Maximális biztonság

2015. november 15.

A Kelenföldet és Székesfehérvárt összekötő vasútvonal ma kétségkívül a legkorszerűbb technológiát vonultatja fel. A hatékony beruházás ebben az esetben túlmutat azon, hogy 120 km/h sebességgel közlekedhetnek rajta a vonatok: az utasok biztonságát, tájékozódását és kényelmét számos új technológia garantálja.

A MÁV Zrt. a magyarországi közforgalmú vasúti pályahálózat nagy részének üzemeltetőjeként mintegy 7300 kilométernyi vasútpálya és az ahhoz kapcsolódó infrastruktúra működtetéséről gondoskodik. A kiterjedt hálózat folyamatos fejlesztéseket igényel a vállalattól.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által végzett pálya- és állomás rekonstrukciók mellett a vasúttársaság több mint 700 kocsiban tette elérhetővé az ingyenes wifi szolgáltatást, illetve több száz szerelvényt újított fel.

A Werner von Siemens Hatékonysági Díj döntőjébe a „Kelenföld-Székesfehérvár szakasz biztosítóberendezései és távközlési munkái” projekttel jutott a NIF Zrt. és a MÁV Zrt. Az érintett vonalon belföldi és nemzetközi szempontból is jelentős forgalmat bonyolítanak, amely mindenképpen megkövetelte az olykor az 50-60-as években telepített berendezések felújítását, korszerűsítését. A beruházást megelőzően három állomáson a vasúti személyzet vonóvezetékkel állította a váltókat és rátekintéssel ellenőrizte, hogy a vonat előtt szabad-e az út.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. által beruházásában elvégzett felújítás óta ezeket a feladatokat már Siemens gyártmányú elektronikus biztosítóberendezésekkel és tengelyszámlálókkal oldják meg, amelynek segítségével egy központból irányítható a 60 km-es vasútvonal, beleértve az ott található 6 állomást illetve forgalmi kitérőt és 15 sorompót. A rendszer jelentősen növelte a forgalomirányítás hatékonyságát és a beavatkozás gyorsaságát is. A rendszer fő funkciója, hogy a baleseti kockázatot jelentő hibák előfordulását közel nullára csökkenti. Amennyiben ilyen probléma lépne fel a rendszer automatikusan megállítja a vonatokat.

A központosított utastájékoztató rendszer vizuális és hangos információkat biztosít 16 megállóhelyen illetve állomáson, amelyeket a biztosítóberendezés adatai alapján automatikusan frissít.

Az elavult eszközök cseréje mellett tűz- és betörésjelző rendszereket is telepítettek az egyes állomásokra, ezzel növelve szolgálat nélkül maradt épületek biztonságát.

A korszerű technológiák sorát bővíti a váltófűtés is, mely a téli hónapok során a beprogramozott hőmérséklet alatt, csapadék esetén bekapcsolódva képes a sínszál felmelegítésére és ezzel a váltók állítását akadályozó jegesedések megakadályozására. A rendszer az időjárás-előrejelzések alapján már a csapadékhullás előtt 2-3 órával bekapcsolva még hatékonyabban végzi a sínek melegítését.

A vonalszakasz felújításánál szempont volt, hogy megteremtsék a 120 km/óránál magasabb sebességű közlekedés feltételeit, illetve előkészítsék az egységes európai vonatbefolyásoló rendszer alkalmazását. A munkálatok alatt természetesen törekedtek rá, hogy az utasok komfortérzete a lehető legkisebb mértékben csökkenjen.

A projekt fontos része volt az alkalmazottak képzése: a vonallal kapcsolatban lévő, ott munkát végző állománynak rendszertechnikai ismereteket adtak át, illetve gyakorlati oktatást nyújtottak, amelyeket vizsgák zártak le.Az eredmények magukért beszélnek: a menetidő 26 perccel csökkent, 2014 és 2015 júniusa között pedig 27 százalékkal kevesebb biztosítóberendezési hiba jelentkezett, mint a három évvel korábbi egy éves időszakban. Az új diagnosztikai rendszerrel mindezeken túl a zavaresemények okának pontos behatárolása, valamint a visszakereshetősége is könnyebbé vált.

Magyar Államvasutak Zrt.

Jogelődje 1868-ban alakult. 1993-ban részvénytársasággá alakult, 2005 óta zártkörűen működő részvénytársaságként működik. A MÁV-csoporthoz tartozó 7 teljes körűen konszolidált társaság széles körű tevékenységet végez, amelyek közül kiemelkedik a magyar állammal kötött közszolgálati szerződések alapján nyújtott pályaműködtetés és személyszállítás. Mindemellett a vállalatcsoport különféle szolgáltatásokat nyújt árufuvarozó vasúti társaságoknak, hazai valamint külföldi vállalkozásoknak, vasúti társaságoknak egyaránt. A MÁV-csoport 2014. évi konszolidált árbevétele 141 milliárd forint volt A cégcsoport mintegy 38 ezer embert foglalkoztat.

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (korábban Nemzeti Autópálya Rt.) 2007. február óta látja el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából feladatait gyorsforgalmi utak, közutak és vasútfejlesztés területén. Az ország egyik legnagyobb állami beruházó cégeként a NIF Zrt. a 2007-2013-as uniós költségvetési ciklusban 2015 év végig összesen 340 km autópályát, 1100 km közutat és 540 km vasútvonalat épít vagy újít fel. A NIF Zrt. 353 főt foglalkoztat.