Megérlelt modernizáció

2014. november 24.

A Dreher Sörgyárak Zrt. a szűrőüzem automatizálásának technológiai fejlesztésével energiatakarékosabbá és hatékonyabbá tette az üzem működését.

A budapesti Dreher Sörgyárak Zrt. kulcsfontosságú egysége a szűrőüzem, melynek feladata, hogy kapcsolatot létesítsen a termelési és a fejtési folyamatok között. A sört ebben az üzemben szűrik meg a zavarosságot okozó anyagoktól, majd a stabilizálás és a végső paraméterek – alkohol, szén-dioxid – beállítása során előkészítik a csomagolásra. A Dreher szűrőüzemének régi vezérlési és megjelenítési technológiája az évek során elavulttá vált, ezzel akadályozva mind az emberi, mind az automatizált gépi munkafolyamatokat. A fejlesztési beruházás épp ezért elsősorban egy új, minden szempontból korszerűbb vezérléstechnika telepítésére koncentrált – a folyamatot nehezítette, hogy a modernizálás során végig biztosítani kellett a termelés folytonosságát. A teljes üzemet átfogóan kezelő új vezérlés beüzemelése során bármilyen hiba a gyár leállásához vezethetett volna.

„A fejlesztési projekt során a Dreher Siemens hardverek és szoftverek beépítése mellett döntött – ezt elsősorban a gyártó által képviselt magas technológiai színvonal és a további fejlesztések hosszú távú biztosítása indokolta” – mondja Pavel Kudriavcev, a Dreher Sörgyárak Zrt. gyárigazgatója. A Siemens magyarországi jelenléte miatt hatékony,folyamatos műszaki támogatást nyújthat a sörgyárnak, ráadásul a beruházás révén az üzemben homogén rendszer alakult ki, ezzel magasabb szintű kompatibilitást teremtve a különböző eszközök és szoftverek között.

A szűrőüzem és a fejtőgépsorok a korábbi, elavult rendszer működése idején nem voltak képesek digitális kapcsolatot létesíteni egymással, ezért az információcsere a munkatársak közt zajlott. „Az új vezérlőberendezés azonban már hatékony, gépi összeköttetést hoz létre a fejtő- és a szűrőüzem között, ezzel időt és felesleges kiadásokat takarítva meg” – magyarázza Kudriavcev.

A fejlesztés révén automatikussá vált a szűréshez használt segédanyag adagolása, és immár egyetlen kezelői felületen lehet szabályozni a szűrési folyamat minden paraméterét. Az új folyamatirányító berendezés vizuálisan áttekinthetővé tette az évek alatt összegyűlt technológiai változásokat és a gyártási rendszerbe beépített ellenőrző műszerek adatait. Az így keletkező naplófájlokból a későbbiekben bármikor nyomon követhető a termelési folyamat, lehetőséget adva a rendszer hatékonyságának folyamatos növelésére, finomhangolására, valamint a gyártás során előforduló események elemzésére.

Szöveg: Heti Válasz