Columbian Tiszai Koromgyártó Kft.

2015. november 15.

A Columbian Tiszai Koromgyártó Kft. a fenntarthatóság és a környezettudatosság állandó szem előtt tartása mellett működik. A tiszaújvárosi üzem hatékonyságát nemrég új villamos motorok telepítésével növelték.

Arra a kérdésre, hogy mi a közös a gumiabroncsban, a szempillaspirálban vagy a fényképezőgép gumírozott pántjában Tiszaújvárosban biztosan tudják a választ. Az ipari korom olyan termék, amely valamennyi fekete, gumi vagy műanyagot is tartalmazó termékben jelen van – megakadályozza ugyanis annak idő előtti degradálódását.

A Columbian Tiszai Koromgyártó Kft., Magyarország egyetlen koromgyára 1993-ban zöldmezős beruházás eredményeként indította a termelést Tiszaújvárosban. Jelenleg a magyarországi gyár a világ legnagyobb ipari koromgyártó vállalatának, a Birla Carbon a része.

Az üzem életében már az indulás óta kiemelt szerepe van a fenntarthatóságnak. A technológiai területükön például pont a környezetvédelem jegyében építettek ki olyan elfolyó csatornákat, amelyek egy közös gyűjtő rendszerhez vezetnek. Innen használják fel a korom előállításához szükséges vizet. A gyártás során keletkező gázelegy maradványból pedig gőzt állítanak elő, amellyel fedezni tudják az energia-szükségleteiket.

A fenntarthatóság erősítése fontos szempont volt akkor is, amikor úgy döntöttek, hogy belevágnak a villamosmotoraik cseréjébe. A váltás mellett számos érv szólt: az alacsonyabb fogyasztás mellett fokozni akarták a hatékonyságot és a működési biztonságot. A projektet –amelyet a Werner von Siemens Hatékonysági Díjra is jelöltek – alapos előkészületek előzték meg.

Megvizsgálták a cég valamennyi elektromos motorját és a megtérülési idő alapján döntöttek a beruházásról. Összesen 24 darab Siemens gyártmányú berendezés került a vállalat gyártósoraira. A csere előtt és után is mérték a gépek teljesítményét, hogy számszerűsíteni tudják a megtérülési adatokat. Mint kiderült, nemcsak az energiafogyasztás, de a karbantartásra szánt idő és költség is jelentősen csökkent. Az új berendezések élettartama az alacsonyabb motorhőmérséklet miatt a korábbi modellekhez képest hosszabb lett.

Az üzem rendelkezésre állási mutatója eddig is világszínvonalú volt – elérte a 99 százalékot – de ezzel a fejlesztéssel még ezt a szintet is feljebb tudták tornászni. A vállalat, amely partnerei között olyan cégeket tudhat, mint a Continental, Pirelli, Bridgestone, a Michelin vagy a Hankook, a jövőben is halad tovább a kijelölt úton. Az elkészült hatástanulmányok alapján a fejlesztés következő lépése további motorok cseréje lesz.

„A fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségünk és a versenytársakkal szembeni stratégiánk megköveteli, hogy csökkentsük az előállítási költségeinket. Hasonló, a környezet védelmét szem előtt tartó lépések már csak azért is fontosak, mert ezek nélkül a régió nem tudná elérni a Birla Carbon Európai&Afrika régiójának célkitűzéseit. 2016-ra ugyanis az egységnyi termék előállításához szükséges energia 20 %-os csökkentése a cél a 2011-es bázisévhez képest, amely az Európai Unió üegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentésére vonatkozó célkitűzésekkel teljes összhangban van” – emlékeztet Dobos László a Columbian Tiszai Koromgyártó vezérigazgatója – „Nálunk ez a fajta energiatudatosság a csoport minden tagvállalatára jellemző” – teszi hozzá a cégvezető.

Háttér – A Columbian Tiszai Koromgyártó Kft. még 1993-ban jött létre a Tiszai Vegyi Kombinát egykori telephelyén. Az amerikai Columbian Chemicals Company és a TVK vegyesvállalataként mindkét alapító legjobb tudását és technolgóiáját ötvözte működésében. Jelenleg a magyarországi gyár a Birla Carbon-hoz tartozik, amely 5 kontinensen 17 vállalatával mintegy két millió tonna éves gyártási kapacitásával és folyamatosan fejlődő gyáraival a koromgyártás területén iparági vezető szerepet tölt be. A Birla Carbon India egyik vezető vállalatcsoportjának, az Aditya Birla Group-nak a része. Az Aditya Birla Group vállalatcsoportnak 33 országban 50 vállalata van és 133,000 alkalmazottjával kiemelkedő szerepet tölt be többek közt a vegyipar, az alumíniumipar, a cement-, a műszál- a szigetelőanyag- és a műtrágyagyártás területén is.