Cerberus FIT FC120 hagyományos (kollektív) tűzjelző központok

Rövid ismertető

Az FC120-as központ család rendkívül praktikus tűzjelző központok, amelyek rendelkeznek az összes olyan tulajdonsággal, amelyek a kis- és közép méretű hagyományos tűzjelző rendszerek megbízható működéséhez szükségesek.

A központok elérhetők 2, 4, 8 és 12 zónás kivitelben. Egy zónára maximum 32 érzékelő illeszthető. A központok illeszthetők címzett tűzjelző rendszereinkhez is, pl Cerberus PRO vagy Sinteso rendszerekhez modulok segítségével.


Megbízható érzékelés

Az FC120 széria számos lehetőséget nyújt a tűz érzékelésére és kiértékelésére. A kereszt-zónás érzékelésnek és a vegyes zónáknak (kézi jelzésadók és érzékelők egy vonalon) köszönhetően, sokféle alkalmazástípushoz könnyen felhasználható, elkerülve a téves riasztásokat rossz környezeti feltételek között is. Az FC120 különböző riasztás feldolgozási módokat támogat, úgymint «közvetlen mód» a kézi jelzésadó zónáknál, vagy «időzítéses mód» (Tűzoltóság késleltetése koncepció) az érzékelő zónáknál.


Megbízható jelzés

A riasztást vagy hibát egyértelműen jelzi a megfelelő LED, az esemény helyszínét pedig szöveges formában olvashatjuk le a LED mellől. Az ergonómiailag megtervezett kezelőegység jelzi az «első riasztásban lévő zónát» és a «még nyugtázatlan zónát», valamint a «hátralévő időt».


Speciális migrációs érzékelők

Régebbi telepítésű hagyományos rendszerek esetén lehetőség van fejlettebb érzékelési elvű érzékelők illesztésére is az FC10-es központok kollektív érzékelő jelvonalához.

Migráció: régi (elavult) rendszer rugalmas fejlesztése tervezhető ütemezéssel

  • FC10 hagyományos központok érzékelő jelvonalára illeszthető migrációs érzékelők: