Felsőfokú képzés – duális mesterképzés (BME)

Close share layer

Share this page on...

Duális Mesterképzés a BME Villamosmérnöki Karával közösen

A Siemens Zrt. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karával (BME-VIK) közösen duális rendszerű villamosmérnöki és a mérnökinformatikusi képzést indított 2017. februárjától. A képzésbe 2019 februárjától három területen lehet bekapcsolódni:

1. Intelligens erőművi folyamatirányítás, amely a villamosenergia-termelési folyamatokra és az intelligens villamos energetikai megoldásokra, tehát az energiatermelésre és annak folyamataira helyezi a hangsúlyt, mind a tantárgyi tematikában, mind a laborgyakorlatok során.

2. Alkalmazott elektronika, amelyben akkumulátorfelügyeleti rendszer, illetve az elektromos hajtásrendszer egyéb elemeinek tervezésébe, ezen kívül HIL szimulátorok tervezésébe lehet bekapcsolódni.

3. Elosztótranszformátorok tervezése, amelyben a hallgatók megismerkedhetnek a transzformátortervezéssel, termékfejlesztéssel, prototípusgyártással, nemzetközi szabványokkal és a transzformátorok tesztelésével.
A képzés célja, hogy a Siemens szakmai hátterével az egyetem keretein túlmutató lehetőségek nyíljanak meg a hallgatók előtt.

Az együttműködés keretében kialakított képzésben az MSc képzésre felvett villamosmérnök hallgatók vehetnek részt.