Cerberus PRO termékcsalád

Rövid rendszer ismertető

A Cerberus PRO az automatikus konfiguráció segítségével egyszerűen telepíthető, így csökkentve a mérnöki munkaidőt. Hogyan működik? A tűzjelző hurkokon telepített érzékelők, jeladók, modulok és egyéb perifériák adatait a központ egyesével beolvassa, így az üzembe helyezés során már csak a zónák hozzárendelése marad hátra. A rendszer szinte „plug & play”-ként működik. A Cerberus PRO hatékony, így például a perifériákba integrált izolátoroknak köszönhetően a hurkokon fellépő rövidzár vagy szakadás a rendszeren gyorsan megkereshető (a hibát a központ lokalizálja és az LCD kijelzőjén a helyét kiírja). Nincs kompromisszum, csak izolátoros termékek a hurkon. A Cerberus PRO biztonságos, mely nemcsak a hatékony és fejlett érzékelőknek hanem a Siemens svájci gyára által gyártott központok párhuzamos jelfeldolgozásának is köszönhető (gyakorlatilag két központ van elrejtve egyben) így az esetlegesen fellépő központi processzor hiba esetén a panel csökkentett üzemmódban működőképes marad és a hibajelzéseket továbbra is át tudja jelezni (tűzjelzés, központ hiba, ...), továbbá az előre definiált I/O modulokat aktiválni tudja.


Flexibilis A-tól Z-ig

A Cerberus PRO segítségével a feladatnak megfelelő rendszer építhető, az egyszerű egy hurkos rendszertől egészen a nagy rendszerekig, legyen az akár egy egyetem, bevásárlóközpont vagy egy távfelügyelettel ellátott irodaház akár 16 hálózatba kötött központtal és 240km-es kábelhálózattal. A rendszer ideálisan alakítható az objektumhoz, például ütemezett evakuálási funkció, C-WEB segítségével több kisebb központ elhelyezése egy nagy helyett, vagy akár grafikus felügyeleti rendszerhez is könnyen illeszthető (MM8000).


Szerviz barát

A Cerberus PRO teljes körű szervizelhetőséget kínál a rendszerhez, így például vonalteszter segítségével az üzembe helyezés előtt a telepítési hibák könnyen felderíthetők. Az egyéb teszt készülékek (tesztlámpák, érzékelő tesztelők, teszt gázok) is nagy segítséget nyújtanak abban, hogy a telepítési hibák könnyen azonosíthatók legyenek. A központok LAN-on keresztül távolról is elérhetők, így nem feltétlenül szükséges a helyszíni jelenlét a hibák kiolvasásához vagy akár egy firmware frissítéshez. A távoli elérés nagymértékben segíti a szervizelőt, így egy hiba bejelentés esetén a szakember már felkészülten, a hiba ismeretében indulhat a központhoz.


Speciális érzékelők

A Cerberus PRO rendszerhez természetesen illeszthetők speciális termékek is úgymint nagy megbízhatóságú vonali, illetve lángérzékelők vagy akár légcsatorna vagy aspirációs érzékelők is. Amennyiben tűz- és robbanásbiztos területen kell tűzvédelmet megoldani úgy a Cerberus PRO ebben az esetben is teljeskörű megoldást biztosít.