Simatic LOGO! Kereskedelmi akció

 

LOGO! Akció

Most 20%-kal csökkentettük a listaárakat.

További kedvezményekről érdeklődjön szakkereskedőjénél.

A termékekkel kapcsolatos műszaki információkért, forduljon a viszonteladójához vagy írjon e-mailt a következő címre: simatic.tamogatas.hu@siemens.com

Akció időtartama: 2014.július 15 - szeptember 30.


Minta alkalmazások

Kedvcsinálóként a Siemens elkészített néhány egyszerű minta alkalmazást, mellyekkel Ön közelebb kerülhet a Simatic LOGO! világához.

 > Üvegházi öntözőrendszer

Öntözőrendszer

Megvalósítandó feladat:

A Siemens LOGO! optimális megoldás lehet különböző üvegházak öntözésének vezérlésére. A mintaprojektben három különböző vízigényű nővény fajtáknak az öntözését valósítjuk meg. Első típusúak azok a vízinövények, amelyek  medencéjében a víz szinten tartása a feladat. Második típus esetén az öntözésre napi kétszer, reggel és este kerül sor 3 percig. A harmadik típus esetén az öntözés minden második nap reggel 2 percig tart. Természetesen az automataöntözés ki is kapcsolható.

LOGO! megoldás:

1-es típus: A víz szintje a medencében mindig az úszó kapcsolók segítségével beállított minimum (I1) és maximum (I2) értékek között kell tartani.2-es típus: Az időkapcsolón keresztül az öntöző rendszer minden reggel 6:00-tól 6:03-ig és minden este 8:00-tól 8:03-ig bekapcsol.3-as típus: Minden második reggel bekapcsol az öntözőrendszer 2 percig, amikor a fotószenzor (I3) válaszol.

Felhasznált eszközök:

- LOGO! 230RC

- I1 Float switch for maximum value (NC contact)

- I2 Float switch for minimum value (NO contact)

- I3 Photo-sensitive switch (NO contact)

- I4 Switch for automatically controlled watering (NO-contact)

- Q1 Solenoid valve for Irrigation plant type 1

- Q2 Solenoid valve for Irrigation plant type 2

- Q3 Solenoid valve for Irrigation plant type 3

Előnyök és különlegességek:

A reggeli és esti öntözés ideje könnyedén változtatható az egyedi igényeknek megfelelően.Továbbá a növények további locsolása, megvilágítása, az üvegház szellőztetése szintén könnyedén vezérelhető a LOGO!-val.

.....................................................................................................................................................

 > Otthoni redőny vezérlés

Automatikus redőny vezérlés

Megvalósítandó feladat:

A Siemens LOGO! Kiválóan alkalmas a házak redőnyeinek automatikus vezérlésére. A manuális vagy automatikus vezérlés könnyedén kiválasztható a módválasztó kapcsoló segítségével.A napszakoktól és a fotószenzor jelétől függően a redőnyök automatikusan gördülnek fel vagy le.

LOGO! megoldás:

Manuális vezérlés: A kapcsolók segítségével fel (I2) vagy le (I3), a redőnyöket manuálisan nyithatjuk vagy csukhatjuk, amennyiben a módválasztó kapcsoló (I6) nem automatikus módban van.

Automatikus vezérlés: A módválasztó kapcsolónak (I6) mindenképp automatikus állásban kell lennie. Ha a fotószenzor (I1) aktiválódik, a redőnyök lezáródnak este 6:00 és reggel 7:00 között. A redőnyök reggel 7:00 és este 6:00 között nyílnak ki.  Az vágállás érzéklők (I4), (I5) határozzák meg, vajon a a redőnyök nyitva vagy csukva vannak.

Felhasznált eszközök:

- LOGO! 230RC

- I1 Photo-sensitive switch (NO contact)

- I2 Manual switch UP (NO contact)

- I3 Manual switch DOWN (NO contact)

- I4 Position switch 'shutters open' (NC contact)

- I5 Position switch 'shutters closed' (NC contact)

- I6 Selector switch set at "automatic"

- Q1 Open shutters

- Q2 Close shutters

Előnyök és specialitások:

Az egyes idők könnyen állíthatók az egyedi igényekhez; például különböző munkanapokon, esetleg hétvégén vagy nyaraláskor.Két akár különböző feladat vezérlésére szolgáló kimenet még mindig szabad.Energia megtakarítás az időkapcsolókon és fotószenzorokon keresztül.

.....................................................................................................................................................

 > Kirakat világítás LOGO!-val

Kirakat világítás program

Megvalósítandó feladat:

A bolt kirakatának kijelzőjének automatikus világítását LOGO! vezérli. A kirakatot a napszakoknak megfelelően 4 különféle csoportba tartozó lámpa világítja meg. Az első felel a napközbeni világításért, egy kiegészítő lámpa az esti világításért, egy további lámpa felel a minimális éjszakai fényért, és egy spot lámpa pedig bizonyos esetekben világít.

LOGO! megoldás:

A bolt kirakatának világítása hétfőtől péntekig reggel 8:00-tól este 10:00-ig van bekapcsolva. Szombaton és vasárnap reggel 8:00-tól hajnal 1:00-ig. Ezeken az idő szakaszokon belül az első (Q1) lámpa egy időkapcsolón keresztül kapcsol fel. Az esti kiegészítő második lámpa csak akkor kapcsol fel, ha a fotószenzor (I1) jelet ad és a (Q1) lámpa bekapcsolt állapotban van. A hármadik, minimum fényért felelős lámpa szintén a fotószenzor kapcsolása után kap engedélyt a működéshez. A Spotlámpák (Q4) pedig egy mozgás érzékelőtől kapják a jelet az 1 perces be és kikapcsoláshoz. Az alkalmazásban a tesztkapcsoló (I3), 1 perces világítással felel a lámpák teszteléséhez, például a funkciók tesztelése miatt.

Figyelni kell a “weekly timer” heti időzítő beállításaira:Ha az időzítő (szombat + vasárnap) 8:00-tól hajnal 1:00-ig van beállítva, két vezérlés szükséges, mert a kikapcsolási idő már a következő napban van, így az órát szombaton kell bekapcsolni és vasárnap kell kikapcsolni.

Felhasznált eszközök:

- LOGO! 230RC

- I1 Photo-sensitive switch (NO contact)

- I2 ON switch (NO contact)

- I3 Test switch (NO contact)

- I4 Motion detector (NO contact)

- Q1 Light group 1

- Q2 Light group 2

- Q3 Light group 3 (minimum lighting)

- Q4 Light group 4 (spotlights)

Előnyök és specialitások:

A kapcsolási időintervallumok egyedileg állíthatóak. A lámpák további csoportosítása könnyedén kivitelezhető. Kevesebb komponens kell, mint egy hagyományos megoldásnál.