Tools

Siemens HungarySiemens Hungary

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Ismét élen a Siemens a legrangosabb fenntarthatósági versenyben

2013. szeptember 17.

Tavalyi sikerét megismételve a Siemens ismét a Dow Jones Fenntarthatósági Index élén végzett az Ipari termékek és szolgáltatások kategóriában. A vállalat az előző évinél is magasabb pontszámmal nyerte saját kategóriáját, a diverzifikált iparvállalatok közül olyan versenytársakat előzött meg, mint a General Electric, a Philips és a 3M.

A fenntarthatóság szempontjából a Siemens évek óta a világ élvonalába tartozik, többek között termékeinek és szolgáltatásainak 42%-át kitevő „zöld” portfóliójának köszönhetően. A vállalat környezetbarát megoldásainak értékesítéséből származó bevétele a 2008 óta eltelt időszakban 19 milliárdról 33 milliárd euróra nőtt, jövedelmének ma már több mint kétötöde ezekből szárma-zik. Innovatív portfóliója az egészségügy, az ipar, az infrastruktúra és a közlekedés terén is élen jár hatékonyság tekintetében.

Beszédes adat, hogy a Siemens környezetbarát termékei és szolgáltatásai révén az előző esz-tendőben mintegy 332 millió tonnával csökkentette partnerei szén-dioxid kibocsátását. Ennek is köszönhető, hogy a vállalat szintén nagyon jó minősítést kapott az intézményi befektetőket tö-mörítő független Carbon Disclosure Projecttől (CDP), amely a klímaváltozást befolyásoló adato-kat gyűjti be a világ legnagyobb társaságaitól.

„A fenntarthatóság Oscar-díjának is nevezett kiíráson elért kimagasló eredményünk, több éve tartó jó szereplésünk valódi versenyelőnyt jelent számunka – úgy a befektetők, mint ügyfeleink és alkalmazottaink körében” - mondta a díj kapcsán Barbara Kux, a Siemens igazgatóságának tagja, a cég fenntarthatósági vezetője.