Siemens Beszállítói Nap 2011

A Budapesten megrendezett Siemens Beszállítói Nap 2011 megmutatta a globális stratégiai beszerzési GVS programban rejlő magyar lehetőségeket az innováció és a technológiaiknow-how terén.

A Siemens SCM funkció képviselői részt vettek a magyarországi Beszállítói napon, ahol közvetlen kapcsolat alakult ki a rendezvényre meghívott magyar vállalatokkal és egyetemekkel.

Az “Innovatív együttműködés a Siemensszel” szlogen szellemében a potenciális és már meglévő magyar beszállítók és egyetemek mutatták be legfőbb kompetenciáikat az SCM Németországból és Közép-Kelet-Európából érkező 45 képviselőjének a Magyarországon megrendezett Beszállítói Napon. A felkért beszállítók és egyetemek sikeres megoldásokat mutattak be az innováció, termelés és a szolgáltatások területén, meggyőzően demonstrálva Magyarország jelentőségét a technológiai szakértelem forrásaként.

2011. március 31-én az SCM beszerzési döntéshozói és mindhárom Szektor (Ipar, Energia, Egészségügy) németországi és közép-kelet-európai Siemens képviselői vettek részt a Magyarországon megrendezett Beszállítói Napon, ahol kapcsolatokat létesítettek, a mintegy 70 megjelent magyar vállalattal és egyetemmel.

A rendezvény során, amelyet Bocsárdi László (az SCM HU vezetője) irányításával szerveztek meg ésfolytattak le, a résztvevők információkat és tapasztalatokat cseréltek, továbbá új ötleteket szereztek, amelyek segítségével fejleszteni és javítani lehet a globális stratégiai beszerzés (GVS) intézkedéseit a helyi igényeknek és a magyar beszállítókkal közösen folytatott exportnak megfelelően. A konferenciára képviselőket küldött hat egyetem arra használta fel a lehetőséget, hogy a technológiai fejlesztés lehetséges partnereiként bemutassák magukat a Siemens és a beszállítók számára.

Dale A. Martin, a vállalat magyarországi elnök-vezérigazgatója beszédében a Siemens magyarországi tevékenységével kapcsolatban kihangsúlyozta a Siemens hosszú és sikeres történetét az országban,valamint a vállalat fenntarthatósággal kapcsolatos elkötelezettségét. Kiemelte továbbá annak lehetőségét, hogy az innovatív vállalatok részt vegyenek a Siemens globális üzleti tevékenységében beszállítókként. Dr.Josef Kinast (a CEE SCM vezetője) és Michael Klinger (CSCM GVS) beszédeikben ismertette a résztvevőkkel az ellátásilánc-menedzsment és a globális stratégiai beszerzés céljait és követelményeit. A kulcsfontosságú mutatók, így például a közvetlen külföldi befektetések és a K&F befektetések növekedési aránya alapján kihangsúlyozták Magyarország óriási innovációs potenciálját.

A különböző beszállítói programokra utalva a Nemzeti Külgazdasági Hivatal képviselője elmagyarázta, hogyan kívánja a magyar kormányzat tovább erősíteni a beszállítói bázis export-orientált fejlődését. Ezenkívül a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara különböző módszereket mutatott be a magyar beszállítók exportpotenciáljának növelésére, különböző modellek alapján.

A networking szünetekben a résztvevők lehetőséget kaptak, hogy megismerjék a vállalat három Szektorát,és a “Siemens Infopontok”-nál tájékozódhattak olyan lényeges SCM témákkal kapcsolatban, mint a fenntarthatósági értékelések.

“A rendezvény jól szervezett volt, rendkívül tanulságos előadásokkal, és sok lehetőség kínálkozott anetworkingre, illetve a kapcsolatfelvételre a Siemens munkatársaival, amit intenzíven ki is használtam.” –foglalta össze Richolm Tibor, a Gönczi Kft. képviselője.

A Siemens Magyarország meglévő beszállítói különösen innovatív megoldásokat mutattak be és vitattak meg a műhelyek keretében, amelyek kiváló lehetőségnek bizonyultak új kapcsolatok megkötésére és beszélgetések lefolytatására.

“Számomra nagyon hasznosak voltak a beszállítók legjobb megoldásaikról tartott előadásai, amelyekből sok hasznos ismeretet szűrhettem le. Ezen kívül nagy meglepetésemre szolgált, milyen fejlett már ma is Magyarország.” – mondta Reinhard Werth, a CEE SCM PIM IE vezető stratégiai beszerzője.

Elmondható tehát, hogy a magyarországi Beszállítói Nap sikeres rendezvény volt a Siemens és a résztvevő magyar beszállítók számára.

Balról jobbra: Dr. Josef Kinast (SCM CEE), Dale A. Martin (CEO HU), Michael Klinger (CSCM GVS), Bocsárdi László (SCM HU)