Szoftver

SIMATIC PDM - Process Device Manager

A SIMATIC PDM (Process Device Manager) az intelligens terepi eszközök (érzékelők és beavatkozók) és egyéb terepi komponensek (decentralizált perifériák, multiplexerek, vezérlőtermi eszközök és kompakt szabályzók) konfigurálására, paraméterezésére, karbantartására, optimalizálására és diagnosztizálására szolgáló gyártó független szoftver.

A SIMATIC PDM több mint 100 gyártó, 1200 különféle ipari készülékét támogatja. A vezető nemzetközi EDD (Electronic Device Description; IEC 61804) szabványon alapuló elektronikus eszközleíró nyelv (EDDL) segítségével leírható a terepi eszközök felépítése és működése.

A SIMATIC PDM e leírások alapján automatikusan létrehozza a kezelői felületet a szükséges készülék információkkal. Az ipari mérőeszközök kommunikációja HART, PROFIBUS vagy más alternatív protokollokon is történhet.

A SIMATIC PDM független vagy a SIMATIC Step7/ PCS 7 rendszerbe integrált paraméterező eszközként is használható. A terepi és a mérnöki, karbantartási igényeknek is megfelel.


Asset management

Az egységes karbantartási és üzemeltetési rendszer minden olyan tevékenységet magába foglal, melyek fenntartják vagy növelik egy üzem értékét. Ebbe az üzemirányítás, a folyamatirányítás és optimalizálás mellett elsősorban értéknövelő szolgáltatások tartoznak. A SIMATIC PDM a maga számos üzembehelyezési, diagnosztikai és karbantartási funkciójával kifejezetten illeszkedik az üzemre szabott üzemeltetési rendszerhez. A megbízható eredmények érdekében nagy mennyiségű alapinformációra van szükség.

A szükséges adatokat a SIMATIC PDM szolgáltatja, és XML formátumban továbbítja a magasabb szintű rendszer felé. Ennek alapjául az gyártó független eszközleírások (EDD) szolgálnak. Ezek segítségével az információ kinyerése és az eredmények bemutatása független a készülékek típusától, azaz irreleváns, hogy egy készülék beavatkozó vagy érzékelő, PROFIBUS vagy HART eszköz. Mindemellett, a SIMATIC PDM sokkal több mind egy adatgyűjtő. Ő maga rendelkezik számos eszközkezelési funkcióval.