Új SIMATIC- vezérlők

 

Tovább gazdagodott a már megszokott és bevált Simatic-vezérlőkportfóliója. Az egyszerű, önállóan működő alkalmazásokhoz tervezettSimatic S7-1200 és az összetett alkalmazásokhoz tervezett Simatic S7-1500 vezérlő mellett az osztott vezérlők sorozata a PC-alapú automatizáláshozkibővült a Simatic S7-1500 szoftveres vezérlővel és a kompaktOpen Controllerrel. A Simatic-vezérlők új generációja a teljesítményés működőképesség szempontjából jól egészíti ki a skálázható Simatictermékcsaládot.A nagyobb teljesítményű vezérlők a kisebb típusokfunkcionalitására építenek. A felhasználók alkalmazásaikat egységes felületen készíthetik el, melynek előnyeit már a tervezés alatt élvezhetik,és az üzemeltetés és karbantartás feladai is hatékony támogatást kapnak.

Simatic vezérlők

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Osztott és PC-alapú automatizálás

A kompakt Simatic ET 200SP Open Controller (vezérlő) a moduláris osztott vezérlők családjának legújabb tagja, amely különösen alkalmasgépek sorozatgyártásához. Ez a vezérlő egyetlen kompakteszközben egyesíti a PC-alapú szoftveres vezérlőfunkciót a képi megjelenítéssel,Windows-alkalmazásokkal és centralizált be- és kimenetekkel.Az Open Controller-t rugalmasan lehet standard ET 200SPmodulokkal bővíteni, de osztott architektúrájú gépekre is optimalizálható.A kompakt konstrukciónak köszönhetően kevés helyre vanszüksége a vezérlőszekrényben.A PC-alapú automatizálás a vezérlők generációjának az egyik újjellemzője. A Simatic S7-1500-alapú S7-1507S szoftveres vezérlő alkalmasa Simatic ipari PC-kkel végzett automatizálási feladatok megvalósítására,azonban a Windowstól függetlenül működik, ezzelbiztosítva a rendszer megbízható működését. A PC-alapú vezérlőrendszerés a magasszintű programozási nyelv különösen alkalmaskülönleges műszaki feladatok megvalósításához. A Simatic-környezetbenjártas felhasználó számára a műszaki feladatok megoldásasorán a programozás és a kezelés nem igényli új ismeretek elsajátítását,mivel az új szoftveres vezérlő teljes mértékben kompatibilis a szabványosSimatic S7-1500-vezérlőkkel.

Integrált biztonság

A portfólió bővítésének magját a hibatűrő automatizálásban használt,integrált biztonsággal rendelkező CPU-k jelentik. Az összes SimaticS7-1500-vezérlő, és – most első alkalommal – a Simatic S7-1200-vezérlők, valamint a Simatic ET200SP Distributed (osztott) vezérlőkmost már Safety-változatban is elérhetők. A Step 7 Safety V13 SP1fejlesztőkörnyezetben a felhasználó azonos fejlesztői és üzemeltetésikörnyezetben készíthet programokat Safety Simatic (F-CPU) vezérlőkszámára.

Hatékony tervezés

Az új Simatic-vezérlők zökkenőmentesen integrálhatók a TIA Portalfejlesztői keretrendszerbe. Ez megkönnyíti a tervezést, konfigurálástés az új funkciók használatát.

Simatic S7-1200 - bevezetés az integrált biztonságba

A Simatic S7-1200-vezérlő alkalmas egyszerű és önálló alkalmazásokmegvalósítására. A Safety CPU-k első alkalommal teszik lehetővéa biztonsági alkalmazásokat ebben a teljesítménytartományban. Előszörtalálkoznak a felhasználók azzal a lehetőséggel is, hogy a Simatic S7-1200-vezérlő biztonsági (Safety) feladatokat is el tud látni. Az S7-1214FCés S7-1215FC CPU-val, valamint a hozzájuk tartozó Safety I/Omodulokkalelső alkalommal áll rendelkezésre alacsony teljesítményű,integrált biztonsági megoldás Simatic vezérlőkhöz. A TIA Portal következetesműszaki megoldása lehetővé teszi a Safety-programok másolásátSimatic S7-1200-as készülékről Simatic S7-1500-ra is. Az újSimatic S7-1200 V4.1 további funkciókkal bővült. A Simatic S7-1500-hoz hasonlóan a Simatic S7-1200 központi konfigurációjában képes az„Option Handling” alkalmazására, ami rugalmas gépkialakítást teszlehetővé. Ez – például sorozatgyártásnál – megtakarításra ad lehetőségeta tervezésben, beüzemelésben és a dokumentálásban. Az új PIDTemp-technológia tökéletesen támogatja a hőmérséklet-szabályozást,a CPU biztonsági mentése pedig könnyen visszaállíthatóvá teszi a gépállapotát. Szabályozott hajtásokat lehet megvalósítani a Profinethajtásokintegrálásához szükséges, zárt hurkú PTO-funkcióval. Javultaz S7-1200 kommunikációs processzorok (CP-k) integrálása a SimaticS7-1200-készülékbe. A felhasználók az S7-1200 CP-ken keresztül tudjákelérni a CPU-webszervert és a nyílt felhasználói kommunikációt(Open User Communication).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2015.05.06.