Még rugalmasabb távelérés

Az ipari kommunikációt szolgáló, az érzékelő egyszerű csatlakoztatásától a gyár összes minőségügyi és termelési adatának a rögzítéséig és továbbításáig terjedő átfogó termékskála lehetővé teszi a vállalat összes divíziójának hatékony integrálását.

TeleControl Server Basic V3 / CP-k

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A TeleControl Server Basic nevű irányítóközponti szoftver új 3.0 verziójával és a mobil rádiókommunikáció új termékeivel a Siemens kibővíti az egyszerű távirányító alkalmazásokra vonatkozó kínálatát. A TeleControl Basic automatizált berendezések monitorozását és vezérlését teszi lehetővé távelérésű végberendezések (RTU) segítségével egyetlen irányító központból, a térben elosztott feldolgozó állomásokon.

A jellemző alkalmazási területek közé tartoznak a szennyvíz- és vízkezelő üzemek, távfűtő rendszerek és szivattyúállomások, valamint az olaj- és gázellátás, áramelosztás és szállítás.

A TeleControl Basic elsősorban a moduláris Simatic S7-1200 kompakt vezérlőt használja az RTU-k kivitelezéséhez. A vezérlők kommunikációs processzoraikkal közvetlenül csatlakoznak a mobil hálózathoz. A CP 1243-1 kommunikációs processzor használata lehetővé teszi egy külső ipari routeren (például Scalance M) történő csatlakoztatást WAN-on vagy interneten keresztül, így az S7-1200 vezérlők képesek az irányítóközpont PC-jével kommunikálni. Ha az irányítóközpontban a TeleControl Server Basic-et használják, a HMI/SCADA kliensek standard OPC felületen érhetik el a folyamatok adatait és a vezérlési folyamatokat. Az OPC DCOM mellett a V3 támogatja az OPC UA-t is.

Az új OPC UA funkciókkal jobban áthidalhatók az OPC kliens átmeneti megszakításai, és könnyebben hozzáférhetők a folyamatok előzményeinek adatai. Ez javítja az adatok elérhetőségét és támogatja az archiválást. A berendezések és a folyamatok jobb rendelkezésreállása érdekében a V3 lehetővé teszi a szerverek redundáns üzemelését is. Az LTE mobil rádióhálózatokhoz készített új CP 1243-7 kommunikációs processzorok és a CP 1242-7 V2 sok új lehetséges alkalmazást tesz hozzáférhetővé a rendívül rugalmas és előnyös árfekvésű, Simatic S7-1200 vezérlésen alapuló RTU-k bevezetéséhez. A CP 1243-7 nagysebességű LTE kapcsolatot biztosít az irányítóközpont felé és olyan területeken is használható, ahol nem érhető el GSM/ GPRS mobilhálózat. Mindkét változatnál lehetséges a mért és alapértékek, valamint az irányítóközpontba menő riasztások ciklikus és eseményvezérelt átvitele anélkül, hogy ehhez időigényes és költséges programozásra lenne szükség. Az eszközök támogatják továbbá a Simatic S7-200 vagy S7-300 vezérlőkből épített RTU-k csatlakozását. Ezek az állomások az MD720-as modemmel és GPRS adatszolgáltatással képesek kommunikálni a TeleControl Server Basic V3 szerveren keresztül az irányító központtal. Az RTU-k és az irányító központ közötti, nyilvános hálózatokon történő kommunikáció adatbiztonságát alagútmechanizmusok biztosítják.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Új jellemzők:

  • A berendezések és a folyamatok adatainak jobb rendelkezésreállása a redundáns szerverüzemmódnak köszönhetően

  • Simatic S7-1200 vezérlő csatlakoztatása ipari Etherneten és interneten keresztül a TeleControl Server Basic V3-hoz

  • Az LTE/UMTS és GPRS mobil rádiószabványok támogatása a CP1243-7-tel

  • Csatlakozás az összes HMI ill. SCADA klienshez szabványos interfészeken keresztül - most már OPC UA segítségével is

  • A rugalmas szoftvercsomagoknak köszönhetően megnövekedett igény esetén a csatlakoztatható RTU-k száma növelhető


2015.05.06.