Omicron

Close share layer

Share this page on...

Kapcsolat

OMICRON diagnosztikai készülékek

Vállalatunk az OMICRON cég termékeinek hazai forgalmazója. Az innovatív technika magas minőséggel párosul az összes primer és szekunder vizsgáló berendezésben és azok kiegészítőiben. A kezelőszoftverek nagymértékben támogatják a diagnosztika készítőjét a gyors és pontos munkavégzésben illetve a jegyzőkönyv elkészítésében.


Omicron szekunder vizsgáló berendezések

Az OMICRON CM termékcsalád valamennyi tagja a Test Universe Software-rel kezelhető. Ez a programcsomag bármely standard PC-n futtatható. Az OMICRON CMC vizsgáló berendezésekkel lehetőség nyílik védelmek, fogyasztásmérők és távadók vizsgálatára.

  • CMC156

Ideális megoldás 3 fázisú digitális és elektronikus védelmek, közvetett csatlakozású fogyasztásmérők és távadók vizsgálatára. CMC156 EP: A rendelkezésre álló mérési tartományon belül megnövelt pontossággal lehetőséget ad típusvizsgálatok elvégzésére.

  • CMC156 EP

A rendelkezésre álló mérési tartományon belül megnövelt pontossággal lehetőséget ad típusvizsgálatok elvégzésére.

  • CMC256-6

Univerzális megoldás mind a régi, mind az új generációs védelmek, fogyasztásmérők, távadók vizsgálatához. (4 x 300 V, 6 x 12,5 A és egyenáramú tápkimenet). Egyedülálló mérési- tranziens rögzítési funkcióval rendelkezik.

  • CMC256 EP

A különlegesen nagy pontosságú feszültség- és áramerősítők a készüléket alkalmassá teszik fogyasztásmérők beszabályozására, típusvizsgálatok illetve hitelesítések elvégzésére (0,2S osztály pontosság, 0…300 V három fázis)

  • CMC256 NET-1

Teljes funkciójú CMC256-6 készülék hálózati kommunikációs kapcsolattal (Ethernet 10 Mbit/s, TP) IEC 61850 és UCA 2.0 kommunikáció tesztelésére GSSE üzenetekkel.

  • CMB IO-7

Kifejlesztésének célja, hogy megfeleljen a SCADA-vizsgálatok követelményeinek, és alkalmas legyen a mezőgépek (védelmek és irányítástechnikai berendezések) logikai vezérléseinek ellenőrzésére.

Külső erősítő egységek a vizsgáló berendezések áram- és feszültségkimenetek számának, tartományának és teljesítményének növelésére. Minden erősítő egység kisfeszültség szinten vezérelt.

A CM sorozatot kiegészítő tartozékok: CMGPS külső egység a nagypontosságú GPS szinkronizált végpontok közötti vizsgálatokhoz vagy optikai fej fogyasztásmérőhöz, hordtáskák, kábelek stb.


Omicron primer vizsgáló berendezések

CPC100 multifunkcionális primer vizsgáló rendszer alállomási vizsgálatokhoz és karbantartásokhoz. Alkalmas 2000 V, 800 A (áramerősítővel 2000 A) 10-400 Hz tartományban jelgenerálásra, beépített PC funkcióval. Előre megírt programokkal az alállomási berendezések széles köre tesztelhető és automatikusan elkészíthető a felhasználó specifikus jegyzőkönyv is. Nagypontosságú analóg feszültség- és árammérés jellemzi. Különböző alkalmazásokhoz széles tartományban ellenállásmérés µOhm–kOhm nagyságrendben elvégezhető. Vizsgálhatók vele a hagyományostól eltérő berendezések, például Rogowski-tekercsek vagy áramjeladók. Kiegészítő egységekkel lehetőség adódik tangens delta, teljesítménytényező vizsgálatára is.

  • CT áramváltó vizsgáló berendezés

A CT Analyzer egyedülálló elektronikus multifunkcionális berendezés a legszigorúbb szabványelőírások szerint alkalmas áramváltók mágnesezési görbéjének felvételére, áttétel, polaritás, tekercselési ellenállás meghatározására és terhelési impedancia mérésére. A CT Analyzer automatikus vizsgálatot és beszabályozást tesz lehetővé minden kis szórású áramváltó esetében helyszínen vagy hálózaton illetve gyártás közbeni ellenőrzés alkalmával. A CT Analyzer automatikus méréskiértékelést hajt végre és egyértelműen kijelzi, hogy a mért értékek megfelelnek-e a specifikációban előírtaknak. Speciális áramváltók, például TPS, TPX, TPY és TPZ esetében is alkalmazható. A CT Analyzer alkalmas az áramváltók különlegesen nagy pontosságú vizsgálatára is. A pontossági szint nagyobb, mint 0,02% / 1 min, így a CT Analyzer nem csak védelmi, hanem 0,2 osztálypontosságú mérőmagos áramváltók beszabályozására és hitelesítésére is alkalmas.

  • CPC100 és CP TD1 kapacitás- és veszteségi tényező vizsgáló rendszer

Az OMICRON transzformátordiagnosztikai rendszer egyedülálló hordozható berendezés, amellyel automatikusan elvégezhető a transzformátorok fontosabb paramétereinek vizsgálata. A rendszer a fő ellenőrző egységként működő CPC multifunkcionális vizsgálóból és a szigetelésvizsgáló egységéként funkcionáló CP TD1 Tangens Delta egységből épül fel. CP CU1 kuplung egység A CPC100 primer vizsgáló berendezés a CP CU1 kuplung egységgel összekapcsolva lehetőséget biztosít az alábbi mérések végrehajtására:

- hurok impedancia és k-faktor mérés szabadvezetéken és kábelen

- párhuzamos szabadvezetékek kölcsönös egymásra hatása

- nagykiterjedésű berendezések (alállomások) földelési impedancia mérése

- lépés- és érintési feszültség

A villamos interferenciák kiküszöbölésére - amelyek a mérési pontosságot befolyásolhatják - az OMICRON által ajánlott rendszer frekvenciaeltolást alkalmaz.

  • FRAnalyzer transzformátor tekercselési meghibásodásának vizsgálatához

- nagy megbízhatóságú mérési eredmények az alkalmazott mérési módszer és az innovatív kapcsolási technika alapján

- különösen kis méret a modern technológiának köszönhetően

- könnyű kezelés az alkalmazott szoftver segítségével

- hordozható akkumulátoros üzem

Az OMICRON FRAnalyzer felismeri a transzformátorok tekercselésében és a vasmagban fellépő hibákat. Annak érdekében, hogy a transzformátor szállítása során vagy nagy áramok fellépése után biztosan megállapítható legyen, hogy a tekercselés nem sérült, adott frekvenciájú jelsorozattal történő vizsgálat válhat szükségessé.

  • CPM 500 Mikroohm-mérő

A CPM 500 teljes mértékben elektronikus berendezés, amely alkalmazható minden mikroohm-mérésnél 10-500 A tartományban.

Tipikus alkalmazás az ellenállásmérés:

- megszakítóknál

- szakaszolóknál

- nagy áramú sínáthidalóknál

- kábelösszekötéseknél, hegesztett kötéseknél

- földeléseknél