Üdvözöljük telephelyünk kezdőoldalán!

A Siemens Zrt. Power and Gas Budapesti Üzeme több mint 600 alkalmazottjával a világ egyik vezető erőművi beszállítói telephelyeként a Siemens cégcsoport nemzetközi villamosenergia-termelő ágazatának kulcsfontosságú szereplője. Az 50 éves múltra visszatekintő, 6 hektáron elterülő Késmárk utcai gyártóbázis a folyamatos fejlesztésnek és portfolió-bővítésnek köszönhetően Európa legnagyobb turbinalapát-gyárává, valamint a Siemens globális turbinalapát-kompetenciaközpontjává vált.
Az üzemben legkorszerűbb gáz- és gőzerőművekbe beépülő turbinalapátokat és nagyméretű acélkomponenseket – vezetőkoszorúkat, turbinaházakat, illetve csapágybakokat – gyártanak, amelyek a világ öt kontinensének energiaellátásához hozzájárulnak.
A vállalat 2017-ben mintegy 10 milliárd forintos beruházás részeként megkezdte egy új, 10.000 négyzetméter területű gyártócsarnok felépítését, valamint 2.500 négyzetméterrel bővítette a meglévőt. Ezzel a befektetéssel egy új terméktípus, a melegoldali gázturbinalapát gyártását kezdik meg az új csarnokban 2018-ban, amely nemcsak egy új technológia magyarországi bevezetését, de újabb jelentős előrelépést jelent a telephely életében.