Új kutatás-fejlesztési projektet indított és egyben bővíti a budapesti fejlesztő-központját a Siemens

Projekt megnevezése: "Villamos és hibrid üzemű légi járművekben használható energiatároló rendszerek kutatása és fejlesztése: repülési szabályokat figyelembe feltételrendszer felállítása, valamint légi járműbe építhető prototípus energiatároló rendszer fejlesztése"

Projekt azonosító: KFI_16-1-2016-0022

A projekt időtartama: 2017.01.01-2018.12.31

A támogatás összege: 156 997 912 Ft

Támogatás mértéke: 52,33% 

Kedvezményezettek megnevezése:

Siemens Zrt.


Támogató:

Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal

1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 2. emelet

nkfih.gov.hu

A projektről:

A Siemens Zrt. „Villamos és hibrid üzemű légi járművekben használható energiatároló rendszerek kutatása, fejlesztése” című projektjének átfogó célja villamos és hibrid hajtású, maximálisan 600kg felszálló tömeggel rendelkező légi járművek főhajtásai számára energiatároló rendszerek kutatás-fejlesztése. A projekt a „VÁLLALATI KFI_16” kódszámú pályázati felhívás keretében, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásával valósul meg. A projekt elszámolható költségeinek összege 299 996 788 Ft, amelyből 156 997 912 Ft a támogatás összege. A pályázati projekt megvalósításának a végére a Siemens 7 új kutatói munkahelyet fog létrehozni.

A kétéves projekt első évében ipari kutatási feladatokra fog sor kerülni, a második év során pedig az elért eredményekre építve kifejlesztésre kerül az akkumulátor rendszer prototípusa. A projekt kutatási feladatainak eredményei és a tervezett prototípus egyaránt jelentős újdonságtartalommal fognak rendelkezni, amelyekhez több szabadalmi bejelentés is kapcsolódna majd a jövőben.

A pályázati projekt végére a Siemens valós környezetben még nem tesztelt prototípust kíván létrehozni, azonban a tervek között szerepel az is, hogy a sorozatgyártásra érett prototípus fejlesztése is magyar partnerekkel együttműködve valósulna meg a jövőben.

A projekt során elért eredmények lendületet adhatnak az elektromos légi járművek fejlesztésének, így a tervezett prototípus létrehozása mellett a projekt kutatási eredményeire számos jövőbeli fejlesztést lehet majd építeni. A szűken vett iparági hasznosulás mellett a projekt eredményei a légügyi hatóságok számára is jelentős értéket fognak képviselni, valamint idővel átszivároghatnak a bizonyos tekintetben kevésbé szigorú előírásokat támasztó autó-gyártás területére is. A projekt eredményei nagyban hozzájárulhatnak az elektromos meghajtású légi járművek elterjedéséhez, amelynek kedvező környezeti hatásai hosszú távon nagy jelentőséggel bírnak. A projekt eredményei iránt, azok újdonságtartalma és aktuális tárgya miatt jelentős piaci igény várható, különösen, mivel gyakorlatilag egy új piacot teremtene vele a Siemens.