Tools

Siemens HungarySiemens Hungary

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Sajtóközlemények - 2013

2013. december 11.

Útjára indulhat Magyarországon a Siemens új generációs villanymozdonya

A Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélyezte a Siemens Vectron villanymoz-donyainak közlekedését Magyarországon. A mozdonycsalád szerelvényei 6400 kW teljesítményükkel akár 200 km/órás csúcssebességre képesek.

2013. november 20.

Stabil üzleti évet zárt a magyarországi Siemens-csoport

Tovább növelte dolgozóinak létszámát a vállalatcsoportStabil üzleti évet zárt a magyarországi Siemens-csoport. A vállalat jelentős megbízásokat teljesített mindegyik szektorában, stratégiai megállapodást kötött a kormányzattal, és a mélyebb hazai gazdasági integráció mellett tovább növelte szerepét az oktatási rend-szerben. A cégcsoport pénzügyi eredményeiről sajtótájékoztatón számolt beDale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója.

2013. november 8.

Eseménydús üzleti évet zárt a Siemens

Teljesítette a Siemens AG a 2013. szeptember 30-val végződő pénzügyi évre vo-natkozó – előzőleg korrigált – célszámait, ami elsősorban a vállalat jó negyedik ne-gyedéves teljesítményének köszönhető. Éves szinten a megrendelések száma 10%-kal 82,4 milliárd euróra nőtt, míg a bevételek a nehéz piaci környezet hatására kismértékben, 1%-kal 75,9 milliárd euróra csökkentek. A szektorok együttes nyere-sége az előző évi 7,3 milliárd euróval szemben csak 5,8 milliárd eurót tett ki, ugyan-akkor itt figyelembe kell venni, hogy az előző pénzügyi évben indított, a vállalati ha-tékonyságnövelést célzó Siemens 2014 program idei éves költsége 1,3 milliárd euró volt. A társaság korábbi bejelentése alapján a folytatódó tevékenységeknél alkalma-zottak száma éves szinten változatlanul 362 ezer fő.

2013. október 17.

A világ széndioxid kibocsátása az Európai Unió összkibocsátásával csökkenhet 2030-ra

A jelenlegi feltételekkel több mint másfélszeresére nőhet 2030-ra a globális energiaigény - derül ki egy nemzetközi esettanulmányból, melyet a Siemens és Horst Wiedelmann, a Müncheni Műszaki Egyetem professzora végeztek. Az energiaigénnyel együtt a széndi-oxid kibocsátás is jelentősen emelkedik, a kutatásból azonban kiderül, hogy a CO2 kibo-csátás mértéke nem csak szinten tartható, de csökkenthető is.

2013. október 9.

Elismerésben részesülnek az innovatív műegyetemi hallgatók

Közel 12 millió Ft értékben részesített ösztöndíjban 31 műegyetemi hallgatót a BME Pro Progressio alapítványa, mely a Siemens Magyarországgal és további támogatókkal közö-sen írt ki kutatási ösztöndíjakat, diplomaterv és szakdolgozat pályázatokat. Az ösztöndí-jakat ünnepélyes keretek közt Pakucs János, a kuratórium elnöke, Péceli Gábor rektor és Ludvig László, a Siemens Infrastruktúra és Városok szektorának igazgatója adták át.

2013. szeptember 25.

Egyetemisták fejlesztéseit támogatja a Siemens

Másfél millió forinttal támogatja a műegyetemi diákok kezdeményezéseit a Siemens. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Pro Progressio Alapítványá-nak pályázatán elnyert támogatást a hallgatók többek között egy könnyűszerkezetes vasúti jármű építésére és a LEGO irányítástechnikai laborjához kapcsolódó fejlesztésre használják fel. A vállalat és a BME tavasszal hosszabbította meg együttműködését, melynek egyik eleme a mostani pályázat is.

2013. szeptember 25.

Egyetemisták fejlesztéseit támogatja a Siemens

Másfél millió forinttal támogatja a műegyetemi diákok kezdeményezéseit a Siemens. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Pro Progressio Alapítványá-nak pályázatán elnyert támogatást a hallgatók többek között egy könnyűszerkezetes vasúti jármű építésére és a LEGO irányítástechnikai laborjához kapcsolódó fejlesztésre használják fel. A vállalat és a BME tavasszal hosszabbította meg együttműködését, melynek egyik eleme a mostani pályázat is.

2013. szeptember 19.

A városra figyel a világ

TEDxCity2.0 BudapestenMűvészek, építészek, tervezők, közlekedési, egészségügyi, környezetvédelmi szakértők mutatnak be a nagyvárosokat élhetővé tévő innovatív és környezetbarát megoldásokat a TED nemzetközi City2.0 programjához kapcsolódva szeptember 20-án, világszerte száz-nál több városban, köztük Budapesten is a TEDxBudapestCity2.0 rendezvény keretében.

2013. szeptember 17.

Ismét élen a Siemens a legrangosabb fenntarthatósági versenyben

Tavalyi sikerét megismételve a Siemens ismét a Dow Jones Fenntarthatósági Index élén végzett az Ipari termékek és szolgáltatások kategóriában. A vállalat az előző évinél is magasabb pontszámmal nyerte saját kategóriáját, a diverzifikált iparvállalatok közül olyan versenytársakat előzött meg, mint a General Electric, a Philips és a 3M.

2013. szeptember 11.

Innovatív megoldások a jövő városáért

TEDxCity2.0 BudapestenVilágszerte több helyszínen keresnek innovatív válaszokat a nagyvárosok, illetve a városi élet kihívásaira a TEDxCity2.0 kezdeményezés keretében. Budapesten szeptember 20-án a Design Terminálban élőben kapcsoljuk a New Yorki eseményt, valamint hazai előadók is értelmezik az urbanizációval kapcsolatos jelenségeket. A fellépők között akad forma-tervező, aktivista, kommunikációs igazgató, publicista és fiatal vállalkozó is.

2013. szeptember 5.

Elektromos busz érkezik Budapestre

Szeptember 6-tól Budapesten tesztelhető az első sorozatgyártásban készülő, teljes mér-tékben elektromos hajtású midibusz, amely a Siemens jóvoltából érkezik Magyarország-ra.

2013. július 9.

Félmillió háztartást lát el a világ legnagyobb offshore szélparkja

175 Siemens szélturbinából áll a világ jelenlegi legnagyobb offshore szélparkja, melyet július negyedikén adtak át a nagy-britanniai partoknál. A kevesebb, mint egy év alatt elkészült, 630 megawatt összteljesítményű „London Array” szélerőmű-park félmillió angol háztartás áramigényét képes biztosítani. A környezetbarát technológia évente 900.000 tonnával képes csökkenteni a világ széndioxid-kibocsátását.

2013. június 25.

Hét meccset játszanak jövőre a Platina LEED minősítésű arénában

A jelenleg is zajló Konföderációs Kupa és a jövő évi labdarúgó-világbajnokság sikeres lebonyolítását szolgálják azok a világszínvonalú infrastrukturális fejlesztések, amelyeket a Siemens szállít Brazíliának. Az 1,3 milliárd euró értékű megbízás keretében elkészült a világ legzöldebb stadionja, hosszútávon pedig a Siemens fejlesztései a dél-amerikai ország energiahálózatának korszerűsítéséhez is hozzájárulnak.

2013. június 20.

Siemens villanymozdonyok érkeznek Magyarországra

Várhatóan 2014 után közlekedhetnek Magyarországon is a Siemens újgenerációs villanymozdonyai, a Vectronok. Az első mozdony jelenleg hazai tesztelésen vesz részt. A Magyar Vasúttörténeti Parkban június 22-én egész nap megtekinthető a mozdony a nagyközönség számára is a Magánvasutak Találkozója és a Múzeumok Éjszakája programsorozat keretében.

2013. június 16.

A jövőt építi a Siemens Afrikában

Hétszáz gyermek tanulhat majd abban a dél-afrikai Mvezóban 2014 januárjá-ban megnyíló középiskolában, amelynek felépítéséhez a Siemens biztosítja a teljes anyagi és szakértői hátteret. A „Nelson Mandela School of Science and Technology” program keretében épülő intézményben mezőgazdasági, techno-lógiai és mérnöki területeken tanulhatnak majd a fiatalok, akik az oktatásban elsajátítottakat kamatoztatva hozzájárulhatnak a környék gazdasági fellendíté-séhez is.

2013. május 7.

Rugalmas infrastrukturális megoldások segíthetik a vészhelyzetek kezelését

2012-ben világszerte az időjárás okozta természeti katasztrófák által okozott károk összértéke megközelítette a 160 milliárd dollárt. A vészhelyzet esetén is stabilan működő infrastrukturális rendszerek azonban segíthetnek a katasztrófák idején elhárítani a veszélyt, minimalizálni a károkat, és nem utolsó sorban csökkenteni a helyreállítás idejét és költségeit – derül ki a Siemens által támogatott, a közelmúltban közzétett tanulmányból.

2013. április 25.

Élen a mérnökképzés támogatásában

Tovább szélesítette partneri körét a Siemens Zrt. a magyar felsőoktatásban: ezúttal a gödöllői Szent István Egyetemmel kötött együttműködési megállapodást a mérnökképzés támogatásában élen járó vállalat. A partnerség első kézzelfogható eredménye az a listaáron 300 millió forint értékű szoftvercsomag, amelyet a Siemens ajánlott fel az egyetemi képzés fejlesztéséhez.

2013. március 22.

Közös K+F projekt, szoftverlicensz-adomány és laborfelújítás

Stratégiai megállapodást írt alá a Siemens Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem – a cég és az egyetem között már másfél évtizedre visszatekintő, szoros kapcsolat áll fenn. A Dale A. Martin vezérigazgató és Péceli Gábor rektor által szignált megállapodás többek között egy listaáron háromszázmillió forint értékű PLM szoftvercsomag adományozására, laborfejlesztésre, hallgatói ösztöndíjak felajánlására és egy közös K+F projekt indítására terjed ki.

2013. február 14.

Elektromos busz a schladmingi alpesi sívilágbajnokságon

70 ország 650 sportolójára figyel a világ két héten keresztül Schladmingban, amely több mint harminc év elteltével ad otthont újra a FIS Sí-világbajnokságnak. A sísport legjelentősebb megmérettetésén 223 kilométernyi, teljesen megújult infrastruktúrával rendelkező sípálya és 113 sílift áll a 11 versenyszámban rajthoz álló sportolók rendelkezésére, és 1000 önkéntes segíti a versenyek zavartalan lebonyolítását.

2013. január 22.

Új szakmával bővül a Siemens hazai szakiskolai képzési portfoliója

Keresett szakmát tanulhatnak és idegen nyelv oktatással kiegészített, biztos álláslehetőséget nyújtó, gyakorlatorientált képzésben vehetnek részt azok a fiatalok, akik felvételt nyernek a Siemens támogatásával ősszel induló hároméves ipari gépész szakiskolai képzésre. A német vállalatnak nem ez az egyetlen duális rendszerű képzése: a gödöllői Madách Imre Szakiskolában hegesztő szakon tanulhatnak diákok.