A Siemens Környezeti Portfóliója

Környezeti Portfólió

Századunkban az ipar előtt álló legnagyobb kihívást az alacsony karbon-kibocsátású gazdaságra való átállás jelenti. Ez különféle léptékű változásokat igényel – hatékonyabbá kell tenni az egyes alkatrészeket, energiahatékonyabb megoldásokat kell kialakítani, és újragondolni egész infrastruktúrákat.

E kihívással való szembenézésre erős ösztönzést nyújt, hogy az energiahatékonyságot célzó befektetések gyakran már rövidtávon kifizetődnek, és a növekvő zöld piac, mint például a megújuló energiák, ígéretes üzleti lehetőségnek bizonyulnak ügyfeleink számára. Technológiáink széndioxid-kibocsátásuk csökkentéséhez segítették ügyfeleinket, akik energiamegtakarításokon keresztül versenyképességüket is növelni tudták.

A Siemens Környezeti Portfólió kritériumai 

Valamennyi konszolidált Siemens vállalat által kínált termékek, rendszerek, megoldások és szolgáltatások bekerülhetnek a Siemens Környezeti Portfólióba. Szigorú folyamatok és egyértelműen megfogalmazott kritériumok határozzák ugyanakkor meg, hogy mely elemek válhatnak valóban a Környezeti Portfólió és a jelentés részévé.

A termékeknek, rendszereknek, megoldásoknak és szolgáltatásoknak („elemek”) az alábbi ismérveknek kell megfelelniük ahhoz, hogy bekerülhessenek a Környezeti Portfólióba:

  • Energiahatékonyság: ez azon elemekre vonatkozik, amelyek lényegesen jobb energiahatékonyságot nyújtanak, mint egy összehasonlítható másik megoldás. Ennek az a kritériuma, hogy a használat során legalább 20 százalékkal növekedjen az energiahatékonyság, vagy csökkenjen az energiaveszteség – vagy pedig, hogy legalább 100 000 tonna szén-dioxidnak megfelelő üvegházhatású gázzal csökkenjen az összes installált elem összesített kibocsátása egy adott év során

  • Megújuló energiák: ez az ismérv az olyan megújuló energiaforrásokat érinti, mint a szélturbinák, naperőművek, valamint az intelligens hálózati alkalmazások (pl. intelligens mérőeszközök vagy intelligens vezérlések energiaelosztó hálózatokhoz).

  • Környezetvédelmi technológiák: A környezetvédelmi technológiák magukban foglalják a víz- és szennyvízkezelést, a légszennyezés-szabályozást, a hulladékcsökkentést és az újrafeldolgozást. Ez az ismérv vonatkozik az e-mobilitás infrastruktúrájának elemeire is (ilyenek a hajtásláncok és az elektromos járművek töltőállomásai). Ide tartozhatnak egyes megoldások az egészségügyi szektorból, amennyiben a beteget érintő jelentős hatások (zaj, röntgensugárzás) legalább 25 százalékkal csökkennek.