Képzés és fejlesztés

Vállalati kultúránk fontos eleme, hogy kollégáink szakmai karrierjük során folyamatosan fejlődjenek. Ezért nem csak változatos projekteken és feladatokon keresztül, de különböző képzésekkel is lehetőséget biztosítunk az önmegvalósításra.

Képzési portfóliónkban kollégáinknak – vezetői jóváhagyás után – lehetősége van nyelvi, műszaki és gazdasági képzéseket is választani, ezáltal is hozzájárulunk fejlődésükhöz illetve közös sikereink eléréséhez.


A duális képzés olyan szakképzési forma, ahol a tanulók szakmai, elméleti ismereteiket iskolákban sajátítják el, gyakorlati oktatásuk pedig a gazdálkodó szervezeteknél zajlik, így versenyképes szaktudást szerezhetnek, mire a képzés végén kilépnek a munkaerőpiacra.

Nem csupán nyári szakmai gyakorlatot foglal magában a képzés, az éves tantervet ugyanis az iskolákkal és a fogadó vállalatokkal együttműködve alakítjuk ki. Ez azt jelenti, hogy év közben meghatározott napokat, heteket iskolában töltenek a diákok elméleti képzéssel, bizonyos napokon, heteken pedig a vállalatnál tanulják meg a gyakorlatban is használni tudásukat.

A 2012 óta Magyarországon is működik az Siemens Professional Education duális rendszerű szakképzése. A képzés során nemcsak a legmodernebb technológiai ismereteket, nyelvtudást, de nemzetközileg is versenyképes szaktudást szerezhetnek a diákok.

Középfokú duális képzésben a 2017/2018-as tanévtől az alábbi szakokon tanulhatnak a diákok:

Mechatronikai technikus, CNC gépkezelő, Gépi forgácsoló,  Ipari gépész, Hegesztő


Partneriskoláink:

  • Madách Imre Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium

  • Szily Kálmán Kéttannyelvű Műszaki Középiskola, Szakiskola és Kollégium

  • Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola


Miért érdemes a Siemens középfokú duális képzését választani?

  • A képzés befejeztével a legjobbak gyorsan és könnyen elhelyezkedhetnek akár a Siemensnél, akár a vállalat partnereinél is.

  • A Siemens ingyenes nyelvtanulási lehetőséget, valamint lehetőség szerint, a legtehetségesebb diákoknak külföldi szakmai gyakorlatot is biztosít.

  • A Siemens Képzési Központban a legmodernebb gép- és eszközparkot ismerik meg a fiatalok, segítségével sajátítják el a szakmához szükséges gyakorlati tudást, illetve a hazai gyakorlat a vállalat gyáregységeiben zajlik.

  • Tanulóink államilag támogatott hiányszakmákat tanulnak, a képzés során a vállalattól és az államtól is kapnak ösztöndíjat és étkezési hozzájárulást.

  • Az igényekhez és a lehetőségekhez mérten a partneriskolák kollégiumi elhelyezést is biztosítanak.

  • A diákok a képzés ideje alatt megismerkedhetnek egy világszinten elismert multinacionális vállalat munka- és szervezeti kultúrájával.

  • Lehetőséget biztosítunk minden tanuló számára szakmai kiállítások látogatására, a legjobbak pedig különböző szakmai versenyeken is megmérettetik magukat