Hálózati irányítástechnika

Close share layer

Share this page on...

Kapcsolat

Smart Grid Division

 ic.sg.hu@siemens.com

Hálózati irányítástechnika

A fogyasztók villamosenergia-ellátásánál fontos szempont a megbízhatóság. A Siemens diszpécserközpontok segítik az áramszolgáltatókat fogyasztóik folyamatos és megbízható ellátásában. Irányítástechnikai rendszereink teljes körű információt nyújtanak a hálózat aktuális állapotáról, a moduláris felépítésnek köszönhetően különböző vevői igények szerint lehet a rendszert összeállítani, integrálhatók egyéb rendszerekkel, mint pl. GIS – térinformatikai rendszerek, Call-Center, SAP, vállalati intranet stb.


SINAUT Spectrum hálózati irányítástechnikai rendszer

A SINAUT Spectrum moduláris rendszer villamosenergia-rendszerek diszpécserközpontjai számára decentralizált funkcionalitást és nyílt rendszerarchitektúrát biztosít. A SINAUT Spectrum irányítástechnikai rendszer 30 éves folyamatos fejlesztés eredménye. Alkalmas erőművek, átviteli és elosztóhálózatok irányítására. A Siemens világszerte 650 hálózati irányítástechnikai rendszert szállított, ebből 280 a SINAUT Spectrum rendszer. A rendszer kialakításánál és fejlesztésénél következetesen alkalmazták a nemzetközi szabványokat, ezzel biztosítva a hosszabb életciklust. Standard hardver- és szoftverelemeket alkalmaztak - a rendszer UNIX alapú, Solaris operációs rendszerre és SUN hardverre épül, standard LAN/WAN kommunikációt és szabványos protokollokat használ (ETHERNET, TCP/IP).

A hagyományos SCADA funkciók, úgy mint alap- és felhasználói hálózatirányítási funkciók, hálózati üzemeltetési funkciók mellett sok egyéb szolgáltatást és információt nyújt a diszpécserek számára, amelyek megkönnyítik a hibahely behatárolását, a karbantartások és emberi erőforrások tervezését, a kapcsolási folyamatok irányítását, a hálózatoptimalizálást, jelentések és statisztikák készítését, felhasználói oktatást stb. A moduláris rendszerfelépítés nagyfokú rugalmasságot és egyszerű rendszerbővítést tesz lehetővé. Nyílt rendszerű architektúrával rendelkezik az ipari szabványok felhasználásának köszönhetően. Lehetőséget nyújt egyéb vállalati rendszerekkel és informatikai struktúrával való integrációra, kihelyezett rendszerek megvalósítására.