Tools

Siemens HungarySiemens Hungary

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens Press Award 2017

12 közép- és délkelet-európai ország legjobb újságírói munkáit keresi a Siemens

A Siemens Press Award 2017 témája a digitalizáció és az Ipar 4.0.  Az újságírói pályázatra a közép- és délkelet-európai országokból, valamint Izraelből lehet jelentkezni. A 3 nemzetközi nyertes egyenként 1000 eurós fődíjban részesül.
A nevezési határidőt meghosszabbítottuk: 2017. augusztus 28.


Az elmúlt év sikerét követően a Siemens idén is meghirdeti regionális újságírói pályázatát. A pályázat alapelve a modern társadalom fontos témáiról tudósító újságírók elismerése és a média munkatársai közötti tapasztalatcsere támogatása a teljes közép-kelet-európai régióban.

A Siemens Press Awardra összesen tizenkét országból, köztük Magyarországról pályázhatnak a média munkatársai. Bárki nevezhet, aki a digitalizáció, vagy a napjainkban is zajló negyedik ipari forradalom témájában, akár hazai, akár nemzetközi vonatkozásában publikált a sajtóban.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a nevezési határidőt meghosszabbítottuk: 2017. augusztus 28-ig.
A publikációkat 2017. augusztus 28-ig van lehetősége benyújtania az újságíróknak. A Siemens Press Award 2017-en azonos feltételekkel vehetnek részt a 2016. október 1. és 2017. augusztus 28. közötti időszakban közzétett nyomtatott és online médiában megjelent szövegek, a hírügynökségek tudósítóinak beszámolói, illetve az elektronikus médiában, tévében és rádióban sugárzott anyagok.


Digitalizáció és Ipar 4.0

„Az ipari vállalatok egyre gyakrabban szembesülnek az emberek, dolgok és gépek hálózatosodásával. A digitalizáció és az ehhez szorosan kapcsolódó Ipar 4.0 a jövőben olyan új gyártási körülményeket hoz létre, amelyekben a valós és virtuális tér összemosódik. A gépek, eszközök és érzékelők globálisan kommunikálnak és információt cserélnek egymással. Ez a vállalatok számára nemcsak jelentős hatékonyságnövekedést tesz lehetővé, hanem gyorsabb, költséghatékonyabb és rugalmasabb reagálást a változó piaci körülményekre. A virtuális tér emellett egy másik fontos szerepet is nyer: olyan fejlesztési helyszín, amelyben a termékek a lehető legalaposabban megvizsgálhatók még azelőtt, hogy valóban létrehoznák azokat. Az úgynevezett „digitális iker” technológia segítségével a piacra jutási idő akár meg is felezhető. A digitalizáció egyik úttörőjeként a Siemens számára ezért fontos, hogy előtérbe állítsa és díjazza azon a médiamegjelenéseket, amelyek gondos háttérmunkát követően, igényes megfogalmazásban, a társadalmi érdekeket szem előtt tartva  mutatják be ezt a fontos témát.” – mondta Katharina Swoboda, a Siemens Ausztriáért és a Közép- és Kelet-európai régióért felelős kommunikációs vezetője.