Tools

Siemens HungarySiemens Hungary

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Sajtóközlemények - 2012

2012. november 14.

Stabil üzleti évet zárt a magyarországi Siemens-csoport

A kedvezőtlen gazdasági körülmények ellenére stabil üzleti évet zárt és bővítette dolgozói létszámát a magyarországi Siemens-csoport. A cégcsoport hazai eredményeiről sajtótájékoztatón számolt be Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója.

2012. október 12.

165 éve alapították meg a Siemens & Halske Távíróépítő Vállalatot, a Siemens elődjét

1847 decemberében Werner von Siemens a következőt írta bátyjának, Williamnak: „eldöntötten, hogy távíróval csinálok karriert”. A karrierépítés alapötlete az volt, hogy a betűmutatós távírót szivardobozokból, ónlemezből, vasdarabokból és szigetelt rézdrótból építi meg.

2012. október 4.

Újabb zöld beruházás a Siemens telephelyén

Megújuló energiaforrással és Osram LED-es homlokzatvilágítással tovább nőtt az energiahatékonyság a Siemens központi telephelyén, ahol már a 90-es évek eleje óta számos zöld megoldást alkalmaznak. A speciális, 48 egyedileg programozható lámpatest dinamikus látvánnyal izgalmassá teszi az épület homlokzatát.

2012. október 2.

Három kategóriában is dobogós lett az ODOO-ház

Az előkelő hatodik helyet szerezte meg a Budapesti Műszaki Egyetem fiataljaiból álló csapat a 18 nemzetközi résztvevővel megrendezett madridi Solar Decathlon Europe versenyen, ahol a saját tervezésű szolárházukkal, az ODOO-házzal képviselték Magyarországot. Az ODOO-csapat a régióból elsőként vehetett részt az energiahatékonyságot és zöldtechnológiát népszerűsítő megmérettetésen, és három kategóriában is díjat nyert.

2012. szeptember 27.

A Siemens korunk és a jövő kihívásaira fókuszál

A városfejlesztés, az egészségügy és az ipari fejlesztés kihívásaira adott válaszait ismertette a Siemens a Miskolcon rendezett Városi Napon. Szakmai szimpóziumok és állásbörze fogadta a Miskolci Egyetemen a program résztvevőit, ahol egyúttal ünnepélyes keretek között átadták a Siemens PLM szoftvercsaládjához tartozó termékfelajánlást az egyetem képviselőinek.

2012. szeptember 25.

Újabb ikonikus épület Londonban

Formájáról kapta nevét a brit fővárosban a múlt héten átadott, építészeti és fenntarthatósági szempontból is egyedülálló épület, a Kristály. A világ egyik „legzöldebb” építménye a napenergia mellett az esővizet is hasznosítja, 50%-kal kevesebb áramot fogyaszt és 65%-kal kevesebb szén-dioxidod bocsát ki, mint egy hasonló irodaház. A Siemens Fenntartható Városi Fejlődés központjaként funkcionáló Kristály konferenciáknak, a városi fenntarthatóság témáját feldolgozó legnagyobb kiállításnak, valamint technológiai és innovációs központnak ad otthont.

2012. szeptember 20.

Versenyben a magyar egyetemisták szolár háza

Szeptember 29-ig a közönség is kiválaszthatja a kedvencét a Solar Decathlon Europe versenyen induló, kizárólag napenergiát hasznosító házak közül. A magyar egyetemi csapat alkotása, az ODOO ház jelenleg a harmadik helyen áll az internetes szavazáson. A héten a szakmai zsűrik értékelése is elkezdődött, így izgalmas napok elé néz a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem diákjaiból álló csapat.

2012. szeptember 18.

A Siemens az InnoTrans-on

A Siemens idén is széles portfoliót mutat be a világ legjelentősebb közlekedéstechnikai szakkiállításán, a 2012. szeptember 18-21. között megrendezett berlini InnoTrans szakmai kiállításon.

2012. szeptember 13.

Duális szakképzés: versenyelőnyre tehetnek szert a Siemens képzésében résztvevők

Magyarországon az idei tanévvel bevezetett duális szakképzésben a tanulók az elméleti ismereteket a szakképzésért felelős oktatási intézményben, a gyakorlati tudást viszont már a valódi gyártási körülményeket szimuláló céges tanműhelyben sajátíthatják el.

2012. augusztus 23.

Úton Madrid felé az ODOO ház

Ez az első alkalom, hogy Magyarország képviselteti magát a rangos megmérettetésen, amelyen tízkategóriában, többek között az energiahatékonyság és a fenntarthatóság szempontjából értékelik majd apályaműveket. 60 diák közel két évig dolgozott a házon, amely számos innovatív megoldásnakköszönhetően két-háromszor annyi energiát képes termelni, mint amennyit fogyaszt. Az ODOO házataugusztus 9-én mutatta be a projektcsapat és a fő támogató Siemens Zrt. a sajtó képviselőinek és azegyüttműködő partnereknek.

2012. augusztus 8.

Nemzetközi versenyen indul a magyar egyetemi csapat szolárháza

19 egyetemi csapattal veszik fel a versenyt szeptember elején a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi egyetem hallgatói, akik az elmúlt két évben megterveztek és megépítettek egy tisztán napenergia hasznosításával üzemeltethető kétszemélyes családi házat.

2012. június 15.

Siemens elismerés műegyetemi hallgatóknak

Négy hallgatói projekt támogatásáról döntött a BME Pro Progressio Alapítványának pályázatát elbíráló szakmai bizottság, összesen 1.500.000 Ft értékben. A pályázatok elbírálásánál azt tartották szem előtt, hogy az innovatív hallgatói kezdeményezések minél nagyobb időtávon, minél több diák szakmai fejlődéshez járuljanak hozzá.