Tények, adatok

A 2011-es fiskális évben a Siemens munkatársai 8,600 találmányt tettek közzé - ez 40 találmánynak felel meg egy munkanap alatt.

Találmányok

Az innovációinkat 27 800 kutató és fejlesztő hozza létre, akik új megoldásokon dolgoznak az energia, az ipar és az egészségügy területén, illetve további évi 1000 új kutatási társulás, amelyekbe a Siemens belép. Az egy Siemens Kutatás & Fejlesztés munkatársra jutó találmány jelentések száma megduplázódott az utóbbi tíz évben.

Kutatás & Fejlesztés

A 2011-es fiskális évben a Siemens hozzávetőlegesen 4 milliárd eurót fektetett a kutatási és fejlesztési részlegbe.

Szén-dioxid kibocsátás csökkentés

A 2002-es évhez viszonyítva a Siemens termékei és megoldásai hozzásegítették a fogyasztókat, hogy 2011-ben 317 millió tonnával csökkentsék a szén-dioxid kibocsátásukat – ez Berlin, Delhi, Isztanbul, Hong Kong, London, New York, Szingapúr és Tokió összesített éves szén-dioxid kibocsátásának felel meg. A környezetvédelmi tárca által generált bevétel 30 milliárd euróra nőtt.

Társulások

Világszerte 150 Siemens helyszínen folyik kutatási és fejlesztési tevékenység, továbbá a cég stratégiai kapcsolatokat tart fent a világ vezető kutatóintézményeivel, mint például a TU of Denmark, TU München, RWTH Aachen Egyetem, TU Berlin, MIT és UC Berkeley az USA-ban, valamint a Tongji-i és a Tsinghua-i Egyetemek Kínában.