Jó utat kívánnak

Kevesebb torlódás a fővárosi utakon

2014. november 24.

Nagymértékben javítja a budapesti autós közlekedés szervezettségét a BKK Közút Zrt. beruházása. A fejlesztés következtében az érintett útvonalakon 7 km/órával nőtt a Budapest felé és a fővárosból kifelé tartó forgalom csúcsidőszaki átlagsebessége.

Nemzetközi tanulmányok szerint a nagyvárosok közúthálózatában kialakuló forgalmi torlódások az éves GDP 3 százalékának megfelelő kárt okoznak a nemzetgazdaságnak. Az Európai Parlament és a Tanács épp ezért olyan hosszú távú irányelveket határozott meg, melyek célja, hogy a tagállamok összehangolt, innovatív közlekedési technológiák bevezetésével optimalizálják a városok közútforgalmát. Az intelligensközlekedési rendszerek fenntartásával – óvatos becslések szerint– legkevesebb 10 százalékkal csökkenthetők a fővárosi torlódások, vagyis az autós közlekedés hatékonyságának javításával a beruházási költségek is hamar megtérülnek.

A BKK Közút Zrt. részben az Európai Bizottság támogatásából, részben hazai költségvetési forrásokból 2012 végéig hajtotta végre elavult, évtizedes forgalomirányító rendszerének cseréjét. A beruházás központi eleme a Siemens Sitraffic Scala rendszer üzembehelyezése volt, mely számos technológiai és forgalomtechnikai újdonságának köszönhetően nagymértékben hozzájárul Budapest autós közlekedésének koordinációjához, és a dugókból, balesetekbol származó károk csökkentéséhez.

A fejlesztések egyik legfontosabb elemeként végrehajtották a közlekedésirányítási főközpont és valamennyi alközpont teljes hardvercseréjét, amit a korszerűsítésen kívül az is indokolt, hogy a régi hardverekhez már nem állt rendelkezésre megfelelő alkatrész-utánpótlás, így meghibásodás esetén problémássá vált a javítás. A beruházás révén – a régi adatátviteli csatornák mellett – internetalapú kommunikációra is lehetőség nyílt a központ és a különböző terepi vezérlőberendezések, forgalmi mérőhelyek között. Az új kommunikációs technológia használatával megszüntethetők a terepi eszközök elhelyezésére vonatkozó kötöttségek, és gyakorlatilag korlátlan adatátvitel valósítható meg. A fejlesztés következtében így a város egész területére kiterjeszthetővé vált a központi irányítás, ami a rendszerben jelentkező esetleges hibák észlelését és javítását is automatikussá teheti.

A BKK Közút Zrt. a beruházás keretein belül beszerzett egy továbbfejlesztett stratégiai irányító modult is, mely nagyságrendekkel hatékonyabbá teszi a központ forgalomirányítási döntéseit. Az eszköz segítségével lehetőség nyílt arra, hogy a forgalom lebonyolítása során a központ saját mérőhelyeinek adatain kívül figyelembe vehesse többek között a valós idejű baleseti információkat, út- és sávlezárásokat vagy időjárási adatokat.

Az aktuális forgalmi információkról, valamint meghatározott útvonalakra vonatkozó várható eljutási időkről a központ változtatható jelzésképű táblák segítségével tájékoztatja az autóvezetőket, akik így a nekik leginkább megfelelő útvonalat választhatják. A rendszer délelőtti csúcsidőben végzett tesztjei szerint a fejlesztés hatására 7 km/h-val nőtt az M1–M7-es autópályák bevezető szakasza és az Erzsébet híd közötti területen mért átlagsebesség, ami az utazási idő tekintetében nagyjából 15 százalékos megtakarítást jelent. A közúti forgalom optimalizálásával nem csak a környezeti terhelés mérséklődött, de csökkent a másodlagos, ráfutásos balesetek kialakulásának valószínűsége is.

Szöveg: Heti Válasz