Hálózat minőség

Close share layer

Share this page on...

Kapcsolat

Smart Grid Division

 ic.sg.hu@siemens.com

Hálózat minőség

A villamos hálózat minőségi paramétereinek előtérbe kerülése szükségessé teszi a hálózat minőségi jellemzőinek mérését és feldolgozását. A SIMEAS termékcsalád a hálózat mennyiségi és minőségi jellemzőinek mérésére, regisztrálására és kiértékelésére szolgáló készülékek és az ezekből felépíthető rendszerek széles skáláját kínálja.


SIMEAS T univerzális távadó

A SIMEAS T készülék egy hálózat összes villamos mennyiségi paraméterét képes mérni. Ezeket a távadókat – különösképpen erőművekben és alállomásokban – az erősáramú elektromos jelek és a jelfeldolgozási szint elszigetelésére használják. Minden kívánt mért mennyiség illetve annak méréshatára (áram, feszültség, hatásos teljesítmény, frekvencia stb.) a 3 elektromosan leválasztott analóg kimenet bármelyikéhez hozzárendelhető. A kimenő jel szabadon paraméterezhető a szokásos értékek bármelyikére. (pl. -10–0–10 mA, ± 20mA, 4–20 mA, 0–10 V, lineáris, hajlított stb.) A távadó digitális kimenettel és soros interfésszel is rendelkezik. Előbbi fogyasztásmérő impulzusadóként vagy határérték-figyelőként is alkalmazható. Rendelhető felparaméterezve, de a felhasználó maga is felprogramozhatja PC-vel vagy notebookkal.

A SIMEAS T kiegészítő programjai: SIMEAS T PAR paraméterező és SIMEAS EVAL kiértékelő szoftver.


SIMEAS P multifunkciós mérőkészülék és távadó

A SIMEAS P mérőkészülék alkalmas a villamosenergia-rendszer összes meghatározó mennyiségi és minőségi jellemzőjének mérésére. Alkalmazható aszimmetrikusan és szimmetrikusan terhelt három- és négyvezetékes háromfázisú és egyfázisú rendszerekben. A mért értékek továbbíthatók RS485-ös vonalon az ipari gyakorlatban legelterjedtebb kommunikációs protokollokkal (Profibus DP és Modbus RTU/ASCII) a felügyeleti rendszer felé. A SIMEAS P rendelhető grafikus kijelzővel ellátott, szekrénybe építhető, illetve kijelző nélküli, sínre pattintható változatban.


SIMEAS Q

A Simeas Q készülék egy kompakt, gazdaságos, hálózatminőségi jellemzőket regisztráló készülék, amely az EN 50160 és az IEC 61000 szabványok alapján teljes körű felügyeletet kínál. Kiegészítő funkcióként határérték-átlépés esetén elvégzi a rendszerzavarok regisztrálását. A Simeas Q készülék RS232-höz illetve RS485-höz tartozó belső protokollal vagy ProfibusDP interfésszel rendelhető, így egyszerűen integrálható a kommunikációs hálózatokba.


SIMEAS R multifunkciós digitális regisztráló készülék

A SIMEAS R készülék a zavaríró, a teljesítmény-, frekvencia- és hálózatminőségi regisztráló, illetve az eseménynaplózási funkciókat egyesíti. Zárlat esetén minden kapcsolódó analóg és digitális jel rögzítésre kerül megelőző és követő állapotaikkal együtt, amelyek grafikusan és szöveges állományként egyaránt megjeleníthetők. A készülék alkalmazható erőművekben, a villamosenergia-átvitel különböző területein és az elosztás kritikus pontjaiban.