Medeja Lončar nova predsjednica Uprave Siemensa Hrvatska

5. travnja 2018.

• Nadzorni odbor Siemensa Hrvatska imenovao Medeju Lončar novom predsjednicom Uprave Siemensa Hrvatska. Odluka stupa na snagu 6. travnja 2018.

Medeja Lončar, predsjednica Uprave Siemensa Slovenija, postat će i predsjednica Uprave Siemensa  Hrvatska, uz zadržavanje postojeće funkcije. Poziciju preuzima 6. travnja 2018. od Mladena Fogeca koji je tvrtku uspješno vodio od 2009.


U svojoj tridesetogodišnjoj karijeri Lončar je stekla iskustvo iz područja strateškog razvoja, prodaje i marketinga. Prije dolaska u Siemens prije petnaest godina, bila je članica menadžerskih timova u uspješnim slovenskim i međunarodnim tvrtkama u različitim sektorima, uključujući mobilne komunikacije, maloprodaju, industriju i energetiku. 2007. godine je imenovana predsjednicom Uprave Siemensa Slovenija, a 2015. postaje voditeljica divizije Digital Factory za regiju Adriatic. U svom radu poseban naglasak stavlja na primjenu koncepta Industrije 4.0 i uvođenje Siemensovih klijenata u novu eru proizvodnje.

„Drago mi je što započinjem novo razdoblje upravo u Hrvatskoj gdje je Siemens vodeća kompanija u području elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Siemens će ostati usredotočen na prijenos novih tehnologija i novih trendova u naše društvo. Uvjerena sam da su kompetencije naših zaposlenih ključan faktor na području digitalizacije“, rekla je Medeja Lončar, nova predsjednice Uprave Siemensa Hrvatska i predsjednice Uprave Siemensa Slovenija.

Već 130 godina Siemens je pouzdan partner lokalnim klijentima i društvu u cjelini.


Sonja Nusinović Popovac 

 sonja.nusinovic@siemens.com