A Siemens a világban és Magyarországon

Siemens a világban

Siemens. Innovációk világhálózata. A müncheni központú Siemens konszern egy olyan globális hálózat, amelyben több mint 450 000 munkatárs fejleszti és telepíti a termékek, berendezések, rendszerek és megoldások sokaságát. A világ közel 200 országában járul hozzá innovációval és kiterjedt szakértelmével ügyfelei gazdasági és technikai sikereihez. 50 országban 500-nál is több gyártó telephellyel és 200 országban kereskedelmi képviselettel rendelkezik. A konszern a világ elsõ három nagy elektronikai vállalata közé tartozik és jelentõs tapasztalattal rendelkezik az információ és kommunikáció, automatizálás és hajtás, energia, közlekedés, orvostechnika és fénytechnika területén. Emellett társvállalatai révén több piaci szegmensben is tevékenkenykedik, mint pl. a finanszírozásban és ingatlanfejlesztésben, félvezetõ- vagy háztartási készülékek gyártásban. Megoldásai és termékei a gazdasági élet szereplõi mellett a mindennapok emberének is készülnek. A cég forgalma 70%-ban nemzetközi üzletekbõl származik, a dolgozók több mint fele Németország határain kívül tevékenykedik. Együttmûködés formája. Cégünk a CVC hálózatán keresztül kapcsolódik a konszernhez. A CVC részben a Siemens konszern ágazataitól kapja szoftverfejlesztési megbízásait, melyek elsõsorban telekommunikációhoz kapcsolódó fejlesztésre vonatkoznak. Ezen kívül a gazdasági élet számos területére készít szoftvereket, mint pl. ipar, kereskedelem, turizmus. A megrendelések a szoftverfejlesztés és a projektek minden fázisára vonatkoznak, ezért a Siemens CVC komplett megoldásokat szállít.

Siemens Magyarországon

A Siemens Magyarországon immár 115 éve képviselteti magát. Napjainkban a 18 céget összefogó vállalatcsoport a gazdasági élet meghatározó szereplõjévé vált és a hazai elektrotechnikai és elektronikai vállalatok élmezõnyébe tartozik.

Felsőoktatás

A több, mint 150 éves múltra visszatekintõ Siemens a világon mindenhol különös figyelmet fordít a jövõ informatikus nemzedékére. Így van ez a Siemens PSE Kft-nél is, hiszen a cég jövõje az innováció folytonosságán, a jól képzett munkatársakon és az õket nevelõ magyar informatikai felsõoktatás kiváló teljesítményén alapul. Az együttmûködés célja, hogy elõsegítse a legjobb oktatók egyetemen maradását, valamint a biztos gazdasági háttér és modern, innovatív környezet kialakítását és fenntartását. Cégünk a villamosmérnöki, programozói és informatikusi végzettséget adó felsõoktatási intézménnyekkel különbözõ formában mûküdik együtt. Minden évben

• oktatói és hallgatói ösztöndíjakat, diplomamunka témákat írunk ki,

• témák oktatását támogatjuk,

• segítjük hardverek, szoftverek, könyvek beszerzését,

• részt veszünk egyetemi állásbörzéken,

• lehetõséget kínálunk szakmai gyakorlat végzésére a Siemens PSE Kft-ben és a Siemensben,

•nyílt napot tartunk a diákok számára irodáinkban.

2011.08.31. | Author: Siemens CMT HU Kommunikáció - Fekete Dorottya