Behatolásjelző rendszerek

Termékeinkkel a biztonságtechnikai piac igényes felhasználóit célozzuk meg: bankok, közigazgatási és kormány hivatalok, távközlési, ipari és kereskedelmi létesítmények, nagyüzemek stb.


A CS6 (Guarto®) és a Guarto Easy® központ családokat rugalmas kialakításuk, bővíthetőségük, a biztosítók és bankok biztonsági igényeinek messzemenő figyelembe vételével kialakított működési funkcióik az említett piaci szegmens leginkább ismert és elismert rendszereivé teszik. Használatukkal a néhány zónás kisrendszertől a több száz zónás nagyrendszerekig képesek vagyunk lefedni minden biztonságtechnikai igényt. A védett terület akár 99 alterületre partícionálható, ahol többféle, szinte korlátlan számú kezelőegység helyezhető el, ami lehetővé teszi a rendszer rugalmas üzemeltetését. A nagyrendszerek ezen túlmenően egyesítik a behatolásjelző és a beléptető rendszerek előnyeit: a központra a kezelő egységek helyett/mellé kártyaolvasók is csatlakoztathatók, amelyek segítségével nemcsak az ellenőrzött ajtó nyitása, de a rendszer vagy egy-egy alterület éles/nem éles váltása is elvégezhető, ilyen módon még inkább felhasználó baráttá téve a rendszer kezelését. A beléptető funkcióval kiegészített Guarto és Guarto Easy; egyedülállóan gazdaságos magas műszaki színvonalú megoldást jelent pl. bankfiókok, irodaházak számára.

A központokon kívül a Siemens saját maga gyártja a legfontosabb érzékelőket, így pl. a passzív infravörös mozgásérzékelőket, az akusztikus üvegtörés érzékelőket és a testhangérzékelőket (más néven fúrás vagy falbontás érzékelőket). Érzékelőink VdS C és természetesen MABISZ minősítéssel rendelkeznek.


PIR mozgásérzékelőink mindegyike fekete tükör optikával, speciális fehérfényszűrővel és fuzzy logic jelfeldolgozással rendelkezik. A kitakarás ellen védett érzékelők aktívan figyelik az érzékelő közelterét, valamint az optika előtti fehérfény szűrő fólia átláthatóságát. Ezeknek köszönhetően az érzékelők jelzési megbízhatósága rendkívül magas: azonnal reagálnak az illetéktelen behatolásra, és figyelmen kívül hagyják a megtévesztő hatásokat.


Testhang-érzékelőink érzékenysége az alkalmazott szabadalom, a bimorf technológia révén, független a rögzítés erejétől, a speciális algoritmusok révén megbízhatóan alkalmazhatók olyan területeken is, ahol más termékek az erős megtévesztő hatások miatt csődöt mondanak (készpénz, aprópénz automaták, trezor helyiségek villamos, földalatti közelében, stb.), emellett jelzik a speciális eszközökkel történő behatolási kísérleteket is (lézer, vízsugár, lángvágó, oxigén lándzsa stb.), amelyeket hagyományos társaik nem észlelnek


2012.11.23. | Author: Name