Close share layer

Share this page on...

Energy Management Budapesti Üzem

A Csepeli Transzformátorgyárat 1960-ban alapították, mint állami vállalatot a Duna szigetének dél-pesti ipari területén. A gyár alapvető feladata olajszigetelésű NF/KF elosztó transzformátorok gyártása volt, az első években a hazai elektromos hálózat számára, hamarosan pedig már az egyre növekvő számú export piacra is.

A viszonylag új transzformátor típus, az öntött műgyantával szigetelt transzformátorok gyártása 1978-ban kezdődött a Trafo Union német gyártó szabadalma alapján.

A privatizációs folyamat során a Siemens AG szerezte meg a Csepeli Transzformátorgyár részvényeit 1996-ban, mely fontos ága lett a Siemens AG transzformátor gyártásának. Az átvételi folyamatot során cégünk 1 év alatt meg tudta szerezni első, ISO 9001 szerinti minőségi tanúsítványát.

Új üzletágak fejlesztésére is sor került, pl. tekercselés gyártása kezdődött vasúti mozdonytranszformátorok részére a Siemens Nürnberg-gel együtt 1998-ban.

A vállalat nevét 1999-ben „Siemens Transzformátor Kft.”-re változtatták. Ugyanebben az évben történt a német termelési központtól a >400 kVA-es „Geafol” márkanevű műgyanta transzformátorok gyártásának átvétele.

2001-ben a >250 kVA-es olajtranszformátorok térmelését és kötelezettségét vettük át a portugál társgyárunktól. Azóta a vállalatunk folyamatosan növeli termelési kapacitását, egyre rövidebb tervezési-gyártási ciklusidőt valósít meg és világszerte egyre bővülő számú piacra szállít olajszigetelésű és műgyanta elosztó transzformátorokat.

2009-ben került átadásra a GEAFOL típusú műgyanta transzformátorok gyártására felépített legújabb csarnokunk, mely a legmodernebb technikákat alkalmazva magas szintű gyártási minőséget és megemelkedett kapacitást tesz lehetővé.

2009-ben és 2010-ben a folyamatos modernizáció és az új technológiák bevezetése az olajos üzemben is jelentősen növelte a kapacitást és javította a munkahatékonyságot.

2011 április 1-jétől a SIEMENS csoporton belüli stratégiai döntés értelmében, más országokhoz hasonlóan, cégünk, a SIEMENS Transzformátor Kft. összeolvadt a SIEMENS Zrt.-vel és SIEMENS Zrt Csepeli Telephely néven változatlan körülmények között működik tovább.