Ipar szektor

A Siemens Ipar Szektora a világ egyik vezető szállítója az ipar ügyfeleket támogató innovatív, környezetbarát termékek és megoldások terén. Megalapozott piaci szakértelmünk, technológia szolgáltatásaink és ipari folyamatokat támogató szoftver megoldásaink azok a fő erősségeink, melyekkel növeljük ügyfeleink termelékenységét, hatékonyságát és rugalmasságát.

Automatizálás (IA)

Termékportfoliónk rendkívül széleskörű. A gyártás- és folyamatautomatizálási feladatok gazdaságos és egyszerű kivitelezésére szolgál a Siemens SIMATIC koncepciója. A nagyszámú hardver és szoftver elemből álló SIMATIC rendszer – az ügyfél specifikus igényeinek megfelelve – gyorsan és gazdaságosan hajtja végre a vezérlési feladatokat. Folyamatműszerezési termékeink között megtalálható a korszerű SITRANS áramlás-, szint-, nyomás- és hőmérséklet-távadók teljes skálája.

Hajtástechnika (DT)

Hajtástechnika üzletágunk termékportfoliójában megtalálhatók a kis- és középfeszültségű, nagy hatásfokú motorok, valamint komplett egyenáramú Sinamics hajtások.Motion Control rendszereink hatékony megoldást kínálnak a nagy számításigényű szerszámgép- ill. gyártógép-vezérlési feladatokra csakúgy, mint a szervóhajtást igénylő precíziós mozgásvezérlésre, vagy a standard gépek legkülönbözőbb általános és speciális hajtási feladataira. A piacon jól ismertek a területhez tartozó Sinumerik, Simotion és  Sinamics márkanevek.

Szerviz (CS)

A 2011-es év során kiemelt figyelmet kapott a szervizszolgáltatás területe, amely több részből áll.Az első jelentős részt a javítás, a csere és a tartalékalkatrész-ellátás jelenti, mely az egyre bővülő, beépített termékbázisra épül.A második rész a képzések, tréningek biztosítása, oktatási rendszer kialakítása partnereink részére. Színvonalas, akár egyhetes tanfolyamokat tartunk, egy-egy nagyobb ügyfélhez akár kitelepítve is.A harmadik rész pedig a karbantartás. A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában elindult a 37 fős Siemens csapat felállítása a festő és lakkozó üzem karbantartási munkálatainak elvégzéséhez. Nagyon ritka, hogy egy neves autógyártó külső cégre bízzon ilyen karbantartási feladatot, ahol mind villamos, mind gépész feladatok ellátására szükség van. Jól felkészült csapatunk számára az igazi erőpróbát a 2012-es év hozza el, amikor elindul a sorozatgyártás.

Iparági megoldások

A Siemens Teljesen Integrált Automatizálás (TIA) koncepciójával kívánja összefogni az előbb említett termékpalettát, és ezen keresztül támogatja a létesítmények, berendezések teljes életciklusára szóló általános és komplett megoldásokat a vegyipar, olajipar, gyógyszeripar, élelmiszeripar, autógyártás, gumiipar, papíripar, szerszámgépgyártás területein.

Oktatás

A Siemens hagyományosan kiemelt fontosságúnak tartja a hazai középfokú és felsőfokú szakemberképzés támogatását. Ez saját magának is lényeges, mert gyakran szembesülünk szakemberhiánnyal, nehezen találunk új, jó alapokkal rendelkező kollégákat. A konkrét eredmények között említhetjük az utóbbi évek több egyetemi illetve főiskolai laborfejlesztését, különös tekintettel a nagyon komoly hagyományokkal rendelkezik hazai mérnökképzésre. A korábban már említett hozzáadott értékben és a termelésben látjuk a jövőt, ám ez csak megfelelő szakemberképzéssel együtt képes új távlatokat nyitni.