WinCC SCADA V7.4

2016. április 22.

A Simatic WinCC Scada (Supervisory Control and Data Acquisition) szoftver új 7.4 változatában a Siemens a nagyobb fokú hatékonyságra és nyíltságra fekteti a hangsúlyt, emellett a Simatic WinCC V7.4 Windows 10 Professional és Enterprise operációs rendszeren is használható. A WebUX opció, amely web alapú operátori vezérlésre és megfigyelésre szolgál, HTML5 kompatibilis készülékekkel használható az Interneten keresztül, jelentős mértékben bővítették funkcionalitását. A WebUX támogatja az általánosan használt WinCC vezérlő elemeket, és lehetővé teszi az objektumok dinamikusabb létrehozását szkriptek segítségével. A nagyobb nyíltság érdekében a Simatic S7 vezérlőkkel való kommunikációs csatornát kibővítették és így lehetővé vált akár 128 darab S7-1500 vezérlőval való kommunikációt is. Emellett beépítettek egy szabványos OPC UA klienst, hogy könnyen megvalósítható legyen az adatcsere olyan rendszerekkel, amelyeket valamely harmadik fél szállított. A gyártás-támogató (MES: Manufacturing Execution System) és a SAP rendszerekkel történő adatcseréhez (iDoc) a WinCC IndustrialDataBridge opciót kibővítették egy XML állomány alapú interfésszel.

wincc74

A Simatic WinCC 7.4 változatának funkcionális bővítései fokozzák a mérnöki munka hatékonyságát. Például Configuration Studio és a Graphics Designer közötti húzd és ejtsd (drag and drop) eszköz, valamint a kiterjesztett kereső és csere funkciók is segítik a felhasználót. Továbbá a tömeges adatok tervszerű feldolgozására is lehetőség van a 7.4 változatban a VBA (Visual Basic for Applications) interfész segítségével. Új vezérlő elemként használható oszlopdiagram, mint megjelenítési forma, valamint a trend és oszlopdiagram vezérlést kibővítették intuitív több-érintéses vezérléssel, méretváltoztatással (zooming) és úsztatással (képcsúsztatással). A Simatic S7 vezérlők hatékony diagnosztikájához már rendelkezésre áll a rendszer-diagnosztikai vezérlés objektum.

További információkért látogasson el az alábbi oldalra: www.siemens.com/wincc-v7

A 2016. évi Hannoveri Vásárral kapcsolatos összes Siemens sajtóközleményt az alábbi címen találja: www.siemens.com/press/hm16


  

 simatic.tamogatas@siemens.com