Tools

Siemens HungarySiemens Hungary

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közös, támogatott kutatás-fejlesztési projekt

Projekt megnevezése: "Elektromos autó hajtás inverter és energia ellátó rendszer optimalizálási technológia létrehozása"

Projekt azonosító: KMR_12-1-2012-0188

A projekt időtartama: 2013.01.01-2015.06.30

A támogatás összege: 198 842 000 Ft

Támogatás mértéke: 70,69% 

Kedvezményezettek megnevezése:

Siemens Zrt.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar 


Támogató:

Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal

1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 2. emelet

nkfia.kormany.hu

A projektről:

Előrejelzések szerint 2025-re az autógyártás termelésének egyre jelentősebb részét az elektromos autók fogják kitenni. Ezzel párhuzamosan kiépül a szükséges infrastruktúra, azaz a nyilvános töltőállomások, illetve az otthoni és munkahelyi töltőcsatlakozások hálózata. A jelenlegi töltő-berendezésekben alkalmazott inverterek (teljesítmény-átalakítók) működésük során jelentős feszültségminőségi visszahatást okoznak. A kezdetben csak elszórtan elhelyezkedő töltők hálózati hatása még kezelhető, azaz kompenzálható, azonban a tömegesen a hálózatra csatlakozó töltők hatása már nem. Ez felveti az inverterek optimalizálásának igényét. Ennek a problémának a megoldására irányul a Siemens és a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának közös fejlesztési projektje, amelynek célja az e-autótöltők teljesítmény-átalakító moduljának (az inverternek) optimalizálása. A teljesítmény-átalakító feladata a hálózati váltakozó áram (AC) konvertálása az e-autók akkumulátorának töltéséhez szükséges egyenáramra (DC).

A projekt során egy új szabályozási eljárást (ún. holtidő-kompenzációs módszert) használó irányítóegységet fognak kifejleszteni, amely az inverter működésének vezérléséért felel. Az új irányításnak köszönhetően a jelenlegi, jellemzően 5%-os harmonikus torzítás (THD) 1% körülire csökkenthető, ezzel lehetővé téve az egyre szigorodó villamos hálózati szabványok betartását, és a töltők nagyszámú csatlakozásának lehetőségét. Az új irányítóegység, általánosítható invertervezérlési tulajdonságait kihasználva, más típusú inverterek, mint pl.: hajtásinverterek működésének javítására is alkalmas lehet.


BME rektora a projektről:

Szintén az együttműködés részét képezi a Kutatási, Technológiai és Innovációs Alapból (KTIA) elnyert támogatással megvalósuló közös K+F program is. Péceli Gábor rektor előremutatónak és a kutatóegyetemi program során kialakított egyetemi innovációs ökoszisztéma sikerének is tartja az együttműködés ezen új fókuszát: „Az elektromos jármű-használat rövid időn belüli felfutása számos kihívás elé állítja az iparágat, legyen szó akár a gépjárművek töltéséről, vagy a megfelelő áramellátásról, annak szabályozásáról, összességében a technika minél hatékonyabb használatáról. A közösségi forrásból futó program révén a diákok már az egyetemi évek alatt olyan úttörő kutatómunkát végezhetnek, amelynek eredményei rövid időn belül a mindennapokban is felhasználhatók lesznek.” - mondta a BME rektora.