Siemens Compliance Rendszer

A felelős vállalatvezetés az üzletünk alapja. A Compliance Rendszerünkkel megalapozzuk a Siemens munkatársak gondolkodásában és cselekedeteiben a compliance-t.

Az integritás iránti elkötelezettség a Siemens számára azt jelenti, hogy bárhol a világon, ahol jelen vagyunk, az értékeinkkel összhangban cselekszünk: felelősségteljesen, kiválóan és innovatívan. Az integritás egyik kulcs eleme a compliance: a törvényeknek és belső szabályoknak való megfelelés. Alapelvünk, hogy nem tűrjük a korrupciót és a tiszta verseny elvének megsértését.

A Siemens Compliance Rendszere 3 cselekvési szintre osztható: Megelőzésre, Felismerésre és Intézkedésre. Ezek a cselekvési szintek tartalmazzák az összes olyan intézkedést, amelyekkel biztosítani akarjuk, hogy üzletünk teljes mértékben összhangban álljon a törvényekkel és előírásokkal, továbbá a belső elveinkkel és szabályainkkal.


Tell us

A Siemens munkatársak és vezetők, továbbá vevőink, beszállítóink, egyéb üzleti partnereink és bárki, aki a Siemens-el kapcsolatban áll használhatja a compliance forró drótot, a „Tell us”-t, hogy bejelentse a Siemens Üzleti Magatartáskódexben megfogalmazottak megsértését; bármikor (napközben vagy éjjel), bárhol a világon, biztonságosan, bizalmasan és ha úgy kívánja, anonim módon.

Ide kattintva elérheti a Tell us rendszert


Ombudsman

Az Ombudsman egy olyan pártatlan fél, akinek mind a Siemens munkatársak és mind a 3. felek bejelenthetik a cégen belüli helytelen üzleti magatartás/gyakorlat tényét, és mindezt természetesen bizalmasan és anonim módon is. A bejelentéseket német vagy angol nyelven lehet megtenni.

Ide kattintva megnézheti az Ombudsman elérhetőségeit