Kell egy csapat

2015. november 15.

A Siemens, az ÖBB Technische Services GmbH és a MÁV részvételével a Rail Cargo Hungaria Zrt. egy olyan hatékony karbantartási rendszert hozott létre, ami a cég által üzemeltetett vontatójárműveinek az üzemkészségét tartósan 96 százalék fölött tudja tartani.

Ma már tanulmányok igazolják, hogy a légtérben található szén-dioxid 65-80 százalékát az autók és a kamionok kipufogói juttatják a levegőbe. A környezetterhelés csökkentése érdekében is fontosak ezért azok a fejlesztések, amelyek erősítik a vasúti árufuvarozás helyzetét. Itthon az ágazat piacvezetője, a Rail Cargo Hungaria Zrt. (RCH), vonataival évente 33 millió tonna árut szállít. A szolgáltatásuk nem csak környezetbarát és magas minőségű: az ügyfelek elvárásaihoz is rugalmasan igazodnak.

A Rail Cargo Hungaria Zrt. saját vontatási képességét 2009-ben alakította ki, 11 darab Eurosprinter típusú mozdonnyal, majd a későbbiek folyamán flottáját fokozatosan 25 darabra növelte. A MÁV Zrt.-nek emellett további 10 darab, hasonló mozdonya volt már Magyarországon, ekkor a darabszám pedig egy olyan konstrukció kialakítását tette lehetővé, melynek köszönhetően hatékonyan és versenyképesen lehet a mozdonyok karbantartását elvégezni.

A vállalat korábbi tapasztalatokra alapozta és dolgozta ki a bevezetett gyakorlatot. A MÁV Zrt-nél a mozdonyok karbantartását a garanciális időszak lejárta után külső partnerek – a Siemens és az ÖBB Technische Services GmbH –bevonásával oldották meg, a Rail Cargo Hungaria szintén ezen szereplőkre támaszkodva, velük együttműködve  alakította ki a karbantartási folyamatait. 

Olyan együttműködési rendszert alakítottak ki, melybe minden érintett a tudása és erősségei legjavát adhatja bele. A szinergiák maximális kihasználásának köszönhető, hogy mind a MÁV, mind a Rail Cargo Hungaria Zrt. járművei tartósan 96 százalék fölötti üzemkészséggel dolgozhatnak. A rugalmas rendszer ahhoz is hozzájárul, hogy a mozdonyok tisztán tehervonati felhasználásban is évi több mint 180 ezer km-t fussanak, ami európai mércében is kiemelkedő értéknek számít. A Rail Cargo Hungaria Zrt járműveinek karbantartásával kapcsolatban szerzett kedvező tapasztalatok miatt az NKH (Nemzeti Közlekedési Hatóság) duplájára emelte a MÁV Zrt érintett járműveinek két karbantartása között megtehető futásteljesítmény értékét. Mindez az államvasútnál is mozdonykapacitás-bővülést eredményezett.

Mivel az együttműködés elindulása óta jelentősen megnőtt a raktárkészlet, a kis flottákra jellemző alkatrészhiánnyal sem kell küszködniük. A karbantartási rendszerbe már a Rail Cargo Group másik vállalatának, a Rail Cargo Carrier Kft-nek a mozdonyait is elkezdték integrálni. A szervizelési munkálatokban a MÁV Zrt. békéscsabai műhelye is szerepet fog vállalni, itt meg is kezdődtek már a szükséges képzések.

Háttér - A Rail Cargo Hungaria Zrt. a Rail Cargo Group tagjaként Európa második legnagyobb vasúti árufuvarozó társaságának része. A vállalat 2006-ban kezdte az önálló működését, akkor még MÁV Cargo Árufuvarozási Zrt. név alatt. 2008-ban vásárolta meg a Rail Cargo Austria AG. Mostani nevét 2010-ben nyerte el. A tavaly 72 milliárd forintos forgalmat bonyolító társaság országos lefedettséggel rendelkezik. Ügyfeleik részére közel 10 ezer darabból álló vagonparkot biztosítanak. Évente 150 ezer vonatot és csaknem 33 millió tonna árut közlekedtetnek. Ebből 10 millió tonnának a fuvarozását a 25 mozdonyból álló saját flottájukkal teljesítik.