XC10 oltásvezérlő központok

Rövid ismertető

Az XC10-es központok autonóm tűzjelző- és oltásvezérlő központok beépített gázzal oltó rendszerek vezérléséhez. A központ család alkalmas az egy zónás oltószektoroktól egészen 16 multi-szektoros oltó rendszerekig akár 19" rack szekrénybe szerelten is.

A központok hagyományos, kollektív tűzjelző központok, amelyek megfelelnek az EN54-2 tűzjelző központokra vonatkozó előírásoknak illetve az EN12094-1 oltásvezérlő központokra vonatkozó előírásnak is.

Beépített bemeneteiknek és kimeneteiknek köszönhetően illeszthetők meglévő tűzjelző rendszerhez valamint egyéb külső rendszerekhez.

Az XC10 széria számos lehetőséget nyújt a tűz érzékelésére és kiértékelésére. A kereszt-zónás érzékelésnek és a többféle érzékelési elven működő érzékelőknek köszönhetően sokféle területen és környezeti feltételek mellett alkalmazhatók, elkerülve ezzel a téves riasztások okozta téves működést (pl. egy felesleges oltás indítást). 


Megbízható működés

Az XC10 központok megbízható és hatékony működést biztosítanak tűzérzékelésre és oltásvezérlésre. Alkalmazható egy szektoros és multi-szektoros oltó rendszerekhez. Egyszerűen áttekinthető és kezelhető felhasználói felület a teljes rendszer működteté-sére. A központokhoz illeszthetők hagyományos / kollektív tűzérzékelők valamint a legtöbb típusú oltó rendszer, mint például természetes és kémia alapú oltó közeggel oltó rendszerek vagy a vizes oltó rendszerek


Autonóm rendszer

A központok működhetnek önállóan (autonóm működés) valamint rendszerbe illesztve (integrált működés). Ezáltal alkalmasak IT helyiségek, adat központok, generátorok, transzformátorok, tiszta terek, turbinák, vezérlő helyiségek, kábel csatornák, raktárak, könyvtárak, archívumok, múzeumok, stb. védelmére. Akár 16 oltó szektorig bővítve az XC10 alkalmas multi-szektoros oltórendszerek vezérlésére. További előnyös tulajdonság: több oltó szektor védelmére elegendő csak egy darab oltópalack csoport.Integrált rendszer, multi-szektoros rendszer

Akár 16 oltó szektorig bővítve az XC10 alkalmas multi-szektoros oltórendszerek vezérlésére. További előnyös tulajdonság: több oltó szektor védelmére elegendő csak egy darab oltópalack csoport.Speciális migrációs érzékelők

Régebbi telepítésű hagyományos rendszerek esetén lehetőség van fejlettebb érzékelési elvű érzékelők illesztésére is az XC10-es központok kollektív érzékelő jelvonalához.

Migráció: régi (elavult) rendszer rugalmas fejlesztése tervezhető ütemezéssel

  • XC10 oltásvezérlő központok érzékelő jelvonalára illeszthető migrációs érzékelők: