukrcavši se na Trgu bana Josipa Jelačića, roditelj i djeca mogli su uživati u 25-minutnoj vožnji središtem grada te i na taj način ući u blagdanski ugođaj posljednjeg mjeseca godine.

22. studenog 2013.

Anja Babić i Kruno Hrvatinić dobitnici nagrade Werner von Siemens

Na svečanoj proslavi Dana Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska Mladen Fogec dodijelio je godišnju nagradu –„Werner von Siemens'' za najbolji studentski rad na sveučilišnom diplomskom studiju Elektrotehnika i informacijska tehnologija, profil Automatika za akademsku godinu 2012./2013.

14. studenog 2013.

Siemens Hrvatska donirao 35.000 kuna SOS Dječjem selu Hrvatska

Tvrtka Siemens Hrvatska nastavlja suradnju sa SOS Dječjim selom Hrvatska putem programa donacije sredstava za režijske troškove jedne SOS obitelji. Tako je i ove godine Siemens Hrvatska donirao 35.000 kuna i pokrio troškove režija za godinu dana SOS obitelji u kući Neven.

31. listopada 2013.

Suradnja Siemensa i URIHO-a u okviru projekta "Virtualna radionica"

URIHO – Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom krajem 2010. godine pokrenula je projekt  "Uvođenje modela vježbeničke tvrtke (virtualne radionice) za dugotrajno nezaposlene osobe s invaliditetom s ciljem povećanja njihove zapošljivosti". Siemens d.d. prepoznao je vrijednost ovog projekta te se aktivno uključio i ponudio prakse za neka od ciljanih zanimanja.

15. rujna 2013.

Drugo izdanje Znanstvenog piknika oduševilo 30 tisuća posjetitelja

U nedjelju 15. rujna, od 10 do 20 sati, na lokaciji južnog, travnatog dijela Boćarskog doma, udruga profesor Baltazar i AQUIS su organizirali drugo izdanje Znanstvenog piknika, koji je okupio na jednom mjestu oko 200 znanstvenih komunikatora i edukatora iz 10 zemalja svijeta te više od 50 oduševljenih volontera što je pokazalo kako popularizacija znanosti definitivno ima svoju publiku

24. kolovoza 2013.

Ritam gipsy swinga očarao publiku na taraci Revelina

Dubrovnik, 24. kolovoza 2013. –  U sklopu glazbenog programa 64. dubrovačkih ljetnih igara Mozes Rosenberg i  Mate Matišić na gitarama te Jurica Štelma na kontrabasu nastupili su s raznovrsnim gipsy swing repertoarom pod pokroviteljstvom Siemensa, 23. kolovoza na taraci tvrđave Revelin.

31. srpnja 2013.

Promjena vodstva u Upravnom odboru Siemensa

Joe Kaeser određen je kao novi predsjednik i glavni izvršni direktor (CEO). Zajedničkom odlukom, Peter Löscher odstupio je sa svojeg položaja

15. srpnja 2013.

Otvorene vjetroelektrane ST1-2 Kamensko 20 MW i trafostanice Voštane 20/110kV s priključnim dalekovodom 2x110kV

Predsjednik RH Ivo Josipović otvorio je vjetroelektranu ST1-2 Kamensko 20 MW i trafostanicu  Voštane TS 20/110 kV s priključnim dalekovodom 2x110 kV na području Grada Trilja u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Na istu trafostanicu spojena je i vjetroelektrana ST1-1 Voštane 20 MW koja je uspješno prošla tehnički pregled pa se također očekuje skoro puštanje u rad.

20. lipnja 2013.

Siemens restrukturira svoje poslovanje radi podizanja konkurentnosti

Siemens neprekidno prilagođava svoje poslovanje kako bi bio konkurentniji na tržištu i ostao bliži svojim kupcima i klijentima. U nastojanju da ostane vodeći u svom poslovanju, Siemens AG odlučio je promijeniti način poslovanja u CEE klasteru, zemljama regije i Republici Hrvatskoj tako što će restrukturirati svoje poslovanje u Sektoru infrastruktura i gradovi.

12. lipnja 2013.

Siemens Hrvatska ustupio FER-u opremu u vrijednosti od 100 tisuća eura

Dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva prof. dr. Nedjeljko Perić i Predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska Mladen Fogec, danas su javnosti predstavili novi zajednički projekt – vrhunski opremljen laboratorij s najmodernijim sustavima koji se danas nude u području industrijske automatizacije. Uređenje laboratorija, svojevrsnog Siemensovog ''show rooma'', zajednički je financirano, a tržišna vrijednost cjelokupne instalirane automatizacijske opreme koju je ustupio Siemens iznosi oko 100 tisuća eura.

27. svibnja 2013.

Održan treći Zeleni tjedan u Siemensu Hrvatska

Zaposlenici Siemensa Hrvatska sudjelovali su u aktivnostima već tradicionalnog Zelenog tjedna, koji se održavao od 20. do 24. svibnja. Tijekom pet dana fokus je bio na pojedinim aspektima zaštite okoliša. Kao što je već uobičajeno, tjedan smo započeli Danom hrane, a slijedili su Dan energije, kretanja, otpada i vode.

21. svibnja 2013.

"Company Shuttle 2013" – Siemens ugostio najbolje studente tehničkih fakulteta

U okviru suradnje Siemensa d.d. i Hrvatske udruge za međunarodnu razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti (IAESTE Croatia), 21. svibnja je održan Company Shuttle. Riječ je o događaju kojeg Centralna služba ljudskih potencijala organizira već četvrtu godinu zaredom. Ove godine odlučili smo studente ugostiti tijekom trajanja Zelenog tjedna pa je i sam posjet bio koncipiran u skladu sa "zelenim" temama.

18. svibnja 2013.

Održana četvrta Proljetna škola fizike

U subotu, 18.svibnja održana je četvrta Proljetna škola fizike na Lovačkoj kući, Stari Kunjevci kod Vinkovaca, u kojoj je sudjelovalo 80 učenika i 40 nastavnika osnovnih i srednjih škola. Svrha ovog skupa u kojima se učenicima prezentiraju znanstvena istraživanja i organiziraju radionice u kojima i sami sudjeluju uz mentorsko vođenje nastavnika je poticanje da njihovo buduće znanje bude u znanosti i tehnici.

15. svibnja 2013.

JOB FAIR 2013 – Prezentacija Siemensa

15. i 16. svibnja  u organizaciji Saveza studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva održao se sajam poslova JobFair 2013. Sajam poslova održava se već nekoliko godina za redom  na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i svrha mu je omogućiti studentima tehničkih fakulteta da pobliže upoznaju potencijalne poslodavce, a tvrtkama svoje buduće zaposlenike.

18. travnja 2013.

TIA Portal V12 - Nova dimenzija automatizacije

Sektor Industrije doslovno je otvorio novu dimenziju u automatizaciji. Za klijente iz cijele Hrvatske organiziran je poseban događaj u Cinestaru Arena Centra. Više od 150 uzvanika pogledali su projekciju atraktivnog filma „Discover new dimension“ u kojemu su se mogli upoznati sa svojstvima aktualne verzija TIA Portala i novim kontrolerom iz serije S7-1500.

9. travnja 2013.

Deveta godišnja međunarodna konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina

Deveta godišnja međunarodna konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina, održana je 9. i 10. travnja 2013. godine u hotelu Esplanade Zagreb. Na Konferenciji je sudjelovalo preko 500 sudionika, uključujući 115 hrvatskih i stranih predavača. Razgovaralo se o svjetskim i hrvatskim velikim razvojnim projektima. Siemens Hrvatska je sudjelovao kao tehnološki partner Konferencije, te je dr.Werner Kruckow, direktor projekta The Crystal, prezentirao jednu od najodrživijih zgrada u svijetu smještenu u Londonu, koja je ujedno Siemensov centar za održive gradove – the Crystal.

2. travnja 2013.

Siemens Hrvatska donirao udrugu Krijesnica

Predstavnici Siemensa Hrvatska donirali su udruzi za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima "Krijesnica" jedno prijenosno računalo koje će biti korištenu na Odjelu dječje onkologije u Klaićevoj bolnici. Zdravstveni radnici i psiholozi će koristiti računalo za rad s pacijentima koji će na njemu pisati školske zadatke korištenjem programa Učilica i drugih.

21. ožujka 2013.

Siemens d.d. osvojio nagradu "Zlatni indeks 2012"

Projekt "Zlatni indeks" pokrenut je 2010. godine na razini Sveučilišta u Zagrebu od strane studentske udruge eStudent. Cilj projekta je svake godine nagraditi kompanije koje aktivno sudjeluju u studentskom životu i značajno doprinose podizanju razine standrda studiranja u Hrvatskoj. Samo izborno povjerensto sastavljeno je od predstavnika studentskih udruga koje djeluju na području Sveučilišta u Zagrebu.

28. siječnja 2013.

Siemens Hrvatska uspješno završio izazovnu poslovnu godinu

Siemens Hrvatska je u poslovnoj 2012. zabilježio nove narudžbe u vrijednosti od 1.055,3 milijuna kuna što predstavlja blago povećanje u odnosu na prethodnu poslovnu godinu kada su nove narudžbe iznosile 1.051,3 milijuna. Ostvareno je ukupno 769,2  milijuna kuna prihoda, što je manje u odnosu na 975 milijuna kuna ostvarenih u 2011. Veći prihodi u 2011. najvećim dijelom su rezultat ubrzane realizacije projekata ugovorenih u istoj poslovnoj godini u sektoru Energije i veće aktivnosti na inozemnim IT tržištima.

23. siječnja 2013.

Siemens solidno započeo poslovnu 2013. godinu

Siemens je poslovnu 2013. godinu započeo solidnim brojkama. U usporedbi s istim razdobljem prošle godine, promet se u prvom tromjesečju blago povećao zahvaljujući velikom broju ranije ugovorenih narudžbi. Iako se broj novih narudžbi u usporedbi s istim razdobljem prošle godine umjereno smanjio, omjer potražnje i mogućnosti isporuke ponovno je iznad 1 nakon što je u prethodna tri uzastopna tromjesečja njegova vrijednost bila manja od 1.

15. siječnja 2013.

Humanitarna akcija djelatnika Siemensa Hrvatska

Predstavnici Siemensa Hrvatska donirali su udruzi za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima "Krijesnica" 12.400 kuna. Pola iznosa sakupili su djelatnici Siemensa koji su tijekom blagdana organizirali akciju sakupljanja financijskih sredstava kojima će pokriti dio troškova režija stanova u Zagrebu u kojima borave obitelji djece koja su na liječenju u Zagrebu. Siemens Hrvatska odlučio je za svaku sakupljenu kunu dodati još jednu tako da je sakupljeni iznos od 6.200 kuna udvostručen.

7. siječnja 2013.

BT Siemensa Hrvatska osvojio prvo mjesto na ''Servisnoj Olimpijadi''

BT Siemensa Hrvatska osvojio je prvo mjesto na internom natječaju ''Servisna Olimpijada'' koju je organizirala centrala BT-a. Kao najbolje dostignuće ocijenjen je projekt zamjene Centralnog nadzorno-upravljačkog sustava (CNUS) u PLIVI (članica TEVA grupe) koji je izradio Siemens Hrvatska. Sukladno projektnom zadatku zamijenjeno je 67  automatiziranih podstanica koje nadziru i upravljaju mikroklimatskim uvjetima u PLIVINOM proizvodnom pogonu na lokaciji Zagreb/Črnomerec.

15. prosinca 2012.

Siemens se predstavio na "Malom svijetu poslova"

U organizaciji internetskog portala posao.hr i Westgate Shopping Cityja u Zaprešiću je 15. prosinca održan "Mali svijet poslova“. Riječ je o jednodnevnom edukativno-zabavnom događaju na kojemu su djeca imala priliku naučiti više o mogućim budućim zanimanjima te dobiti informacije o poslovima koje bi htjeli raditi kada jednom i oni budu „veliki“. Sami događaj, organiziran je drugu godinu zaredom, a ove godine i Siemens Hrvatska je odlučio djeci približiti svijet zanimanja.

12. prosinca 2012.

Siemens d.d. izdvaja diviziju CMT (Komunikacije, mediji i tehnologija)

Izvanredna Glavna skupština Siemensa d.d. je dana 12. prosinca 2012. godine donijela odluku o izdvajanju gospodarske cjeline Siemensove Divizije CMT (Komunikacije, mediji i tehnologija) sa danom 1. siječnjem 2013. godine. Odluka je donesena sukladno globalnoj strategiji Siemensa AG čiji je cilj prilagodba specifičnim i aktualnim zahtjevima naših kupaca i globalnog ICT tržišta. Buduća organizacijska struktura omogućit će brže i fleksibilnije poslovanje koje se očekuje od vodećeg pružatelja ICT usluga.

8. prosinca 2012.

Njemački predsjednik Joachim Gauck sastao se s predsjednikom Uprave Siemensa Hrvatska Mladenom Fogecom

Predsjednik Savezne Republike Njemačke boravio je u Hrvatskoj od 6. do 8. prosinca 2012. U Hrvatskoj ga je uz vojne počasti primio predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. Ivo Josipović. Njemački predsjednik potom se susreo s predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom te predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem. Razgovaralo se o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji te bilateralnim odnosima.

7. prosinca 2012.

Siemens daruje besplatne vožnje uspinjačom tijekom blagdana

Siemens Hrvatska, povodom božićnih blagdana (6. prosinca 2012. do 6. siječnja 2013.), daruje besplatne vožnje uspinjačom svim građanima i posjetiteljima Zagreba. Besplatne vožnje uspinjačom želimo učiniti Siemensovom tradicijom u prosincu, a ovu akciju započeli smo prošle godine povodom svojih 125 godina prisutnosti u Hrvatskoj.

3. prosinca 2012.

Divizija E W dobila je nagradu na Sales konferenciji u kategoriji "Country Performance''

Na ovogodišnjem E W EMEA Central Strategy Meetingu 2012, održanom 28.-30.11.2012 u gradu Antalya, Turska, diviziji E W Siemens d.d. dodijeljena je nagrada u kategoriji "Country Performance".

23. studenog 2012.

Dodijeljene nagrade ''WERNER VON SIEMENS''

Na svečanoj proslavi Dana Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Siemens Hrvatska dodijelio je godišnju nagradu ''Werner von Siemens'' za najbolji studentski rad s primjenom u područjima industrije, energije i zdravstvene skrbi za akademsku godinu 2011./2012. Nagradu je osvojio Matija Varga. Nagradu je studentu ispred Siemensa uručio Neven Carev, direktor divizije Imaging & Therapy Systems Hrvatska.

8. studenog 2012.

Siemens završio poslovnu godinu 2012. s rastom prometa i visokom dobiti

U poslovnoj 2012. godini Siemens je ostvario rast prometa od sedam posto i visoku dobit. Prihod od tekućeg poslovanja iznosio je, u skladu s očekivanjima, 5,2 milijarde eura. Broj novih narudžbi pao je za 10 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine. „Jako četvrto tromjesečje omogućilo nam je da ispunimo očekivanja za poslovnu 2012. godinu i ostvarimo jednu od svojih najuspješnijih godina u povijesti“, izjavio je Peter Löscher, predsjednik i glavni izvršni direktor društva Siemens AG.

5. studenog 2012.

Siemens Hrvatska modernizirao tvornicu Juha i Vegete

Divizija Industrijske automatizacije (I IA) Siemensa Hrvatska, u suradnji s kolegama iz Siemens DE/ Nurnberg uspješno je modernizirala automatizirani sustav skladištenja gotove robe ( Sicalis - Warehouse Management System ) u Tvornici juha i Vegete u Podravci d.d. Koprivnica.

25. listopada 2012.

Održana konferencija za Solution Partnere Siemensa Hrvatska

U četvrtak 25. listopada u Trakošćanu je održana konferencija Solution Partnera Siemensa Hrvatska. Solution Partner Program koji Siemens provodi u 65 zemalja svijeta rezultirao je partnerstvom sa više od 1200 tvrtki. Program se organizira i u Hrvatskoj od 2004. godine, a danas Sektor Industrije u Hrvatskoj okuplja grupu od 8 partnerskih tvrtki, što predstavlja možda i najvažniji put plasmana sustava na tržištu sektora Industrije.

22. listopada 2012.

Siemens će usmjeriti svoje aktivnosti vezane uz obnovljive izvore energije na energiju vjetra i hidroenergiju

Vezano uz prethodno najavljeni program tvrtke za 2014., Siemens će izmijeniti svoju poslovnu strategiju i organizacijsku strukturu s obzirom na obnovljivu energiju. Tvrtka planira napustiti poslovne aktivnosti sa solarnom energijom i trenutačno održava pregovore na tu temu s potencijalnim kupcima, te namjerava usredotočiti svoje aktivnosti povezane s obnovljivom energijom na energiju vjetra i hidroenergiju.

16. listopada 2012.

Siemens u posjetu Gradu Osijeku

Predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska Mladen Fogec posjetio je sa suradnicima Grad Osijek. Uz gradonačelnika Krešimira Bubala susretu su prisustvovali i drugi članovi osječke gradske uprave -zamjenica gradonačelnika Danijela Lovoković, pročelnici raznih upravnih odjela i drugi.

26. rujna 2012.

Odabrani dobitnici natječaja za najbolje aplikacije u Hrvatskoj izvedene s uređajima LOGO! & S7-1200

Sektor Industrije godišnje isporuči klijentima diljem Hrvatske oko tisuću uređaja iz serije LOGO! i SIMATIC S7-1200. Oni su predviđeni za jednostavnije i srednje zahtjevne automatizacijske zadaće. Divizija industrijske automatizacije organizirala je natječaj za najbolje aplikacije u Hrvatskoj izvedene sa spomenutim uređajima. Oni su osmišljeni kao idealna platforma za učenje i ulazak u svijet automatizacije.

19. rujna 2012.

Siemens otvorio centar za urbani razvoj Crystal u Londonu

Siemens je otvorio svoj prvi centar za održivi urbani razvoj u Londonu. U središtu centra Crystal postavljena je najveća svjetska izložba posvećena održivom urbanom razvoju. Zgrada u obliku kristala služit će kao centar za konferencije, platforma za urbani dijalog i centar za tehnologiju i inovacije kao i mjesto okupljanja političara koji donose odluke, stručnjaka za infrastrukturu i širu javnost s ciljem razvoja koncepata za budućnost gradova i njihovih infrastruktura.

19. rujna 2012.

Siemens i dalje uz SOS Dječje selo Hrvatska

SOS Dječje selo Hrvatska i ove godine nastavlja suradnju s tvrtkom Siemens kroz program donacije sredstava za  režijske troškove jedne SOS obitelji. Tako je i ove godine Siemens Hrvatska donirao 35.000 kuna i pokrio troškove režija za godinu dana ove vesele i šarolike obitelji. SOS Dječje selo Hrvatska na specifičan način, kroz skrb u obiteljskom okruženju uz ljubav i predanost SOS mame osigurava dom djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

16. rujna 2012.

Održan znanstveni piknik kod Boćarskog doma – prezentacija i Siemensovih Škrinja otkrića

U nedjelju 16, rujna, od 10 do 20 sati, na lokaciji južnog, travnatog dijela Boćarskog doma, udruga profesor Baltazar i AQUIS su organizirali Znanstveni piknik - novi projekt u Hrvatskoj kojim se želi popularizirati znanost i približiti znanstvene discipline široj javnosti. Siemensov štand je bio među najposjećenijim, gdje su djeca strpljivo izvodila pokuse i bezbrižno se igrala.

13. rujna 2012.

Znanstveni piknik kod Boćarskog doma – prezentacija i Siemensovih Škrinja otkrića

U nedjelju 16, rujna, od 10 do 20 sati, na lokaciji južnog, travnatog dijela Boćarskog doma, udruga profesor Baltazar i AQUIS organiziraju Znanstveni piknik - novi projekt u Hrvatskoj kojim se želi popularizirati znanost i približiti znanstvene discipline široj javnosti. Radi se o jednodnevnom formatu neprofitnog događanja koji je inače, samo jedan u nizu svjetskih formata znanstvenih događanja koji za cilj imaju promicanje znanja. Siemens Hrvatska se pridružio ovoj inicijativi putem donacije i prezentacije Škrinje otkrića.

11. rujna 2012.

Na Rebru pušten u rad Siemensov PET/CT uređaj

Ministar zdravlja Rajko Ostojić, u utorak 11. rujna je u KBC-u Zagreb pustio u rad PET/CT uređaj za precizno otkrivanje metastaza vrijedan 30 milijuna kuna koji je u potpunosti financiralo Ministarstvo. Riječ je o Siemensovom 64-slojnom PET/ CT-u, jednom od najmodernijih aparata u ovom dijelu Europe koji ima visoku rezoluciju i omogućava snimanje segmenta tijela u roku od dvije sekunde, a zrači 23 posto manje nego što je to na uobičajenim aparatima.

27. kolovoza 2012.

Završene 63. Dubrovačke ljetne igre

Dubrovačke ljetne igre ove su godine okupile gotovo 2.000 umjetnika iz cijelog svijeta. Od 10. srpnja do 25. kolovoza na 13 scenskih i ambijentalnih lokacija renesansnog grada Dubrovnika održano je 84 dramskih, glazbenih, folklornih, filmskih i likovnih programa. Siemens Hrvatska je i ove godine bio jedan od sponzora Dubrovačkih ljetnih igara, s posebnim pokroviteljstvom Tango projecta kojeg su izveli 22. kolovoza na taraci tvrđave Revelin slavni harmonikaš Richard Galliano i Piazzolla Forever Septet.

13. kolovoza 2012.

Siemens Hrvatska sponzor 63. Dubrovačkih ljetnih igara

Siemens je i ove godine sponzor 63.Dubrovačkih ljetnih igara koje traju od 10. srpnja do 25. kolovoza 2012. Poseban projekt kojem je Siemens pokrovitelj je Tango project koji izvode Richard Galliano and The Piazzola Forever Septet. Izvedba će se održati 22. kolovoza na Taraci tvrđave Revelin s početkom u 21 sat.

15. lipnja 2012.

Siemens Hrvatska donirao 30 škrinja otkrića osnovnim školama Virovitičko-podravske županije

Zaklada Siemens Stiftung donirala je 200 Škrinja otkrića koje Siemens Hrvatska u suradnji s gradovima i županijama dodjeljuje školama diljem Hrvatske. Na svečanoj dodjeli organiziranoj u O.Š. Vladimira Nazora u Virovitici, Škrinje otkrića dobili su svi ravnatelji svih osnovnih škola Virovitičko-podravske županije.

5. lipnja 2012.

Siemens Hrvatska donirao 50 ŠKRINJA OTKRIĆA osječkim školama

Zaklada Siemens Stiftung donirala je 200 Škrinja otkrića koje Siemens Hrvatska u suradnji s gradovima i županijama dodjeljuje školama diljem Hrvatske. Na svečanoj dodjeli organiziranoj u O.Š. Jagode Truhelke, Škrinje otkrića dobili su ravnatelji osnovnih škola Grada Osijeka. Vrijednu donaciju dodijelili su predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska Mladen Fogec i gradonačelnik Grada Osijeka Krešimir Bubalo.

28. svibnja 2012.

Ekologija u fokusu Siemensa Hrvatska

Siemens, globalni tržišni predvodnik u zelenim tehnologijama, tijekom proteklog „Zelenog tjedna“ educirao je svoje zaposlenike o odgovornom ponašanju prema okolišu i prirodnim resursima u svakodnevnom životu Oko 70 zaposlenika Siemensa Hrvatska prošli je tjedan sudjelovalo u aktivnostima internog ekološkog projekta „Zeleni tjedan“, koji drugu godinu zaredom potiče zaposlenike na odgovorno ponašanje prema okolišu i prirodnim resursima.

22. svibnja 2012.

Prezentacija energetske učinkovitosti putem Siemensove opreme

Siemens je trajno prisutan u raznim granama industrije, kao tvrtka koja uvodi trendove i  daje nova rješenja. U sklopu Siemensova Zelenog tjedna koji se održava od 21. do 25. svibnja, Siemens je za svoje kupce i klijente organizirao prezentaciju s temom uvođenja energetske efikasnosti u Industriji. Svaki dan tijekom tjedna posvećen je jednoj od ključnih aspekata zaštite okoliša - hrani, energiji, kretanju, otpadu i vodi. Prezentaciju o energetskoj učinkovitosti sektor Industrije održao je u utorak 22. svibnja na dan Energije.

9. svibnja 2012.

Siemens Hrvatska je bio partner 27. međunarodnog znanstveno-stručnog susreta stručnjaka za plin

Siemens Hrvatska je bio partner 27. međunarodnog znanstveno-stručnog susreta stručnjaka za plin, održanog u Opatiji od 09. do 11. svibnja 2012, u organizaciji Hrvatske stručne udruge za plin. Skup je, u nazočnosti brojnih stručnjaka za plin i energetiku te čelnika energetskih kompanija iz zemlje i inozemstva, otvorio dr. Miljenko Šunić, predsjednik Hrvatske stručne udruge za plin. Nakon uvodnih riječi predstavnika HSUP-a, skupu se obratio Mladen Fogec, predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska.

9. svibnja 2012.

"Company Shuttle 2012" – Siemens ugostio studente u Muzeju suvremene umjetnosti

U okviru suradnje Siemensa d.d. i Hrvatske udruge za međunarodnu razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti (IAESTE Croatia), 09. svibnja je održan Company Shuttle. Riječ je o događaju kojeg Centralna služba ljudskih potencijala organizira već treću godinu zaredom. Ove godine, za razliku od prijašnjih godina, studente smo ugostili u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU).

21. ožujka 2012.

Siemens potpisao ugovore za isporuku dva uređaja: MSCT i MRI

Specialna bolnica Thalassotherapia Opatija – Klinika, potpisala je ugovore sa Siemensom Hrvatska o isporuci i montaži najmodernijeg uređaja za kompjuteriziranu tomografiju Somatom Definition Flash te uređaja za dijagnostiku magnetskom rezonancom Magnetom Avanto 1,5T.

12. ožujka 2012.

Dani inženjera 2012 – Boškarin osvojio Siemensov trofej

U okviru projekta "EBEC Zagreb – Dani inženjera" u organizaciji studentske udruge BEST Zagreb , 08. ožujka je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održano Siemens Case Study natjecanje.

1. ožujka 2012.

Tehnička škola iz Požege odabrala Siemens

U vidu nagrađivanja izvrsnosti najbolji učenici iz Tehničke škole u Požegi u pratnji svoj profesora i pedagoga ugošćeni su od strane Siemens Hrvatska u Muzeju suvremenih umjetnosti u Zagrebu.

28. veljače 2012.

Siemens Hrvatska potpisala ugovor o suradnji s udrugom BEST Zagreb

Ove godine Siemens Hrvatska se odlučio priključiti i inženjerskoj udruzi te je potpisao ugovor za suradnju s BEST-om Zagreb u sklopu nadolazećih Dana inženjera te tako još jednom potvrđuje svoju opredijeljenost razvoju mladih i njihovih postignuća.

1. veljače 2012.

Financijski rezultati Siemensa Hrvatska za poslovnu 2011. godinu

U poslovnoj 2012. godini očekujemo stabilno poslovanje unatoč složenim tržišnim prilikama.

20. siječnja 2012.

Siemens potpisao ugovor o isporuci PET/CT uređaja s Ministarstvom zdravlja

Ministarstvo zdravlja i Siemens Hrvatska potpisali su Ugovor o nabavci PET/CT uređaja za Klinički bolnički centar Zagreb.

16. prosinca 2011.

Siemens svečano obilježio 125 godina postojanja u Hrvatskoj

Tradicija i suvremenost, prošlost i budućnost, 125 godina, četiri elementa, saksofon i dva čela, dinamo… - sve su to bile dodirne točke i poveznice svečanosti kojom je obilježena 125. godišnjica Siemensa u Hrvatskoj u četvrtak, 15. prosinca 2011., u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

6. prosinca 2011.

Siemens predstavio svoju novu vjetroturbinu od 6 MW na izravni pogon

Nova vjetroturbina SWT-6.0 dolazi u modelu s rotorom promjera od 120 odnosno 154 metara i dizajnirana je za najzahtjevnije lokacije na pučini. Odlikuje se Siemensovim dizajnom izravnog pogona s 50% manje dijelova u usporedbi sa sličnim vjetroturbinama s reduktorom.

2. prosinca 2011.

Siemens obilježava 125 godina partnerstva s hrvatskim gospodarstvom

U povodu 125 godina Siemensa u Hrvatskoj, tvrtka Siemens daruje Zagrepčanima besplatnu vožnju uspinjačom u mjesecu prosincu te, do kraja mjeseca, u prostorima uspinjače predstavlja malu izložbu fotografija starih Siemensovih uređaja pod nazivom „Povijest obilježena inovacijama“.

28. studenog 2011.

Dodijeljene nagrade „WERNER VON SIEMENS“

Na svečanoj proslavi Dana Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Siemens Hrvatska dodijelio je godišnju nagradu „Werner von Siemens“ za najbolji studentski rad s primjenom u područjima industrije, energije i zdravstvene skrbi za akademsku godinu 2010./2011.

11. studenog 2011.

Korak u život

Korak u život: Uručene stipendije trećoj generaciji, počinje akcija za novu generaciju studenata iz dječjih domova

10. studenog 2011.

Frank Senne imenovan CFO-om Siemensa Hrvatska

Frank Senne novi je CFO Siemensa Hrvatska od 1. studenog 2011. Naslijedio je Petera Hintereggera koji je imenovan Direktorom nabave za Siemensov klaster Centralne i istočne Europe.

10. studenog 2011.

Siemens zaključio poslovnu 2011. godinu s rekordnim operativnim rezultatima

Kompanija solidno pozicionirana za umjereni rast prihoda

18. listopada 2011.

Siemens podržao 68. Međunarodno zasjedanje Europskog parlamenta mladih

68. Međunarodno zasjedanje Europskog parlamenta mladih koje se održavalo u Zagrebu od 30. rujna do 9. listopada 2011. ove je godine financijski podržao i Siemens te u sklopu Parlamenta imao i svog predstavnika kao uvodničara u jedan od održanih Odbora.

14. listopada 2011.

Predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska s delegacijom njemačkih gospodarstvenika kod predsjednika RH

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je izaslanstvo njemačkog Odbora gospodarstva za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu u čijem sastavu je i dvadesetak njemačkih gospodarstvenika među kojima je kao predstavnik Siemensa bio predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska Mladen Fogec.

14. listopada 2011.

Predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska s delegacijom njemačkih gospodarstvenika kod predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor primila je u Banskim dvorima izaslanstvo Odbora njemačkog gospodarstva za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu predvođeno predsjednikom Eckardom Cordesom, i dvadesetak njemačkih gospodarstvenika među kojima je kao predstavnik Siemensa bio predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska Mladen Fogec.

5. listopada 2011.

Konzum u suradnji sa Siemensom realizirao projekt sustava solarnih ćelija u Konzum maxi Sopotu

Konzum je u suradnji sa Siemensom stavio u funkciju svoj prvi projekt fotonaponskih sustava solarnih ćelija na krovištu prodavaonice Konzum maxi Sopot. Navedeni pilot projekt sastavni je dio Konzumovog poslovanja u skladu s održivim razvojem u sklopu kojeg će se po prvi put do sada koristiti obnovljivi izvori energije.

27. rujna 2011.

Siemens ulazi u poslovnu 2012. godinu s novim ustrojem

Siemens će u poslovnu 2012. godinu koja počinje 1. listopada 2011. ući s dodatno razrađenim ustrojem. Toga dana s radom prema planu počinje novoosnovani sektor Infrastructure & Cities.

26. rujna 2011.

Siemens predstavio OVER-THE-TOP TV na Weekend Media Festivalu

Siemens je predstavio svoje inovativno rješenje Over The Top TV (OTT) na četvrtom Weekend Media Festivalu koji se održavao od 22. do 25. rujna u Rovinju. Over The Top je usluga isporuke HD video sadržaja putem postojećih mreža s iznimno visokom kompresijom i kakvoćom.

21. rujna 2011.

Siemens Hrvatska i Fakultet elektrotehnike i računarstva proširili suradnju

FER i Siemens već 15 godina zajednički provode tečajeve za industriju kroz koje prolazi više od 100 ljudi godišnje. Osim Zavoda za automatizaciju i računalno inženjerstvo (ZARI), novim ugovorom suradnja se proširuje i na Zavod za elektrostrojarstvo i automatiku (ZESA). Potpisivanjem i dodatnog krovnog Sporazuma proširit će se suradnju i na niz drugih znanstvenoistraživačkih, razvojnih i obrazovnih projekata.

12. rujna 2011.

Siemens Hrvatska i Muzej suvremene umjetnosti potpisali Ugovor o suradnji

Siemens Hrvatska će sponzorirati Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu (MSU) s iznosom od 70.000 kuna tijekom sljedeće godine. MSU će s ovom  potporom financirati održavanje Medijske fasade Muzeja, najvećeg LED ekrana u regiji, te jednog od najatraktivnijih izložbenih prostora u Zagrebu. Medijska fasada namijenjena je isključivo umjetničkim video radovima koji su za nju i nastali.

8. rujna 2011.

Siemensova eko sjedala u prvom Drive In kinu u Hrvatskoj

U prvom drive-in kinu u Hrvatskoj, Siemens će ponuditi jedinstveno iskustvo gledanja filma iz eko sjedala u električnom automobilu THINK City. Od 11. do 13. rujna  ljubitelji prirode imat će priliku i provozati se električnim autom i isprobati rješenja koja izravno pridonose očuvanju okoliša i klime.

29. kolovoza 2011.

Završene 62. Dubrovačke ljetne igre

Ovogodišnje Dubrovačke ljetne igre okupile su više od 2.000 umjetnika iz cijelog svijeta. Od 10. srpnja do 25. kolovoza na 15 lokacija u Dubrovniku, održano je 75 dramskih, glazbenih, folklornih, filmskih, likovnih i plesnih programa.

28. srpnja 2011.

Siemens ponovno postigao snažan rast u trećem tromjesečju

Siemens je ponovno postigao snažan rast u trećem tromjesečju poslovne godine 2011. Nove narudžbe povećane su 20 % u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Prihodi su povećani za dva posto.

26. srpnja 2011.

Siemens Hrvatska objavio Izvještaj o društveno odgovornom poslovanju

Siemens Hrvatska kao „zelena“ tvrtka usmjerena na dugoročnu održivost, predstavio je Izvještaj o društveno odgovornom poslovanju za 2010. godinu. Nastavljajući tradicionalnu praksu izvještavanja o održivosti na razini koncerna Siemens AG, ove godine Siemens Hrvatska objavio je vlastiti Izvještaj o DOP-u te time postao prva zemlja unutar Siemensovog Klastera centralne i istočne Europe (CEE) koja je takav Izvještaj izradila za lokalno tržište i zajednicu.

12. srpnja 2011.

Siemens Hrvatska isporučuje 16 vjetroturbina Dalekovodu

Siemens Hrvatska potpisao je ugovor o isporuci 16 vjetroturbina za projekte VE   Zadar 2 i VE Zadar 3 s tvrtkom EKO d.o.o. čiji je suvlasnik Dalekovod. Ukupna snaga vjetroelektrana je 36,8 MW koje će proizvoditi oko 120.000 MWh sati godišnje, što je dovoljno za opskrbu preko 30.000 kućanstava.

14. lipnja 2011.

"Company Shuttle" i ove godine u Siemensu Hrvatska

U okviru suradnje Siemensa Hrvatska i Hrvatske udruge za međunarodnu razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti, 02. lipnja je od strane Centralne službe za ljudske potencijale i ove godine organiziran posjet studenata Siemensu Hrvatska pod nazivom "Company Shuttle".

9. lipnja 2011.

Pobjednici natječaja Najbolji zeleni savjet

Tijekom Zelenog tjedna u Siemensu Hrvatska raspisali smo natječaj za najbolju „zelenu“ ideju. Svi djelatnici imali su priliku prijaviti svoje savjete i ideje o tome kako uštedjeti energiju i vodu, smanjiti emisije CO2, reciklirati i učiniti našu tvrtku ugodnijom i održivom.

7. lipnja 2011.

Siemens prezentirao koncept „Pametnih mreža i elektromobilnosti“

Na konferenciji za medije održanoj proteklog tjedna u Centru za sigurnu vožnju, Siemens je prezentirao svoje aktivnosti u područjima elektromobilnosti, pametnih mreža i distribucije električne energije koja su dio, za Siemens izuzetno važnog, „zelenog“ portfelja.

30. svibnja 2011.

Zaposlenici Siemensa Hrvatska doprinose održivom razvoju

S ciljem usvajanja i širenja kulture odgovornog ponašanja prema okolišu i prirodnim resursima, sljedeći tjedan će djelatnici Siemensa Hrvatska biti dio edukativne kampanje o održivom razvoju – Zeleni tjedan u Siemensu Hrvatska.

27. svibnja 2011.

Let balonom SIMATIC PCS 7 i za hrvatske klijente

Kupci i klijenti Siemensa Hrvatska koji koriste uređaje SIMATIC PCS 7 imali su prilike letjeti balonom koji je ove godine koncern Siemens organizirao za sve Europske zemlje. Iako nismo bili u mogućnosti poletjeti iz Hrvatske, polazak iz Brežica je bio dovoljno blizu da bi naši kupci uživali u krajoliku Hrvatske.

23. svibnja 2011.

Projekt „Kazalištem po korupciji“ nastavlja se izvedbom predstave „Revizor“ u Rijeci 26. svibnja

U sklopu programa „Kulturom po korupciji“ Transparency International Hrvatska je pokrenuo projekt „Kazalištem po korupciji“ u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih i Dubrovačkim ljetnim igrama.

18. svibnja 2011.

Siemensov natječaj Smart Grid Innovation

Natječaj Smart Grid Innovation raspisan je na razini cijele kompanije te ima za cilj pronaći I nagraditi nove i održive poslovne modele i tehnologije za Pametne mreže budućnosti.

17. svibnja 2011.

Zaklada Siemens Stiftung donirala novih 40 pribora za pokuse hrvatskim školama u Ličko-senjskoj i Primorsko-goranskoj županiji

Siemens Stiftung nastavio je s donacijama edukativnog pribora „Škrinje otkrića“ u Ličko-senjskoj i Primorsko-goranskoj županiji gdje je 40 ravnatelja osnovnih škola iz tih županija preuzelo kutije s materijalima.

17. svibnja 2011.

Siemensova divizija I IA&DT nagrađena na Elektroinženjerskom simpoziju u Šibeniku

Na 22. Međunarodnom elektroinženjerskom simpoziju (EIS 2011) koji se početkom svibnja održao u Šibeniku, Siemensovoj diviziji za automatizaciju i pogonsku tehniku (IA&DT) uručena je nagrada za najbolji proizvod na prošlogodišnjem simpoziju EIS 2010.

17. svibnja 2011.

Siemens tradicionalno nagradio studente Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku

Povodom svečanog obilježavanja 33. godišnjice Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku, Siemens Hrvatska je nagradio najuspješnije studente donacijom u ukupnom iznosu od 20.000 kuna.

5. svibnja 2011.

Divizija H DX najbolja u CEE klasteru prema rezultatima istraživanja NPS-a i Indeksa lojalnosti kupaca

Divizija Healthcare Diagnostics pod vodstvom Daniela Bakića u redovitom istraživanju NPS-a (Net Promoter Score) i Indeksa lojalnosti kupaca među svim H DX divizijama u 2010. godini ocijenjena je najboljim ocjenama u klasteru CEE.

2. svibnja 2011.

Siemens Hrvatska podržao projekt "Kazalištem po korupciji"

U sklopu programa "Kulturom po korupciji" Transparency International Hrvatska pokreće projekt "Kazalištem po korupciji" u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih i Dubrovačkim ljetnim igrama.

18. travnja 2011.

Siemens Hrvatska završio prvu fazu izgradnje Sveučilišnog kampusa u Rijeci

Siemens Hrvatska sudjeluje u izgradnji Sveučilišnog kampusa u Rijeci kao dobavljač i izvođač sustava automatske regulacije termotehničkih instalacija sa središnjim nadzorno-upravljačkim sustavom te protupožarnim i sigurnosnim sustavima.

14. travnja 2011.

Zaklada Siemens Stiftung donirala 25 pribora za pokuse hrvatskim školama u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Danas je Siemens Stiftung uručio Škrinje otkrića 25 ravnatelja Vukovarsko-srijemske županije. Škrinje su se dijelile u osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića u Vukovaru u prisutnosti Mladena Fogeca, glavnog izvršnog direktora društva Siemens Hrvatska, i Bože Galića, župana Vukovarsko-srijemske županije.

31. ožujka 2011.

Siemens Hrvatska donirao Škrinje otkrića za 50 zagrebačkih škola

Zaklada Siemens Stiftung donirala je 200 Škrinja otkrića koje Siemens Hrvatska u suradnji s gradovima i županijama dodjeljuje školama diljem Hrvatske.

30. ožujka 2011.

Osnivanje četvrtog sektora: Infrastructure & Cities (Infrastruktura i gradovi)

S ciljem pozicioniranja kao vodeće kompanije u pružanju rješenja za dinamičan rast gradova i investicija u infrastrukturu, Siemens osniva četvrti sektor Infrastructure & Cities čiji će portfelj sadržavati odabrana rješenja iz sektora Industry i Energy.

30. ožujka 2011.

Siemens za Osram planira inicijalnu javnu ponudu

Siemens ujesen 2011. planira na burzu uvrstiti svoje društvo-kćer Osram GmbH. Matično društvo namjerava zadržati manjinski udio u Osramu u kojemu će ostati dugoročni dioničar.

18. ožujka 2011.

Siemens Hrvatska sudjelovao u obnovi Vukovarske bolnice

Siemens Hrvatska sudjelovao je u obnovi Vukovarske bolnice kao dobavljač i izvođač sustava automatske regulacije termotehničkih instalacija i središnjeg nadzorno- upravljačkog sustava.

18. ožujka 2011.

Siemens Hrvatska sufinancirao izdavanje knjige „Kontroling između profita i održivog razvoja“

Početkom ožujka, u Hrvatskom novinarskom domu u Zagrebu predstavljena je knjiga „Kontroling između profita i održivog razvoja“ koju je priredio autorski tim pod vodstvom prof. dr. sc. Nidžare Osmanagić Bedenik.

8. ožujka 2011.

Siemens Hrvatska isporučio visokokvalitetni uređaj za magnetsku rezonancu

Siemens Hrvatska isporučio je Općoj bolnici Dr. Josip Benčević u Slavonskom brodu uređaj za magnetsku rezonancu MAGNETOM Essenza 1,5 T koji će značajno poboljšati kvalitetu i brzinu pregleda, čineći ga pritom ugodnijim za pacijenta.

2. ožujka 2011.

Siemens na Europskom kongresu radiologije 2011.

S krilaticom „Snimke na moj način“ Siemens Healthcare predstavio je svoje najnovije inovacije za snimanje i dijagnostiku na Europskom kongresu radiologije (ECR) 2011.

18. veljače 2011.

Siemens AG preusmjerava svoje poslovanje na lokaciji Jankomir/Zagreb iz proizvodnje u razvoj

Siemens AG će do kraja rujna 2011. godine završiti s proizvodnjom transmitera tlaka i temperature na lokaciji Jankomir, Zagreb te proširiti svoje poslovanje u Hrvatskoj na razvoj i ispitivanje funkcionalnosti proizvoda iz područja automatizacije.

10. veljače 2011.

Dovršena prva faza modernizacije postrojenja Petrokemije d.d. Kutina

Nakon uspješnog starta i probnog puštanja u rad, od ponedjeljka 7. veljače postrojenje Petrokemije u Kutini ponovno nalazi se u trajnom pogonu. Riječ je o projektu modernizacije i revitalizacije postrojenja u dvije faze čiji je nositelj radova Siemensova divizija za automatizaciju i pogonsku tehnologiju (I IA&DT).

2. veljače 2011.

Siemens Hrvatska osvojio nagradu za projekt godine u 2010. u kategoriji kvalitete

Na Siemensovom međunarodnom sastanku prodajnih i projektnih stručnjaka za automatiku i elektriku termoelektrana „E F IE's International Sales Meeting and International Project Execution Days“ održanom u Frankfurtu.

1. veljače 2011.

Siemens Hrvatska isporučio opremu za ispitnu stanicu svoje sestrinske tvrtke Končar – Energetski transformatori

Predsjednik Republike Ivo Josipović pustio je u probni pogon generator za napajanje ispitne stanice u tvrtki Končar – Energetski transformatori.

31. siječnja 2011.

Financijski i poslovni rezultati Siemensa Hrvatska u fiskalnoj 2010.

U poslovnoj 2010. Siemens Hrvatska ostvario je dobit prije oporezivanja od 47,7 milijuna kuna i time ostvario blagi rast u odnosu na prethodnu poslovnu godinu kada je dobit prije oporezivanja i kamata bila 46,1 milijun kuna.

25. siječnja 2011.

Jaki rast i rekordna dobit obilježili početak poslovne 2011. za Siemens

U prvom tromjesečju poslovne 2011. godine Siemens je zadržao pozitivan trend rasta iz prijašnjih tromjesečja, sa snažnim povećanjem novih narudžbi od 19 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Prihod se također drastično povećao, za 12 posto.

15. prosinca 2010.

Siemens Hrvatska se uključio u humanitarnu akciju „Korak u život“

Humanitarna akcija „Korak u život“ pokrenuta je 2008. godine na inicijativu Rotary kluba Zagreb Kaptol s ciljem stipendiranja mladih ljudi iz domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji tijekom čitavog studija na nekom od hrvatskih sveučilišta.

15. prosinca 2010.

Atos Origin i Siemens stvaraju europskog prvaka za IT usluge

Atos Origin i Siemens najavili su svoju namjeru osnivanja globalnog strateškog partnerstva. Siemens će svoj Siemens IT Solutions and Services prodati tvrtki Atos Origin za ukupan iznos od 850 milijuna eura kako bi stvorio europskog prvaka za IT usluge. Siemens će postati održivi dioničar tvrtke Atos Origin s udjelom od 15% tijekom razdoblja od najmanje pet godina.

9. prosinca 2010.

Siemens odabire prve projekte za inicijativu integriteta vrijednu 100 mil. američkih dolara

Siemens AG danas je objavio prve antikorupcijske projekte koji će se financirati iz inicijative integriteta vrijedne 100 milijuna američkih dolara za promicanje tržišta s urednim poslovanjem.

30. studenog 2010.

Stručni skup za nastavnike srednjih škola

Dana 18. i 19.11.2010. u prostorijama Siemensa, a u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje (ASO) održan je stručni skup s temom Sustavi energetske učinkovitosti i načini postizanja ušteda u troškovima energije.

22. studenog 2010.

Siemensov sustav automatizacije SINUMERIK CNC obilježio 50 godina rada

U Zagrebu je 18. studenog u hotelu Sheraton organizirana svečana proslava u povodu obilježavanja 50 godina rada Siemensova sustava automatizacije za alatne strojeve SINUMERIK CNC

22. studenog 2010.

Dodjeljene nagrade „WERNER VON SIEMENS“

Na svečanoj proslavi Dana Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Siemens Hrvatska dodijelio je godišnje nagrade „Werner von Siemens“ za najbolje studentske radove s primjenom u područjima industrije, energije i zdravstvene skrbi za akademsku godinu 2009./2010

16. studenog 2010.

Konzorcij Siemens AG/ ELEKTROKEM d.o.o ugovorili isporuku elektronički signalno-sigurnosnog sustava za Glavni kolodvor u Zagrebu

Konzorcij Siemens AG Österreich i Elektrokem d.o.o iz Zagreba dobili su kao najbolji i najpovoljniji ponuđači ugovor za isporuku suvremenog elektroničkog signalno-sigurnosnog sustava, uključujući pripadajuće vanjske sustave.

9. studenog 2010.

Siemens Hrvatska i Opća bolnica Slavonski Brod potpisali ugovor o isporuci uređaja za magnetsku rezonancu

Ravnatelj Opće bolnice Slavonski Brod dr. Milan Bitunjac i predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska Mladen Fogec danas su potpisali ugovor o isporuci uređaja za magnetsku razonancu MAGNETOM ESSENZA 1,5T u vrijednosti od 8 milijuna kuna. Uređaj za dijagnostiku metodom magnetske rezonance namijenjen je pregledavanju cijelog tijela.

5. studenog 2010.

Siemens Hrvatska sudjelovao u gradnji Arena Centra kao dobavljač i izvođač sustava za upravljanje rasvjetom

Siemens Hrvatska sudjelovao je u gradnji Arena Centra kao dobavljač i izvođač sustava za upravljanje rasvjetom. Od samog početka planiranja i gradnje centra postavljeni su vrlo visoki zahtjevi na sve instalacije, pa tako i na rasvjetu.

28. listopada 2010.

Ivana Ilić imenovana voditeljicom odjela Industry Automation Sensor Technologies (IA SC STC)

Ivana Ilić, direktorica Siemensove divizije Industry Automation and Drive Technologies, s 1. listopadom preuzela je i odgovornost za vođenje poslovne jedinice Industry Automation – Sensor Technologies (IA SC STC).

20. listopada 2010.

Održana radionica za djecu O.Š. Remete

Kao društveno odgovorna kompanija Siemens Hrvatska je u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske organizirao projekt Dječji tjedan za učenike osnovne škole od 4. do 10 listopada.

5. listopada 2010.

Siemens i Naftna industrija Srbije sklopili ugovor o modernizaciji pristaništa za naftu i naftne derivate u vrijednosti od 40 milijuna kuna

Siemens Hrvatska i Siemens Srbija modernizirat će pristanište za naftu i naftne derivate Rafinerije nafte Pančevo na Dunavu.

28. rujna 2010.

Siemens Hrvatska izdvaja IT Solutions and Services

Izvanredna Glavna skupština Siemensa d.d. danas je donijela odluku o izdvajanju Siemens IT Solutions and Servicesa (SIS) u novo trgovačko društvo unutar Siemens grupe s 1. listopadom 2010. godine.

27. rujna 2010.

Snimljena mumija na Siemensovu MR uređaju

U KB-u Dubrava snimljena je nerehidrirana mumija na Siemensovu uređaju za magnetsku rezonanciju (Magnetom Avanto 1.5 Tesla) što je drugi takav opisan slučaj u svijetu.

9. rujna 2010.

Denis Voloder imenovan direktorom divizije Oil & Gas u Siemensu Hrvatska

Magistar na području tehničkih znanosti Denis Voloder imenovan je direktorom divizije za naftu i plin (Oil & Gas). Tridesetosmogodišnji Denis Voloder tu je funkciju preuzeo od Vatroslava Sablića koji je imenovan predsjednikom Uprave tvrtke Dioki.

17. kolovoza 2010.

Flamenco show u izvođenju Tomatito sexteta Aguadulce

Španjolski flamenco-gitarist romskoga podrijetla Tomatito, dvostruki dobitnik nagrade Grammy nastupit će večeras zajedno sa svojim sekstetom AGUADULCE na taraci tvrđave Revelin.

30. srpnja 2010.

Siemens Hrvatska dodijelio nagradu za najbolji antikorupcijski film na Motovunskom filmskom festivalu

U sklopu svečanog otvorenja Motovunskog filmskog festivala prikazan je film „U početku“ francuskog redatelja Xaviera Giannolija, dobitnika nagrade za najbolji antikorupcijski film. „Nepotkupljivu nagradu“ festival dodjeljuje u suradnji s Transparency International Hrvatska, a sponzor nagrade je Siemens.

29. srpnja 2010.

Stigle Siemensove vjetroturbine za izgradnju vjetroelektrane čiji su i investitor i izvođači radova domaće tvrtke

Siemens Hrvatska uključen je u prvi od niza projekata obnovljivih izvora energije koje razvija Dalekovod d.d. u suradnji s tvrtkom EKO Murtela d.o.o. Za vjetroelektranu Velika Popina, nedaleko od Gračaca, Siemens Hrvatska ugovorio je isporuku četiri najmodernije vjetroturbine.

22. srpnja 2010.

Siemens ugovorio modernizaciju sustava automatizacije i niskonaponskog postrojenja u termoelektrani Kakanj u Bosni i Hercegovini

Siemens je ugovorio projekt revitalizacije automatike bloka 6 termoelektrane Kakanj u Bosni i Hercegovini snage 110 MW. Ugovor u vrijednosti od 35 milijuna kuna sklopljen je s tvrtkom AE&E CZ s.r.o. iz Brna.

16. srpnja 2010.

Siemens Hrvatska pokrovitelj nagrade za najbolji antikorupcijski film na Motovunskom filmskom festivalu

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u prostorijama Transparency Internationala Hrvatska, predstavljena je „Nepotkupljiva nagrada“ koja se po prvi puta dodjeljuje na filmskom festivalu u Motovunu, a čiji su pokrovitelji Siemens Hrvatska i Transparency International.

6. srpnja 2010.

Siemensov posjet šefu Delegacije Europske unije

Predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska Mladen Fogec i direktor divizije Mobility Branko Lampl sastali su se 21. lipnja sa šefom Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj veleposlanikom Paulom Vandorenom.

2. srpnja 2010.

Siemens Hrvatska ugostio studente Sveučilišta u Zagrebu

Siemens Hrvatska i Hrvatska udruga za međunarodnu razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti IAESTE CROATIA organizirali su inovativan projekt Company Shuttle koji, se mladim studentima pruža uvid u svakodnevan rad Siemensovih stručnjaka.

18. lipnja 2010.

Siemens na „SAP World Touru 10“

SAP World Tour se je po šesti puta zaredom održao 17. lipnja 2009. godine pod nazivom "See your way clear“. Siemens IT Solutions and Services kao jedan od SAP-ovih najvećih svjetskih partnera je i ove godine sudjelovao kao srebrni sponzor konferencije i time još jednom potvrdio dugogodišnju suradnju između dviju kompanija.