NEMA motorok

A hatékonyságban nem ismer határokat

Leírás

NEMA (National Electrical Manufacturers Association), az észak-amerikai piacra készült motorok, melyek dinamikus tervezésükben és hatékonyságukban kiemelkedőek. A NEMA Premium Plus motorok réz öntvény rotorral készülnek, amivel  meghaladják még a NEMA Premium Standard hatékonységét is, és ezáltal jelenleg a piacon elérhető legmagasabb hatásfokkal rendelkeznek.
Az általános célú és magasabb követelményű változat is egyaránt elérhető 140-440-es közé eső tengelymagassággal, és 1-400 LE (Lóerő) teljesítménnyel.

A NEMA energiatakarékos motorok Energy Efficient (NEMA MG-1 táblázat 12-11) és a NEMA Premium (NEMA MG-1 táblázat 12-12) hatékonysági osztállyal rendelkeznek, melyeknek meg kell felelnie az USA-EISA vonatkozó jogszabályok által előírt minimum hatékonyság követelményeinek. A NEMA Premium hatékonysági osztályunk felülmúlja még a NEMA standardokban előírt magasabb hatékonyságokat is. A motorok mechanikusan és elektromosan egyaránt megfelelnek a NEMA MG1 előírásainak.
Amellett, hogy ezek a motorok teljesítik az USA-ban előírt minimális hatásfok követelményeket, egyaránt megfelelnek a Kanadában (CSA) és Mexikóban (NOM) is előírt minimális hatásfok követelményeknek.


Technikai adatok

Feszültség és teljesítmény tartomány:

208-230/460 V, 575 V, 60 Hz,1-400 HP (0,75 - 300 kW)

Ház méretek és kivitelek:

NEMA házméret 140-440

Pólusszám, és frekvencia:

2, 4 és 6-pólus, 60 Hz

Környezeti feltételek:

Surface cooled (t.e.f.c.) with degrees of protection IP54 / IP55


Az alkalmazás előnyei

  • Réz öntött rotorok a hatékonyság optimalizálására


A motorok réz öntvény rotorjai révén a hatékonyságjavulás meghaladja a NEMA Premium változatokét. Ez a kivitel csökkenti a motor üzemeltetési költségeit, küvetkezésképpen alacsonyabb az energia felhasználás.

  • Könnyű módosíthatóság a sokoldalúságért


A rögzítő talpak változtathatóak (alumínium háznál), és már 8 - lyuk került kiképzésre a talpon (szürke öntöttvas ház). Ezek a tulajdonságok teszik könnyen alkalmazkodóvá a motort a különböző helyzetekhez, biztosítva a magas fokú sokoldalúságot. Ezen kívül csökkenti a készletezési költségeket.

  • Kialakítás, amely megfelel minden követelménynek


A motorok készülhetnek könnyű alumínium vagy masszív szürke öntöttvas házzal.
Mindkét változat rendelkezésre áll a három hatékonysági osztályban.

Tipikus alkalmazási területek

NEMA motorok alkalmazhatóak különböző iparágakban, úgy mint az autóipar, textil ipar, nyomda-, és vegyipari alkalmazások vagy akár a szállítószalagok technológiájában illetve a HVAC szektorban (fűtés, szellőztetés és légkondicionálás).
A magas követelményeknek megfelelő motorok teljes szürke öntöttvas kivitelben készülnek, és alkalmasak a nehéz környezeti feltételek elviselésére - például a cellulóz-és papíripar. A magas követelményeknek megfelelő motorunk SD100 IEEE 841 motor változata felülmúlja még a szigorú kőolaj- és vegyiparban megkövetelt IEEE 841 szabványokat is.