Digitalizáció

Tízből kilenc magyar cég számára versenyelőnyt jelent a digitalizáció – derült ki a Siemens Zrt. megbízásából a hazai közép- és nagyvállalatok körében végzett kutatásból. Az eredmények alapján egy, a vállalatok digitális felkészültségét összefoglaló Digitalizációs Index is készült.

Digitalizációs helyzetkép

Mit jelent a digitalizáció a hazai közép- és nagyvállalatok számára? Véleményük szerint milyen hatása van a digitalizációnak a vállalat működésére? Az alábbi linken olvassa el, hogy a GKI felmérése alapján hogyan értelmezik a digitalizációt a hazai vállalatok.

Összefoglaló letöltése

Infografika a digitalizációról

A GKI felmérése alapján készített infografika összefoglalja a kutatás legfontosabb eredményeit.

Infografika

A hazai vállalatok szerint a digitalizáció a jövőbeni fejlődés kulcsa

Az energia, egészségügy, közlekedés, ipari gyártás és ingatlanfejlesztés területén végzett reprezentatív kutatás szerint a közép- és nagyvállalatok 44%-a már több mint öt éve, 80 százaléka pedig már legalább két éve foglalkozik digitalizációhoz köthető fejlesztésekkel, melyre átlagosan éves árbevételük 2,7%-át költik. Az alábbi sajtóközleményben további részleteket olvashat arról, hogy a magyarországi vállalatoknak mik a tapasztalatai és milyen tervei vannak ezen a területen.

Sajtóközlemény letöltése

A hatékony működés záloga a digitalizáció

A hazai vállalatok vezetői folyamatosan figyelik a digitalizációs technológiák adta lehetőségeket, hiszen külső és belső tényezők egyaránt fejlesztésre motiválják őket – derült ki a Siemens Zrt. megbízásából készült digitalizáció kutatás második fázisából. Több hazai cég partnerei újításainak hatására, az Európai Uniós előírások teljesítése miatt vagy a szervezetet érintő információk mennyiségének kezelése végett fektet digitalizációs technológiákba.

Sajtóközlemény letöltése

Siemens Digitalizációs Díj 2016

A digitalizáció ma már az élet minden területén jelen van, és a Siemens digitális megoldásai az emberek mindennapi életére is hatással vannak. A digitalizáció fontosságát egyre több hazai vállalat, így köztük a Siemens ügyfelei is felismerik.

A Siemens Zrt. idén elkészítette Magyarország első átfogó Digitalizációs Indexét. Azok a vállalatok, amelyek részt vettek a kutatás második fázisában, bekerültek azon kiemelt partnereink közé, akik elnyerhették a Siemens Digitalizációs Díjat. A díjjal azon vállalatok érdemeit ismerjük el, akik látják a digitalizáció fontosságát és tesznek is azért, hogy a tevékenységük minél inkább digitális alapokon nyugodjon.

A Siemens Digitalizációs Díj 2016 nyertesei:
BKK Zrt.
CEU - Közép-európai Egyetem
MAVIR Zrt.
MCS Vágóhíd Zrt.
MVM GTER Zrt.

Gratulálunk a díjazottaknak, és további sok sikert és eredményeket kívánunk digitalizációs törekvéseikhez!

2016.05.09. | Author: Name