Otthon Melege Program - Siemens megoldásokkal

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt, és 3,5 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett Otthon Melege Programra 2017. június 06-tól lehet leadni a pályázatokat.
A kifejezetten lakossági program keretén belül, vissza nem térítendő támogatást lehet igényelni családi házak energetikai felújítására.

Siemens szabályozó rendszerekkel a sikeres pályázatokért

Mára egyértelművé vált, hogy a megfelelő szabályozó eszköz, illetve a jól kiválasztott motoros szelepek nélkül nem építhető ki energiahatékony épületgépészeti rendszer.  
Az üzemeltetési költségek 5-30%-a takarítható meg, kizárólag a megfelelő szabályozás megvalósításával.
Mivel a szabályozási megoldások kialakításának költsége nagyságrendekkel kisebb az egyéb energetikai célú beruházások (pl. hőszigetelés) költségéhez képest, ezért a megtérülési idő, az ilyen fejlesztések esetében a legrövidebb. Azaz a szabályozó oldali műszaki többletberuházás anyagi ráfordítása térül meg a legrövidebb idő alatt, majd utána még hosszú éveken keresztül „termeli a hasznot” a felhasználó számára.
További járulékos előny, hogy a javasolt Siemens szabályozástechnikai megoldások szinte mindegyike ellátható teljes körű internetes távfelügyeletet biztosító kiegészítő eszközzel, így nemcsak a működtetés válik egyszerűvé, gyorssá és kényelmessé, de az esetleges üzemhibákról is azonnal értesülni tud a rendszer üzemeltetője, mely nagyban növeli a működési biztonságot.
Szinte minden mai korszerű épületgépészeti rendszer egyedi, mert általában különböző fűtő- és/vagy hűtőgépekből, és szintén különböző hőleadókból áll. Ezek, mind kialakításukban, mind teljesítményükben az adott épülethez, illetve a felhasználó igényeihez vannak kiválasztva. Tehát akkor jó a szabályzórendszer, ha a lehető legjobban alkalmazkodni tud a vezérlendő rendszerhez és a felhasználó igényeihez.
A rendszerek egyedisége miatt a Siemens is több, különféle szabályozó családot kínál, mely családokon belül igen bő választék áll rendelkezésre a leghatékonyabb és legoptimálisabb vezérlés kialakítására.

A Siemens technikai támogatása az Otthon Melege Programra jelentkezők számára

  • Összegyűjtöttük, és az oldalon elérhetővé tettük a leggyakoribb alkalmazási példákat.

  • Az alkalmazási példák egy-egy általános kapcsolási megoldást mutatnak be, mind szövegesen, mind pedig kapcsolási rajzok segítségével.

  • Az alkalmazási példák segítségével leegyszerűsödik a megfelelő szabályozási rendszer kiválasztása, illetve átláthatóvá válik a működési elve.


A javasolt szabályozástechnikai megoldásokhoz szükséges Siemens eszközök kedvező áron elérhetők szakkereskedő partnereinknél. Az egyes megoldásokkal kapcsolatos konkrét árajánlatért kérjük, keresse Siemens kereskedő partnerét.

Az ajánlott alkalmazási példák csupán válogatott megoldásokat tartalmaznak, a tapasztalatok szerint leggyakoribb szabályozási feladatok szakszerű és energiahatékony megoldásaira. A Siemens szabályozóival bármilyen egyedi szabályozási igény kiszolgálható, a vevő által meghatározott szolgáltatási minőségben, illetve színvonalon. Amennyiben a példáktól eltérő rendszer kialakításhoz keres megfelelő szabályozási megoldást, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a következő elérhetőségeken: cps.hu@siemens.com , (06 1) 471-1354

2016.06.01. | Author: Name