Fókuszban

Az elmúlt évek hatékonysági fejlesztéseit díjazta a Siemens

Az Opel Szentgotthárd Kft., a BKK Közút Zrt. és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház kapták idén a Werner von Siemens Hatékonysági Díjat Tovább...Képzési központot avatott a Siemens

2014. október 21-én Orbán Viktor miniszterelnök és Klaus Helmrich, a Siemens AG igazgatótanácsi tagja hivatalosan megnyitotta a Siemens Képzési Központ kapuit. Tovább...
Stabil üzleti évet zárt a magyarországi Siemens-csoport

Stabil üzleti évet zárt a magyarországi Siemens-csoport. A vállalat jelentős megbízásokat teljesített mindegyik szektorában, stratégiai megállapodást kötött a kormányzattal, és a mélyebb hazai gazdasági integráció mellett tovább növelte szerepét az oktatási rendszerben. A cégcsoport pénzügyi eredményeiről sajtótájékoztatón számolt be Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Tovább...Világszínvonalú Molekuláris Képalkotó Centrum Kaposváron

MR technológiára épülő molekuláris kutató központot adtak át március 26-án a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrumában. A központban Siemens berendezések segítik a kutatók munkáját. Tovább...
Környezetbarát megoldás - E-busz teszt Budapesten

A Siemens hajtástechnológiáját felvonultató Rampini midibusz az első sorozatgyártásban készülő, teljes mértékben elektromos hajtású busz Európában.

Tovább...Etikus működésért vehetett át díjat a Siemens Zrt.

Átadták a Telenor Etikus Vállalat Díjat, melyet idén, a nagyvállalati kategóriában a Siemens Zrt. nyert el. Az elismerést a vállalat a konkrét és már elindított korrupcióellenes, illetve a vállalati átláthatóságot is elősegítő Feddhetetlenségi Képzés projektjéért vehette át. A díjat a Telenor a Transparency International korrupcióellenes szervezettel közösen, második alkalommal ítélte oda.

Tovább...
A Siemens vezérigazgatóját választotta elnökké a DUIHK

Dale A. Martint választotta elnökévé május 16-án a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara. A Siemens vezérigazgatója Sefer Stevant, a ThyssenKrupp AG magyarországi képviselőjét váltja a poszton, aki 2011 és 2013 között irányította az kamarát.

Tovább...Együttműködés a magyar kormánnyal

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a kormány és a Siemens Zrt. a cég Csepelen található transzformátorgyárában. A kormányt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a Siemens Zrt.-t Dale A. Martin elnök-vezérigazgató képviselte.

Tovább...
Élen a mérnökképzés támogatásában

Tovább szélesítette partneri körét a Siemens Zrt. a magyar felsőoktatásban: ezúttal a gödöllői Szent István Egyetemmel kötött együttműködési megállapodást vállalatunk. A partnerség első kézzelfogható eredménye az a listaáron 300 millió forint értékű szoftvercsomag, amelyet a Siemens ajánlott fel az egyetemi képzés fejlesztéséhez.

Tovább...Stabil üzleti évet zárt a magyarországi Siemens-csoport

A kedvezőtlen gazdasági körülmények ellenére stabil üzleti évet zárt és bővítette dolgozói létszámát a magyarországi Siemens-csoport. A cégcsoport hazai eredményeiről sajtótájékoztatón számolt be Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Tovább...
Közösen a fenntartható fejlődésért

Vállalatunk hosszú évek óta folyamatosan bizonyítja elkötelezettségét a fenntartható fejlődés iránt. Ennek jegyében állt november 27-én a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) kezdeményezése mellé - melynek célja, hogy előmozdítsa a hazai vállalatok körében a fenntartható fejlődés három alappillérének gyakorlatba való átültetését.

Tovább...Pirosban egy jó ügyért

Pirosba öltöztek február 15-én a Siemens munkatársai – a speciális színválasztás hátterében egy jó ügy támogatása áll. A Szemem Fénye Alapítvány ebben az évben is megszervezte az „Öltözz pirosba! – és mutasd ki szereteted” nevű országos akcióját, amelyhez most a Siemens is csatlakozott, kifejezve ezzel a beteg gyermekek ellátását végző szervezet munkája iránti elismerést, szolidaritást. A pirosba öltözött kollégák pénzadománnyal is hozzájárultak az akcióhoz.

Tovább...
Három kategóriában is dobogós lett az ODOO-ház

Az előkelő hatodik helyet szerezte meg a Budapesti Műszaki Egyetem fiataljaiból álló csapat a 18 nemzetközi résztvevővel megrendezett madridi Solar Decathlon Europe versenyen. Az ODOO-csapat a régióból elsőként vehetett részt az energiahatékonyságot és zöldtechnológiát népszerűsítő megmérettetésen, és három kategóriában is díjat nyert.

Tovább...Zöld fénybe borul a Rio de Janeiro-i Megváltó Krisztus Szobor

Az ENSZ Rio+20 Fenntartható Fejlődés Konferenciájának idején zöld fényben úszik a Megváltó Krisztus szobor, a fenntarthatóság jelentőségére figyelmeztetve. A világ hét új csodája egyikeként számon tartott Rio de Janeiro-i szobrot az Osram 300, nagy energiahatékonyságú LED projektora világítja meg a korábbinál 75%-kal kevesebb energia felhasználásával.

Tovább...
165 éve alapították a Siemens elődjét

1847 decemberében Werner von Siemens a következőt írta bátyjának, Williamnak: „eldöntöttem, hogy távíróval csinálok karriert”.  A karrierépítés alapötlete az volt, hogy a betűmutatós távírót szivardobozokból, ónlemezből, vasdarabokból és szigetelt rézdrótból építi meg.

Tovább...Újabb zöld beruházás a Siemens telephelyén

Megújuló energiaforrással és Osram LED-es homlokzatvilágítással tovább nőtt az energiahatékonyság a Siemens központi telephelyén, ahol már a 90-es évek eleje óta számos zöld megoldást alkalmaznak. A speciális, 48 egyedileg programozható lámpatest dinamikus látvánnyal izgalmassá teszi az épület homlokzatát.

Tovább...