Hírek

 

Legfrissebb híreink:

1. Az év beszállítói között a Siemens Zrt.

A tavalyi évben nyújtott kiemelkedő teljesítményükért a Siemens Zrt. képviselői elismerő okleveleket vehettek át

Az MVM OVIT Zrt. 2016. április 21-én második alkalommal rendezte meg beszállítói napját, amelyen elismerő oklevelet osztottak ki a 2015-ös év legnagyobb beszállítói számára: az elismerésben többek között a Siemens Zrt. is részesült.A rendezvény célja a társaságnál kínálkozó üzleti lehetőségek bemutatása, a beszállítókkal és alvállalkozókkal közösen végzett munka kereteinek kijelölése, a megrendelői elvárások megfogalmazása volt. Az eseményen a társaság menedzsmentje értékelte a partnerek elmúlt évi tevékenységét, elismerő okleveleket osztott ki, és átadta az Év Beszállítója 2015, valamint az Év Alvállalkozója 2015 díjakat.


2. Új Siemens 360°-os beltéi mennyezeti mozgáézéelő

Az új mozgásérzékelők érzékelési tartománya Ø7 m, szerelési magassága 2,5 m

A Siemens a CONSTRUMA kiállítás keretein belül mutatta be az IP40/II. érintésvédelmi osztályba sorolt új 360 fokos beltéri mennyezeti mozgásérzékelőjét.A termékek egy érzékelő esetén egyszerű telepítéssel, valamint az érzékelési terület bővítése érdekében két érzékelő esetén párhuzamosan is beköthetőek.A 118,5 mm x 45 mm méretekkel rendelkező eszköz érzékelési tartománya Ø7 m, míg szerelési magassága 2,5 m. Késleltetési funkcióval is rendelkezik, mely 6 másodperc és maximum 12 perc közé állítható be. A termékek állandó fénymérést végeznek, mely lehetővé teszi nappali működéshez való alkalmazkodást. A mozgásérzékelők nagy érzékenységű PIR szenzorral rendelkeznek, amely a legapróbb mozgásokat is érzékeli.Az érzékelők telepítésekor célszerű figyelembe venni a mozgás irányát, hiszen az érzékelő kevésbé érzékeny a keresztirányú mozgásokra, míg magas érzékenységű a közvetlenül felé irányuló mozgásokra. Maszkolási klipek segítségével a hatótávolság, valamint az érzékelési tartomány csökkenthető.


3. Új 7KT PAC1200 típusú moduláris mérőrendszer

A Siemens új mérőrendszere átláthatóvá teszi az energiafogyasztást

A Siemens egy kedvező árú, többcsatornás árammérő rendszert fejlesztett ki kis- és közepes méretű vállalatok számára. A 7KT PAC1200 típusú moduláris rendszer maximum 96 fogyasztó energiafelhasználását méri, és az adatokat grafikusan jeleníti meg egy web alkalmazáson keresztül, a mért adatok pedig átvihetőek meglévő energiafelügyeleti rendszerekbe is. A rendszert például adatközpontokban, irodaépületekben, vendéglátóipari konyhákban és sörfőzdékben való használatra fejlesztették ki, ahol nagyszámú egyedi energiafogyasztó van. A felhasználók könnyen telepíthetik a rendszert az energiaelosztó berendezésbe, így gyorsan és egyszerűen rögzíthetik és hasonlíthatják össze a vállalat valamennyi fogyasztójának energiafelvételét. A pontos idő- és költség adatok is rendelkezésre állnak. Ez a rendszer átláthatóvá teszi az energiafogyasztást és felfedi a megtakarítási potenciálokat, valamint az elkerülhető csúcsterheléseket. Ennek eredményeként a vállalatok konkrét intézkedéseket tehetnek az energiafelhasználás, és ezáltal a költségek csökkentése érdekében.

A rendszer moduláris felépítésű, és néhány egyszerű lépésben helytakarékos módon telepíthető az energiaelosztó berendezésbe. A mérendő fogyasztók száma különböző érzékelő rudak használatával változtatható: a Siemens által kínált sínek három, hat, kilenc vagy tizenkét érzékelőt tartalmaznak. Az érzékelők közvetlenül az egyedi fogyasztókhoz rendelt kismegszakítókból kapják az adatokat, amelyeket az adatkezelő egységben gyűjtenek. Maximum nyolc érzékelő sín csatlakoztatható egy adatkezelőhöz.

A mért adatokat átviszik egy web alkalmazásba és ott elemzik azokat, amelyek grafikus formában és egyedi értékekként is megjelennek a web interfészen, ugyanakkor költségértékekké is átalakítják azokat. Ez nagyon átlátható módszert biztosít a felhasználóknak ahhoz, hogy kilowattórában, euróban vagy svájci frankban olvassák le az energiafogyasztást. Az aktuálisan mért adatok alapján a web alkalmazás egy órányi, napi, heti, havi és éves fogyasztásra extrapolálja az energiafogyasztási- és költségértékeket, ami könnyen összehasonlíthatóvá teszi a hosszú időszakokra vonatkozó egyedi vagy összesített értékeket. Az alkalmazás a felhasználó specifikációja szerint konfigurálható és illeszthető a vállalat igényeihez, a táblagépekre és okostelefonokra kifejlesztett alkalmazás (app) pedig rendkívül felhasználóbarát megjelenítést tesz lehetővé. Az új rendszernek köszönhetően a vállalatok gyorsan és könnyen pontos képet kaphatnak az általuk fogyasztott energia költségéről, összehasonlíthatják több hét és hónap értékeit és meghatározhatják a magas fogyasztási szinteket.


4. Bővítette 5SM6 ívhiba érzékelő termékcsaládját a Siemens

Az új ADF egység 40 amper névleges áramerősségig használható

A Siemens 40 amper (A) névleges áramerősségig használható változattal bővítette az 5SM6 termékcsaládba tartozó ívhiba érzékelő (AFD) eszközeinek választékát. Az új készülékeket elektromos berendezésekben alkalmazzák, ahol a villamos eredetű tüzek ellen nyújtanak védelmet. Ideális megoldást jelentenek a nagyobb teljesítményű berendezéseket tartalmazó áramkörök esetén, például motoroknál, illetve az olyan európai országok alkalmazásainál, ahol 16 A-nél nagyobb áram folyik az áramkörökben, mint mondjuk Nagy-Britanniában, Belgiumban és Hollandiában. Az AFD egységek az elektromos berendezések meghibásodásai által okozható ívhibákra reagálva a másodperc törtrésze alatt biztonságosan bontják az áramköröket. Az esetlegesen kábeltüzekhez vezető ívhibákat a hagyományos védőkészülékek, mint például a hibaáram működtetésű megszakítók és a kismegszakítók, nem érzékelik. Az ívhibák elleni védelmet a közelmúltban ismerték el a jelenlegi csúcstechnológia eszközeként, és bekerült mind a globális IEC szabványba, mind a Németországban mindenütt alkalmazott DIN VDE 0100-420 szabványba. A Siemens 2012 óta kínál AFD egységeket maximum 16 amperes áramkörökhöz.

A közzétett DIN VDE 0100-420:2016-02 német szabvány "Kisfeszültségű elektromos berendezések - 4-42 rész: Biztonsági védelem - Hőhatások elleni védelem" elnevezésű szakasza előírja az AFD egységek felszerelését Németországban bizonyos alkalmazási területek esetén, úgymint a fafeldolgozó vállalatok, faházak, papír- és textilgyárak, laboratóriumok, középületek, pályaudvarok, repülőterek, valamint a napközi ellátó központok és nyugdíjas otthonok hálószobái és nappali helyiségei.

Utólagos módosítással meglévő elektromos berendezésekbe is könnyen beilleszthető az 5SM6 AFD egységek 40 amperig használható változata. Az új verziók kifejlesztése során a Siemens tovább tökéletesítette az AFD egységek használatát: a mechanikus kioldókart LED világítású nyomógombbal helyettesítették, ami reset és teszt gombként is használható, ezen kívül a LED eltérő színekkel jelzi a normális működést és a hibát. Mindemellett a készülék tizenegy óránként automatikus öntesztet hajt végre.

A Siemens AFD egységei az ívhibák minden típusát észlelik, mivel nem csupán az áram és feszültség értékeket detektálják, hanem az 5SM6 AFD egységek folyamatosan mérik a nagyfrekvenciás zaj nagyságát, stabilitását és időtartamát is. Az intelligens szoftverrel együtt a beépített szűrők a kritériumok széles skálájának megfelelően feldolgozzák, elemzik és kiértékelik ezeket a jeleket annak érdekében, hogy meghatározzák például a teljes energiát, az ívenergiát, az ívfeszültség vízszintes (állandó) szakaszát, az ív stabilitását és a lángok megjelenését. Ha az ívhiba feltételei teljesülnek, a csatlakozó áramkört a másodperc töredéke alatt lekapcsolja a védőberendezés. Ez a technológia lehetővé teszi a tűzveszélyes állapotok észlelését és megakadályozását már a korai szakaszban, kezdve az elektromos huzalozástól egészen a végberendezésig.

Az elektromos vezetékekben vagy rendszerekben előforduló ívhibák a tüzek leggyakoribb okai között vannak. Meg kell különböztetni azonban egymástól a soros és párhuzamos ívhibákat: párhuzamos ívhibák előfordulhatnak fázisvezetékek és a föld vagy a védővezetők (PE) között, két fázisvezeték között, illetve fázisvezetékek és nullázó vezetékek között, míg soros ívhiba egy vezeték megszakadásakor vagy meglazult érintkezés (kontaktus) eredményeként következhet be.

A soros ívhibák leggyakoribb okai között találhatjuk a sérült kábelszigetelést (amit például okozhatnak szögek, csavarok vagy rögzítő kapcsok), az összenyomott kábeleket, ami nyitott ajtókon és ablakokon keresztül történő szerelésnél fordul elő, a hajlítás esetén fellépő kábeltörést, valamint a kapcsolóknál és csatlakozóaljzatoknál létesített laza érintkezések és csatlakozások miatt megcsavarodott csatlakozókat és kábeleket. Továbbá a kábeleket megrongálhatják a környezeti hatások is, mint például hőség, nedvesség, gázok és - külső területeken - az ultraibolya sugárzás, valamint a rágcsálók is. A vezetőképes szennyezés és a csapadékvíz (kondenzvíz) is okozhat nem kívánatos kontaktusokat.


5. Megfrissült az energiafelügyelet portfólió szórólap: Már magába foglalja a SIMATIC berendezéseket

Megfrissült az energiafelügyelet portfólió szórólap. A táblázat 'software interfaces' sora mérőeszközök összehasonlítására ad lehetőséget a SIMATIC berendezésekről való információk alapján.


6. Új védelmi koncepció brossúra "Jobb biztosra menni!"

Sok épületben az elektromos berendezések alig képesek lépést tartani az egyre összetettebb követelményekkel és ezek egyre több kockázatot rejtenek magukban. A megoldást, mely gond nélkül megoldást kínál az összes lehetséges veszély elhárítására villamos berendezésekben SENTRON védelmi eszköznek hívják. Az új védelmi koncepció brossúra "Jobb biztosra menni!" bemutatja az átfogó termékpalettát, mely megbízható és teljes körű védelmet nyújt tűz, áramütés, villámcsapás és túlfeszültség által okozott károktól. A kiadványban hangsúlyos szerepet kap az 5SM6 AFD egység, valamint a nemzetközi IEC 60364-4-42 szabvány szerinti javasolt telepítés. A védelmi koncepció termékeinek spektrumát tökéletesen egészítik ki az ALPHA elosztószekrények, melyekbe a készülék kényelmesen telepíthető. A teljes tervezési folyamat a SIMARIS konfigurációs szoftver által támogatott.


7. LV 10 Katalógus • 2016/2017 : SENTRON • SIVACON • ALPHA (angol nyelvű)

A védelmi, kapcsolási, mérési és figyelő eszközök, kapcsolószekrények és elosztórendszerek katalógusai elérhetőek és letölthetőek angol nyelven, PDF formátumban. Újdonság: A 3VA kompakt megszakítók, beleértve a kiegészítők széles skáláját, valamint az UL-tanúsítvánnyal rendelkező termékek, melyek lehetővé teszik az ipari vezérlő panelek könnyű és gyors összekötését. Legfrissebb katalógusainkat megtalálja a Letöltő Központban.


8. HG 11.01 Katalógus • 2016: Középfeszültségű vákuum kapcsolási technológia és alkatrészek (német + angol nyelven)

A középfeszültségű vákuum kapcsolási technológia és alkatrészek katalógusa elérhető német és angol, valamint letölthető PDF formátumban.


9. ET D1 katalógus • 2016 : Kapcsolók és dugaszolóaljzatok (német + angol nyelven)

A DELTA kapcsolók és dugaszolóaljzatok katalógusa elérhető német és angol, valamint letölthető PDF formátumban.


10. Termékinformáció: 3KC átkapcsoló készülék 3200A-ig A (német + angol nyelven) • 05/2016

A 3KC átkapcsoló készülék 3200A-ig szóló termékinformációk elérhetőek német és angol, valamint letölthetőek PDF formátumban.


11. Megújult az energiafelügyelet honlapja

Az energiafelügyelet nyitóoldala átdolgozott megjelenést kapott. Az új weboldalon megtalálhatóak a SENTRON portfólió energiafelügyeleti rendszerének előnyei - grafikákkal és interaktív elemekkel demonstrálva.