Siemens Hrvatska

Siemens na Europskom kongresu radiologije 2011.

Inovacije za snimanje i dijagnostiku

S krilaticom „Snimke na moj način“ Siemens Healthcare predstavio je svoje najnovije inovacije za snimanje i dijagnostiku na Europskom kongresu radiologije (ECR) 2011. Među ostalim, isticao se Biograph mMR – prvi svjetski integrirani molekularni MR uređaj za cijelo tijelo s tehnologijom istovremenog prikupljanja podataka. Ovaj inovativan sustav ima potencijal pružiti nove dijagnostičke mogućnosti u neurologiji, onkologiji i kardiologiji. Siemens je posjetiteljima kongresa predstavio i dva nova radiografska sustava: Multix Select DR ekonomičan je digitalni sustav za radiografiju posebno dizajniran kako bi liječnicima u privatnim ordinacijama ili manjim bolnicama omogućio ulazak u svijet digitalne radiografije. Drugim sustavom zvanim Mobilett Mira Siemens je na tržište plasirao mobilni, digitalni rendgenski sustav s bežičnim detektorom i fleksibilnijom ručicom na okretanje koja olakšava rukovanje kliničkom osoblju. Nadalje, Siemens je istaknuo prednosti softvera syngo.via za upravljanje snimanjem i dijagnostiku, koji omogućuje napredne alate za vizualizaciju i automatizirane procese, osiguravajući brža očitanja, a time i manje troškove. Siemens je također predstavio svoja rješenja Low Dose koja kliničkom osoblju pomažu smanjiti doze zračenja u radiologiji i nuklearnoj medicini, a ne utječu na kvalitetu snimke.

Novosti na Europskom kongresu radiologije – ECR 2011.

Prvo ovakvo rješenje za snimanje na svijetu: integrirani molekularni MR sustav za snimanje cijelog tijela s tehnologijom istovremenog prikupljanja podataka
Biograph mMR prvi je svjetski integrirani molekularni MR sustav za cijelo tijelo s tehnologijom istovremenog prikupljanja podataka koji se trenutno ispituje za kliničku uporabu. Ovaj sustav sastoji se od skenera za magnetsku rezonanciju od 3 Tesle i integriranog sustava detekcije, odnosno tomografije pozitronske emisije (PET), ustrojenog tako da radi kao jedinstveni sustav. Novi sustav po prvi puta nudi mogućnost istovremenog prikupljanja MR i PET podataka sa sustavom za cijelo tijelo. Zahvaljujući istovremenom prikupljanju MR i PET podataka, Biograph mMR pruža nove mogućnosti snimanja. Dok MR daje sjajne morfološke i funkcionalne pojedinosti ljudskog tkiva, PET ide korak dalje u istraživanju ljudskog tijela na razini aktivnosti stanica i metabolizma. Ovaj inovativni sustav mogao bi se dokazati osobito vrijednim u prepoznavanju neuroloških, onkoloških i kardioloških stanja bolesti te kao podrška u planiranju liječenja. Biograph mMR otvara i nove mogućnosti za istraživanje, poput razvoja novih biomarkera ili novih pristupa liječenju.

Digitalna radiografija dostupnija zahvaljujući Siemensovom digitalnom rendgenskom sustavu Multix Select DR
Siemens Healthcare razvio je Multix Select DR, digitalni početnički rendgenski sustav koji olakšava ekonomičan pristup digitalnoj radiografiji. Ovaj je sustav prikladan za gotovo sve kliničke radiografske namjene. Jednostavan je za korištenje, a prije svega nudi izvanredan omjer cijene i učinka. Po cijeni koja je oko jedne trećine manja od usporedivih prethodnih Siemensovih proizvoda, Multix Select DR zanimljiv je malim i srednjim bolnicama u novoindustrijaliziranim zemljama kao i malim bolnicama i klinikama u industrijaliziranim zemljama.

Veća fleksibilnost rendgenskog snimanja: Siemens predstavlja svoj najnoviji mobilni rendgenski sustav s bežičnim detektorom
Siemens je na tržište plasirao Mobilett Miru, svoj prvi mobilni digitalni rendgenski sustav s bežičnim detektorom. Detektor šalje podatke o snimkama putem W-LAN-a integriranom uređaju za snimanje, a osobito olakšava pregled pacijenata koji su u kritičnom stanju ili pacijenata smanjenje pokretljivosti. Nadalje, Siemens je na novoj Mobilett Miri preradio mobilnu rendgensku ručicu na okretanje koja se koristi za snimanje. Osim okomitih pokreta, nova ručica na okretanje sada se može pomicati i vodoravno do 90 stupnjeva, olakšavajući tako uporabu za osoblje klinike.

Minimalno invazivno liječenje mioma: Siemensova aplikacija syngo Embolization Guidance pacijentima olakšava liječenje tumora
Siemens Healthcare dodao je nove funkcije alatu syngo Embolization Guidance kako bi olakšao i ubrzao minimalno invazivnu embolizaciju benignih tumora poput mioma. Nova inačica softvera za oslikavanje pomaže u planiranju i izvođenju liječenja te omogućuje provjeru ishoda liječenja. syngo Embolization Guidance može ubrzati intervencije u odnosu na prethodne postupke embolizacije, što znači da se i kontrastno sredstvo i doza mogu smanjiti. Tako pacijent lakše podnosi okluziju krvnih žila koje opskrbljuju miom nego kod konvencionalnih metoda.

02.03.2011.