Naša kompanija

Siemens Hrvatska vodeći je isporučitelj proizvoda, rješenja i usluga za proizvodnju, prijenos i distribuciju električne energije, za industrijsku automatizaciju i pogonsku tehniku. Tvrtka također nudi specifična rješenja za industriju nafte i plina, a predvodnik je i u sustavima za radiološku i laboratorijsku dijagnostiku. Težište poslovanja sve je više na uslugama poput montaže, puštanja u pogon i održavanja u već spomenutim područjima, što doprinosi dugoročnom održivom uspjehu tvrtke i partnerstvu s domaćim gospodarstvom. Siemens Hrvatska dio je globalnog koncerna Siemens i slijedi korporativnu strategiju Vision 2020 koja polazi od dominantnih trendova na tržištima diljem svijeta – digitalizacije, globalizacije, urbanizacije, demografskih i klimatskih promjena, zatim konkurentskog okruženja te potreba kupaca, partnera i društava. U skladu s tim Siemens  je dugoročno strateški usmjeren na područja elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije.

U Hrvatskoj je Siemens prisutan preko 130 godina. Siemens Hrvatska trenutno zapošljava oko 250 ljudi u Zagrebu. Sudjelovali smo u modernizaciji domaćih termoelektrana, naftovodnog sustava, rafinerija nafte, sustava prijenosa i distribucije električne energije, industrijskih postrojenja. Isporučili smo značajan udio medicinske dijagnostičke opreme koja se svakodnevno koristi u hrvatskim bolnicama i laboratorijima.

Zahvaljujući znanju i iskustvu u pružanju najsuvremenijih tehnoloških rješenja na tržištima diljem svijeta, a osobito zahvaljujući dugogodišnjoj prisutnosti i poznavanju prilika na domaćem tržištu, Siemens Hrvatska vrijedan je partner hrvatskom gospodarstvu.Digitalizacija

Stvoriti vrijednost od velike količine podataka ključni je faktor uspjeha za Siemens

Uprava


Predsjednica Uprave
Medeja LončarČlan Uprave
Helmut Kahl
Siemens u svijetu - Podaci i brojke