Sinteso termékcsalád

Rövid rendszer ismertető

A korunk technikai színvonalának megfelelő tűzjelző érzékelőknek a lehető leggyorsabban jelezniük kell a veszélyes füst-, és hőképződést, hogy a veszélyes területen tartózkodók figyelmeztetése és megbízható kommunikációs csatornán a tűzoltósági átjelzés is megtörténhessen. Ezzel egyidejűleg, a környezetből érkező zavarjelek és jelenségek hatására előforduló, téves riasztások számának minimalizálása legalább ennyire fontos. Közel 10 évvel ezelőtt, a Siemens által bevezetett AlgoRex termékcsalád képében a tűzvédelem terén az akkori legkorszerűbb rendszer került bevezetésre. A technikai és szolgáltatásbeli háttérnek köszönhetően az AlgoRex kimagasló eredménnyel vizsgázott a bevezetése óta eltelt idő folyamán: a telepített több, mint 10 millió AlgoRex érzékelő viselkedése alapján készített statisztika szerint átlagosan 20-szor kisebb a téves riasztás valószínűsége, mint bármely más rendszernél. A fejlesztési – telepítési eredmények és tapasztalatok azonban egy újabb, tulajdonságaiban az elődjétől örökölt pozitívumokat hiánytalanul integráló termékcsalád születéséhez vezettek. Az új Sinteso rendszerrel a Siemens mindenfajta alkalmazáshoz költséghatékony, rugalmas és rendkívül megbízható tűzjelző rendszert kínál.


Új fogalom a minőség és a megbízhatóság területén

Mérnökeink nem ismernek kompromisszumot a SintesoTM fejlesztésekor és gyártásakor. Ennek eredményeként az érzékelők minden tekintetben megfelelnek a Siemens szigorú minőségi elvárásainak.

Az alábbi jellemzők garantálják a legmagasabb megbízhatóságot:

  • működési hőmérséklet: -25°C…+70°C

  • egyedülálló elektromágneses-zavar tűrés: > 50 V/m

  • kiemelkedő por, pára és korróziós hatás tűrés

  • automatikus önteszt redundáns optikai és hőérzékelők


A Sinteso tűzjelző rendszer komponensei:

  • Az S-line érzékelő család az összetettebb alkalmazásokhoz

  • A C-line család a normál körülmények között üzemelő rendszerekhez javasolt.

Minkét sorozatban szerepel neurális tűzérzékelő, széles-spektrumú füstérzékelő és hőérzékelő. A teljes család kiegészül lángérzékelővel, vonali füstérzékelővel, légcsatorna érzékelővel és olyan kiegészítőkkel, mint a vezérlő egységek, kézi jelzésadók, hurok-hangjelzők vagy teszt eszközök.


A Sinteso tűzjelző rendszer újításai elődeihez és versenytársaihoz képest:

  • ASA (Advanced Signal Analysis) – algoritmusra épülő korábbi megoldások továbbfejlesztése, mely a várható tűztípushoz, a helyi adottságokhoz és helyspecifikus zavarokhoz még hatékonyabban illeszthető – ezáltal is tovább szűkítve egy esetleges téves tűzriasztás lehetőségét.

  • Neurális multikritérium érzékelő két optikai füst- és két hőérzékelő elemmel + szabadalmazott technológiával készített opto-elektronikus mérőkamrával.

  • A Sinteso termékcsaládhoz kifejlesztett FDnet (Field Device Network) a legbiztosabb és leggyorsabb adatkommunikációt teszi lehetővé – max. 3300 m-es hurok mellett!

A Sinteso érzékelők kompatibilisek a meglévő és új Siemens tűzjelző központokkal, és egyszerűen alkalmazhatóak a meglévő kábelezés felhasználásával. A Sinteso termékcsaláddal a Siemens Building Technologies egy haladó szemléletű, jövőbe mutató rendszert kínál, amely biztonságosan és gazdaságosan üzemeltethető az épület teljes életciklusán keresztül, függetlenül a későbbi bővítések vagy funkcióváltások hatásától.