Fékezésből lendületet

Átfogó fejlesztéssel az energiahatékony metróért

2014. november 24.

A BKV az M2-es metróvonal rekonstrukciójával és az új szerelvények beszerzésével összesen 27,3 százalékkal csökkentette a járművek energiaigényét.

A régi orosz metrószerelvények lecserélésével nemcsak az utaskiszolgálás minősége emelkedett magasabb színvonalra, de a korszerű, új járművek forgalomba helyezése és a vonal rekonstrukciója révén lehetőség nyílt a metróforgalom energiaigényének csökkentésére is. A 2011-től folyamatosan megújított járműpark szerelvényei alkalmasak arra, hogy a fékezés során energiát termeljenek, és azt visszatáplálják a hálózatba. A rekuperációnak nevezett eljárás azonban csak akkor vezethető be egy metróvonalon,ha a villamoshálózat képes kiszolgálni a járművek különleges technikai szükségleteit. A generátoros és motoros üzemmódban haladó szerelvények,valamint a vontatási energiát transzformátorokkal és egyenirányítókkal biztosító közép- és kisfeszültségű hálózat egyetlen rendszert alkot, melynek minden eleme hozzájárul az energiahatékony működéshez.

Bár az energiafelhasználás csökkentésének fő feltétele, hogy a vonalon rekuperációra alkalmas szerelvények közlekedjenek, a visszatáplálási eljárás a teljes megtakarításnak mindössze 20 százalékát adja. Hasonló nagyságrendet képvisel maga a korszerű jármű, míg 15 százalék takarítható meg az automatikus vonatvezérlés, illetve a középfeszültségű, valamint egyéb járulékos veszteségek csökkentésével. A vontatási hálózati kép és a jól ütemezett menetrend kialakítása, illetve a transzformátorok veszteségének mérséklése is mind hozzájárul a rendszer hatékony üzemeltetéséhez.

A BKV az M2-es vonal 2009-ben megkezdett átfogó felújítása, valamint az M4-es vonal megépítése során a Siemensszel együttműködve olyan infrastruktúrát alakított ki, amely támogatja a fékezési energia hálózati visszatáplálását. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési pályázatot a Siemens magas szintű technológiai felkészültsége és jelentős hazai gyártókapacitása révén nyerte el – utóbbival jelentősen megkönnyítve az üzemeltetés során jelentkező utángyártási, javítási feladatok megoldását.

A fejlesztések során Siemens-technológiát alkalmaztak az automata vonatvezérlés mellett a középfeszültség, a segédüzemi berendezések, a távfelügyelet,a vontatási áramellátás és a vontatási blokkok kialakításához is. A beépített, magas műszaki színvonalú eszközök csökkentik a működés során keletkező veszteségeket, és lehetőséget biztosítanak az egyszerű és praktikus kezelésre, illetve hibaelhárításra.

Mivel a fékezési energia visszatáplálásának hatékonysága azon is múlik, hogy az épp fékező szerelvény át tudja-e adni egy ugyanabban az időben épp gyorsító másik vonatnak az energiáját, ezért az automata vonatvezérlő rendszerek szerepe elsődleges. Ez a technológia képes a teljes metróvonalon optimalizálni a vonatforgalmat, vagyis a különböző szerelvények mozgását összehangolva, az adott időszakban elérhető leggazdaságosabb közlekedési rendet valósítja meg. A BKV hatékonyságnövelő fejlesztéseinek eredménye az M2-es vonalon számszerű adatokkal is kimutatható, mivel itt rendelkezésre állnak a régi, orosz szerelvényekkel mért, felújítást megelőző energiafelhasználási adatok. A 2009-es és a 2014-es első félévi adatokat összevetve látható, hogy a teljes vonalra vonatkoztatva összesen 27,3 százalékkal csökkent a vontatási energiafogyasztás. A járulékos veszteségek mérséklését célzó további finomhangolásokkal azonban ez az egyébként is figyelemreméltó megtakarítás még tovább növelhető.

Szöveg: Heti Válasz